Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt ugye az ember ilyenkor nem mondja el?
Van egy fáradt házasságom, meg sok gyerekem. Elmentem dolgozni, hogy kicsit lássam értelmét a sok év egyetemnek, és hogy kikerüljek a pelenkák fogságából. No és mert kell a pénz. Én jobban lettem, mert felnőttekkel is társaloghattam újra, a házasságunk viszont nem javult. Sőt, ettől már előre rettegtem, hogy ha valaki kedvesebben bánik majd velem a munkahelyemen, mint a férjem, nehogy elkezdjek érezni iránta valamit.
Hát ez is eljött, egy kollégámmal nagyon egy hullámhosszra kerültünk, de mondtam neki egy munkaidős ebédmeghívásnál, hogy ez az első és utolsó, és csak azért fogadom el, hogy nyugodtan meg tudjuk beszélni a dolgainkat. Mondtam neki, hogy nem lehet köztünk semmi. Akkor úgy tűnt, tudomásul vette, hogy nem fogom megcsalni a férjemet.
Aztán céges buli volt, ahol kötelező volt a részvétel. Ő sokat ivott, én keveset, és mellém ült, és beszélgettünk, és megcsókolt. Én nem löktem el magamtól, nyilván akart volna többet is, de le tudtam vakarni magamról. Kicsit meg is indurodtam tőle, mert elég obszcén mdódon adta elő, hogy mennyire meg+.
Egyrészről bűntudatom van, másrészről soha semmit nem akaronék többé tőle, semmit. Ez biztos. mástól se. Viszont azt is tudom, hogy a férjem eddig is tudtam, hogy van mit megjavítanunk a kapcsolatunkon, várjuk az időpontunkat épp terápiára. De úgy gondolom, ha ezt elmondanám, attól még inkább megzuhanna. Meg van az okom arra, hogy ennyire kihűltek az érzéseim iránta, meg ugyan nem csalt tudtommal, de amúgy rengeteg hiányosság volt az apa és férj szerepeiben, és ezt ő is belátta már utólag.
Én azt gondolom, hogy ha tényleg meg akarja próbálni helyreállítani a dolgokat, akkor jobb, ha hallgatok arról örökre, ami történt velem pénteken. Nem?
(ha le is feküdtem volna valakievel, azt mindenképp elmondanám neki, mondjuk abból ibztos válás lenne, de ezt én másnak érzem)
Vélemény?
Amúgy ha a terápia nem jön össze, természetesen elválunk.
Én biztos, hogy elmondanám - akár a terápia keretében. Az nagyon jó, ha megpróbáljátok a terápiát, persze célszerűbb lett volna már előbb lépéseket tenni.
“már előre rettegtem, hogy ha valaki kedvesebben bánik majd velem a munkahelyemen, mint a férjem, nehogy elkezdjek érezni iránta valamit...” - ez nagyon súlyos mondat, nem tudom, tisztában vagy-e vele, hogy mennyire... de mindegy, a lényeg, hogy megpróbáljátok!
Ha viszont tényleg, komolyan helyre akarjátok hozni ezt a házasságot, akkor a terápiával/utána tiszta lappal indultok. Tiszta lap pedig nincsen őszinteség nélkül! Az egy retkes, kamus lap lesz az elsunnyogott kis hazugság(ok) miatt (ki tudja, a férjed miről vallhatna színt...), dzsuvás lappal pedig - ha nem is rögtön, de x év múlva - ugyanitt fogtok tartani, akkor pedig semmi értelme nem volt a mostani próbálkozásotoknak, csak egy kicsit elnyújtottátok a válást, ill. egy kis időt együtt töltötök még ebben az illúzióban, hogy minden ok, minden rendben, stb... de hogy lenne már rendben, ha nem tudsz/mersz/akarsz/ őszinte lenni a férjeddel? Szeretnéd/tudnád/akarnád úgy újrakezdeni a közös életeteket, hogy tudod, nem tettél meg mindent a házasságodért, hogy hazudsz a férjednek, hogy bebizonyítottad magadnak, hogy nem vagytok valódi társak, hiszen csak a hazugságod miatt vagytok még együtt? Én elhiszem, hogy több forog kockán, mint amit most itt látunk (de azt is tudom, hogy aki ilyesmit a szőnyeg alá söpör, az soha nem tapasztalja meg azt az őszinte, felemelő, felszabadító, igaz kötődést a társához, azt az igazi “igen bhaszki mi ezt is túléltük”-érzést, ami ez után jöhet), de ha a házasságod őszintén, igazán fontos, vagy (magamból kiindulva) a legfontosabb, akkor ebből a xarból már lehetetlen kockázatok (+mély, őszinte beszélgetések, és valszeg jópár átbőgött éjszaka) nélkül kimászni.
Ha Te másztál volna rá, akkor bevallanám, de így nem. Elcsattant egy csók, nem akarsz tőle semmit, akko rminek felkorbácsolni az indulatokat?!!!
40F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!