Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Megcsalás után van második...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megcsalás után van második esély? Lehetséges, hogy újra stabil legyen a kapcsolat?

Figyelt kérdés
18 hónapot voltunk együtt a barátnőmmel. Másfél hete kiderült, hogy megcsalt. Én még soha nem éltem át ilyet, így ez az egész helyzet új nekem. Én 26, ő 25 éves. Azt tudni kell, hogy barátnőm szerintem lelkileg beteg és gyenge. Állítása szerint, egy hatalmas botlás volt, nem is vonzódott a sráchoz, nem is élvezte, erőszakos volt és csak jöttek az események maguktól, nem tudott vmiért ellenkezni. Egyszeri eset volt, azóta undorodik saját magától és mindenkitől. Én szeretem még, de ez nagyon szíven ütött. Egyszerűen nem értem, miért nem tudott megálljt mondani. A múlt héten kicsit lenyugodtam, átgondoltam a dolgokat. Látom rajta, hogy megbánta és a szívem azt mondaná, adjak neki esélyt, hogy bizonyítson, mert mi van, ha lelkileg is stabilizálódni tud és visszatalálnánk egymáshoz. Azonban közben bennem van, hogy mi van ha adok neki esélyt, de már nem megy ez nekem? Mert ő lelkileg teljesen odavan, magát is utálja és ez már a kapcsolatunkban is így volt. Én akartam neki segíteni, többször meg is beszéltük, hogy mellette állok, de újra visszazuhant a mélybe és leszívott mindenkit maga körül. Aztán most mintha tényleg azt látnám, hogy meg akar változni, rendbe akarja tenni a lelkét és az életét. Lehet ez a pofon kellett neki, hogy tudja, mit veszíthet és ő tényleg szeret? Lehet ez a pofon kellett neki, hogy ő is talpra akarjon állni? Vagy ez megint csak duma és ha el is kezdene teperni, rendbe hozni az életét, 2-3 hónap után visszaállna megint ebbe a lelkileg gyenge állapotba, mert ő ilyen személyiség? Hiába húz felé a szívem, ha az eszem azt mondja, eddig is segíteni akartam neki, de mindig visszaesett, nem értékelte. De mi van akkor, ha ekkora pofon után rájött, hogy engem akar, mert én voltam mindig aki segített neki a bajban, és ezt csak most tudja értékelni, amikor úgy látszik, hogy elveszít? Akit már csaltak meg, tőlük kérdezném, adtatok második esélyt, ha láttátok, hogy a párotok tenni akar, hogy rendbe jöjjön minden? Sajnos nem tudom olyan fekete-fehéren látni a dolgokat, hogy ha megcsalt akkor nem szeret, mert én szeretem. Pedig lehet jobb lenne, ha úgy látnék mindent.

2017. jan. 30. 08:12
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
100%
Nehéz , de próbálj meg nem megbocsátani neki. Velem is ez van most, már kétszer megcsalt , és megbocsátottam, mert en sem voltam a legjobb barát. Ha tehetném a legelső megcsalásnál már máshogy döntenék
2017. jan. 30. 08:46
 12/26 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy ha másodszorra is megcsalna, akkor ott egyből dobnám ki. Ezt biztosra tudom. Hisz akkor én is nyugodt lennék, hogy adtam magunknak egy esélyt, megpróbáltuk, de nem ment, tényleg kár erőltetni. Így viszont attól félek, hogy ha nem adok esélyt, hogy bizonyítson, akkor 3-4 hónap múlva az a gondolat fog megőrjíteni, hogy most mi van vele, lehet, ha akkor anno megpróbáljuk, még most is együtt lennénk és jó lenne minden?

Ugyanakkor azt is tudom, és ezt meg is mondtam neki, hogy én ilyen kapcsolatban nem szeretnék lenni, ahol ennyire érzelmileg labilis a másik fél. Ő ezen változtatni akar, csak kérdés, hogy tud-e. Kár, hogy nem látok a jövőbe. Tényleg csak attól rettegek, hogy sok idő kellene ennek, míg rendbe jön, és nem tudom, hogy kibírnám-e.

2017. jan. 30. 08:55
 13/26 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező, a 8-as válaszod mutatja, hogy pont beletaláltam a probléma okába. Itt csak annyi a gond, hogy a barátnőd sokkal több szeretetet, romantikát, odafigyelést igényel tőled. Önmaga ezzel nem tud megbírkózni, főleg ha az anyja állandóan rámászik és zaklatja és főleg zsarolja, mert ez is nagyon gyakori. Beszéld meg a barátnőddel konkrétan azt, hogy még több szeretetet, ölelést, romantikát fogsz neki adni, de csak akkor, ha hajlandó lesz ugyanúgy viszonozni neked, ebbe egyezzen bele határozottan.
2017. jan. 30. 09:13
 14/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, az emberek dobálása még neked sem fog boldogságot hozni, ezt tudod. Valószínűleg foglalkozni szeretnél ezzel a kapcsolattal, ezért írtál, megírtam neked a hatásos módszert, neked ez nem fog plussz fáradtságba kerülni, csak férfiasan nézz és olvass még erről, hogy mikkel lehet kedveskedni a barátnődnek és majd kérdezd meg őt is.
2017. jan. 30. 09:15
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű. Fel akarod őt menteni, a rossz családi körülmények, anyukája stb. Tudod mást is elnyomtak a szülei még sem csalt meg senkit. Ez nem mentség. Te nagyon ragaszkodsz az illúzióhoz ami vele kapcsolatos bár, de csak a te fejedben él. Ő nem olyan, amilyennek te szeretnéd látni, és én pontosan értem hogy ezt a szép képet csak úgy eldobni nagyon nehéz hiszen ez adott a minden napjaidban erőt, ezért volt érdemes felkelni, és most minden elveszett.

Rövidtávon: bár nagyon nehéz, de szakítasz vele és keresel egy normális neked való nőt vagy

Hosszútávon változó érzelmekkel teli kapcsolat ami számodra nem sok jóval fog kecsegtetni, csak nagyobb zűrök lesznek ezzel a lánnyal és bánni fogod, hogy ennyi időt pazaroltál rá.

Ne érezd feladatodnak sem a megmentését sem a feltákolását a csajnak.

Jellem gyenge ember mellett csak kínlódni fogsz, hidd el.

2017. jan. 30. 09:20
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Edes istenem... minek ez a mentegetes... mindenkinek vannak problemai. Engem is cseszeget neha az edesanyam, neha a munkahelyem, neha az egyetem, es ezenfelul is vannak problemaim, pluszban a parom tobb ezer kilometerre van tolem. Es lass csodat... megse esek bele puncival lefele egy farokba se... utana keresve a hulyebb hulyebb kifogasokat. Kerdezo, te ugy madarnak vagy nezve, hogy jo hogy tollakat ne ragaszgatott rad a kedves holgyemeny.
2017. jan. 30. 09:26
 17/26 anonim ***** válasza:
35%
Első válaszoló jól írta. A két kérdést ugyanaz írta, szóval a kérdező hazudott amikor azt állította hogy még nem írt ki kérdést ezzel kapcsolatban.
2017. jan. 30. 09:36
 18/26 A kérdező kommentje:
Jólvan, köszönöm szépen a válaszokat. Azért hezitálok, mert ha egy külső személy lennék és egy barátom lenne a helyemben, akinek tanácsot kellene adnom neki egyből azt mondanám: hagyd, menekülj. Csak hát ott vannak az érzelmek. Egyébként tényleg szeretethiányos lehet, de én többre nem vagyok képes, többet nem tudok neki adni, így is nagyon sok mindent megtettem, én úgy érzem. Saját magán kell javítani és nem miattam, hanem magáért. Csak ki tudja, lehet, most tényleg el akarja kezdeni az életének a megváltoztatását.
2017. jan. 30. 09:36
 19/26 anonim ***** válasza:

Ha annyira rossz körülmények között él, akkor a barátját még jobban meg kellene becsülnie, hisz elvileg ő az egyetlen stabil pont az életében, nem?

A csaj a sajnálatra apellál a rossz körülményekre, de ez önmagában nem lehet magyarázat a megcsalásra. Nagyon sajnálatos, hogy így él de nem te tehetsz róla. Ha felelősséget érzel miatta akkor szépen segítesz neki keresni egy pszichológust és szép lassan lelépsz. Szakítasz vele magad miatt, mert tiszteled annyira magad, hogy nem engeded, hogy magával húzzon. Ezt hívják egészséges önvédelemnek.

2017. jan. 30. 09:38
 20/26 A kérdező kommentje:
Akik szerint már feltettem ezt a kérdést azoknak írom: Értsétek meg, én ezzel kapcsolatban itt még nem tettem fel semmilyen kérdést. Elhiszitek vagy nem, az már a ti dolgotok.
2017. jan. 30. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!