Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan legyek elég erős ahhoz, hogy kidobjam? Mit csináljak, hogy ne sérüljön a gyerek, amiért a szülei szetmennek?
Párom megcsalt, vagyis lehetséges, hogy nem történt semmi, csak annyit tudok, hogy felment egy nőhöz és utána beszélgettek az interneten.
Van egy másfél éves fiunk.
Ilyen esete több is volt már a páromnak, ezért úgy gondoltam szakitsunk, nem akarom megvarni, amíg teljesen nyilvánvalóan felrelep és megaláz engem.
De a gyerek miatt nagyon nehéz a döntés, és persze nem csak miatta, hiszen 5 éve élünk együtt és nagyon fájt meghozni ezt a döntést.
Hogyan fogjak neki? Úgy érzem tanácstalan vagyok.
Szerintem ne akarj a másfél éves gyerekkel takarózni! Sokkal könnyebben át fogja vészelni, mint azt, hogy ha úgy nő fel, hogy anyu mindig sír, apu meg sosincs otthon, mert másik néninél alszik.
Szakíts ezzel a díszmadárral, aztán innentől rajta múlik, hogy mennyire akar jelen lenni a gyereke életében, mint apa. Ha semennyire, az csak egy újabb bizonyíték arra, hogy jól tetted, hogy kidobtad, és nem kell, hogy az ő tettei miatt neked legyen bűntudatod.
Fogj neki úgy, hogy van hová menned a kicsivel, és nem a bizonytalanba ugrassz bele. Aztán add bele a gyerekelhelyezést a bíróságra, hogy ne legyenek jogi problémák. Ha jól értem, nem vagytok házasok.
Nem nem vagyunk. Nagyon félek egyedül maradni de abban igazad van, hogy nem ezt kell látnia a gyereknek, hiszen tegnap is sírtam.
A szüleim házában élünk, /nem a szüleimmel, ők máshol laknak, csak megengedték, hogy itt éljünk) szóval neki kell mennie és nem nekünk, amitől lehet, hogy könnyebb is a helyzetünk. Köszönöm a válaszokat, teljesen le vagyok törve.
A gyerek ilyen fiatalon még nem is igazán fogja fel, hogy mi történik. Ha egyébként te nyugodt maradsz, szereted őt és továbbra is a biztonságot és megszokott környezetet adod neki- ha nem ti költöztök, akkor ez így könnyebb-, akkor emiatt nem fog sérülni.
Szerintem fogj neki úgy, hogy szépen összepakolod a párod cuccait, és megbeszéled vele, hogy akkor holnaptól ne oda menjen haza. Vagy ha nagyon jófej akarsz lenni, akkor esetleg adsz neki pár nap időt, amíg keres magának új lakhatási lehetőséget, de azért jó lenne ezt a részt minél jobban megsürgetni. Vigasztalódj azzal, hogy 5 év még nem olyan rettenetesen hosszú idő, ha már most eljárkál mellőled, akkor vajon 15-25 év múlva mit fog csinálni? Sokkal fájdalmasabb lenne a gyerekednek pont a nemi érése, a maga párkapcsolati kultúrájának kialakítása közben ezt látnia, mint ha eleve abban nő fel, hogy esetleg időközben anya talált egy normálisabb párt, aki megfelelő párkapcsolati mintát tud neki mutatni, vagy talán apafigura a hiányzó tényleges szülő helyett.
Saját tapasztalat, hogy a gyerekeimnek többet ártottam a maradással mint ha pár évvel előbb véget vetek egy abszolut hazugsagokra épülő kapcsolatnak.
Nálunk is volt "csak felugrottam egy teára de mivel nem lényeges ezért nem mondtam el"; meg virtuális szexchat " szegény N. padlón volt csak az önbizalmát erősítettem" szövegek..... Ja csak rám sosem gondolt....
Ha nekik ez az élet kell, lehet menni, kalap-kabát, viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!