Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » El lehet titkolni egy megcsalá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El lehet titkolni egy megcsalást, és folytatni tovább?

Figyelt kérdés
Volt egy éjszakás kalandom, nagyon bánom, de nincs,semmi se mentségemre, nagyon szeretem a párom, de ugy érzem én ezt nem tudom par napnál tovább titkolni, a szemeimből is leolvasná hogy valami nem oké, írtam egy pszichológusnak hogy mi a helyzet. Es hogy döntés képtelen vagyok, azt válaszolta hogy ha egy ejszakanal nem jelentett többet akkor ne rakjam ezt a terhet a paromra kiveve ha tenyleg nem bírok a bűntudattal vagy ha jelentett valamit.. Folyamatosan sírok, nem merek vele talakozni se, ha nem mondanám meg neki hogy megcsaltam, hanem szakítok, az is nagy kegyetlenség lenne? Sajnalom eldobni ezt a 1,5 évet.. De hibáztam :/
2015. máj. 18. 21:49
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
81%
A pszichológusnak van igaza. Szerintem nem kell elmondani, ha csak futó kaland volt, és megbántad. Ha nem szereted és mással akarsz lenni, akkor el kell mondani, de így minek? Hogy el lehessen mondani, hogy "én milyen őszinte voltam"? Ez nem igaz ugyanis. Azért akarod elmondani, mert olyan nagy a súly rajtad azért, amit tettél, hogy nem bírod elviselni, és rá akarod tenni a párodra, hogy vigye ő. Te csaltad meg, neked kell vinni. Ha megmondod, a te szenvedésed enyhül, az övé megnő. Ő miért szenvedjen? Te csaltad meg. Az ilyen nem arról szól, hogy bevallod, mert becsületes vagy, hanem arról, hogy szenvedjen ő is, hogy te megkönnyebbülj. Miért mérsz rá szenvedést a te félrelépédes miatt? Az a büntetésed a megcsalásért, hogy egyedül kell ezt vinned.
2015. máj. 19. 08:23
 22/37 anonim ***** válasza:
58%

A kérdezőnek

(21-es vagyok)

Te egy jó ember vagy. Nem azért nyilván, mert megcsaltad, hanem mert ilyen bűntudatod van. Csak a jó embereknek van bűntudata. Sajnos ez egy olyan helyzet, amikor a megmondással tovább rombolod, amit tettél. Mégnagyobb kárt okozol és senkinek sem lesz tőle jöbb. (Illetve csak neked lesz tőle jobb a párod kárára.)

33:30-tól https://www.youtube.com/watch?v=fkAKIOk0y5Y

2015. máj. 19. 08:33
 23/37 anonim ***** válasza:

18 as ez most hogy jön ide? A kérdezõrõl van szó és senki nem írta a válaszolók közül, hogy õ szent...

Kérdezõ mond el a barátodnak mert ha kiderülne sokkal rosszabb lenne

2015. máj. 19. 09:22
 24/37 anonim ***** válasza:
Ha elmondja, tönkreteszi a kapcsolatot mindenképpen. Nem biztos, hogy megéri. Inkább szenvedje el a magában tartást és mentse meg a kapcsolatát. Az ilyen elmondás az nem őszinteség, hanem gyávaság és önzés. Viselje el a nyomását annak, amit tette, a kapcsolata érdekében.
2015. máj. 19. 09:26
 25/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még van pár napom eldönteni mi lenne a "helyes", csak azt nem tudom, igy képes lennék-e úgy tenni mintha semmi se történt volna...:S
2015. máj. 19. 10:37
 26/37 Interferencia ***** válasza:
17: Hogy maradna már tiszta a lelkiismerete? :D
2015. máj. 19. 10:48
 27/37 anonim ***** válasza:
#23 Úgy jön ide, hogy mindenki erkölcscsőszt játszik, miközben a hazai populáció (sajnos) igen nagy részben erkölcstelen. Más téren, de az.
2015. máj. 19. 11:00
 28/37 Interferencia ***** válasza:
27: Szerintem az adóelkerülést és a megcsalást egészen nyugodtan kezelhetjük külön. Már csak azért is, mert előbbiben az egész lakosságot károsítja az ember, mindenkit kis mértékben (ezt sokan fel sem fogják), számára pedig anyagi előnnyel jár, utóbbiban pedig azt az embert, akit elvileg szeret, a megcsaló számára pedig élvezettel jár a dolog.
2015. máj. 19. 11:04
 29/37 anonim ***** válasza:
48%

#27 Sztem etikailag nincs különbség, átvágni a közösséget, és abból anyagi hasznot húzni (ennek előnyeit élvezni), és megcsalni egy konkrét személyt, és azt élvezni. A differencia csupán annyi, hogy az elsőnél nem körvonalazható a megkárosított személye.

De nem csak az adóelkerülésre gondoltam. Egymillió alkoholista él az országban, ennek már vannak konkrét áldozatai, becsapni az ügyfelet, szintén beazonosítható a károsult, cigány származása miatt megverni/kirekeszteni valakit, sorolhatnám.

2015. máj. 19. 11:26
 30/37 anonim ***** válasza:
70%

Eggyel elírtam: #28.

De most nagyon eltértem a tárgytól, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ilyen alacsony erkölcsi színvonalon, ahol most vagyunk, mi jogosít fel, hogy magas piedesztálról fikázzunk valakit, akinek volt egyszer egy éjszakás kalandja.

2015. máj. 19. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!