Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Mit tennének ebben a helyzetben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennének ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A legjobb barátnőm, nevezzük Évának, 6 éve él együtt Ádámmal. 2 éve házasok, úton van a baba. Kezdetektől fogva ismerem Ádámot, ott voltam az esküvőn, voltunk együtt nyaraláson. Az évek alatt köztünk is kialakult a barátság.

Nagyon örültem, amikor Éva megismerte, mert korábban volt egy bántalmazó kapcsolata, nagyon nehezen lépett ki belőle, nehéz volt a gyógyulás útja is.

Új kolléganő érkezett a cégünkhez körülbelül 6-7 hete. Nevezzük Rékának. Fokozatosan kialakult köztünk egy baráti, közvetlen viszony. Egy hete elmentünk a kollégákkal egy péntek esti vacsorára, felajánlottam, hogy Réka aludjon nálam. Boroztunk, jól telt az este. Egészen addig, míg bevallotta, Ádám az ő exe, akivel több hónapja újra találkozgat.

Nem tudott a babáról, Ádám válást ígért neki, újrakezdést. Mutatott fényképeket arról a hétvégéről, amikor Éva azt mondta, férje üzleti úton van. Rékával volt.

Réka maga alatt van, nem tudja mihez kezdjen, úgy érzi szerelmes, mindig is Ádámot szerette. Megbízott bennem, elmondta mindezt, én pedig egy hete aludni sem bírok.

Éva néhány hét múlva szül. És tudom, ha beszélek vele, tönkreteszem az életét.

Nem tudom, mitévő legyek.

tegnapelőtt 11:01
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
83%
Alapból azt mondanám, hogy ne mondd el, azonban ha egyszer kiderül (márpedig ki fog derülni) akkor a barátnőd benned is óriásit fog csalódni, nem csak a férjében.
tegnapelőtt 11:04
 2/26 anonim ***** válasza:
96%

Azt mondod jó viszonyban vagy ÁDámmal, leülnék vele egy komoly beszélgetésre kettesben. Elmondod neki, hogy szerinted ez így tarthatatlan és tegyen rendet a portáján mert különben borítod a bilit.

Biztosan valaki sérülni fog, de ennek terhét ÁDámnak kell viselnie, hiszen ő kavarta a sz..t!!!

tegnapelőtt 11:06
 3/26 anonim ***** válasza:
11%
"Éva" szüleivel nem tudsz beszélni, nem ismered őket? Én lehet, hogy tőlük kérnék tanácsot, egészen biztos, hogy értékelni fogják a bizalmadat, őszinteségedet és hátha tudnak valami okosat mondani.
tegnapelőtt 11:09
 4/26 anonim ***** válasza:
49%
Ne mondd el Évának. Rékának elmondtad, hogy Ádámék gyereket várnak. Ennyi pont elég. Rékát biztasd, hogy szakítson azzal a farokkal és csak olyan férfival álljon szóba, aki független. Aki válást ígér neki, azt hajtsa el azzal, hogy ha beadta a válópert, akkor keresse.
tegnapelőtt 11:14
 5/26 anonim ***** válasza:
68%

Ne Évával beszélj, hanem Rékával és Ádámmal.

Ádámnak kellene elsősorban kijózanodni. Pár hét és gyereke lesz. Rékának meg elfogadni így alakult.

tegnapelőtt 11:17
 6/26 A kérdező kommentje:

Egy teljesen másik beszélgetés során újságoltam el az örömöt, hogy a legjobb barátnőm gyermeket vár. Korábban jöttem el a munkahelyemről emiatt, akkor avattam be. Utólag azt gondolom, pont emiatt közeledett felém: információk miatt.

Nem ítélkezem, nem az én dolgom. Ez a fiatal lány, Réka, naivan sétált bele mindebbe. Hibáztatni sem tudom. Ha Ádám őszinte, egyenes vagy épp hűséges lenne, sosem engedett volna semmilyen “külső erőnek.”

Éva édesapja külföldön él, édesanyja pedig évekkel ezelőtt meghalt. Testvére sincs.

tegnapelőtt 11:22
 7/26 anonim ***** válasza:
83%
#5 Ha én lennék Éva helyében, nekem rohadtul nem tetszene, hogy a hátam mögött folyik ez az egész, mert az már most borítékolva van, hogy ez egyszer ki fog derülni és akkor borul minden. Én nem pazarolnék időt Ádámra egy pillanatig sem.
tegnapelőtt 11:22
 8/26 anonim ***** válasza:
66%
Ez esetben úgy is dönthetsz, hogy nem csinálsz semmit. Elhiszem, hogy zavar, minden jóérzésű embert zavarna, de bármelyik félre is próbálsz hatni, te leszel a gyűlölt ember, aki bekavart.
tegnapelőtt 11:29
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azért ne mentegesd Rékát. Tudta, hogy Ádámnak párja van, úgy ment bele a kapcsolatba.

Ennyi erővel Ádámot is mentegethetnénk, hogy "biztos hárpia a felesége, meg nincs otthon szex, meg csak ATM-nek használja őt a felesége. Ez a fiatal pipi gonoszul elcsábította a felesége mellől, amikor pont volt egy kis hullámvölgy a kapcsolatukban." - Ezeket természetesen csak iróniából írtam.

Maradjunk annyiban, hogy mindketten hibásak abban, hogy ez megtörtént. Csak most ugye Réka érzi rosszul magát a bőrében, nem Ádám.

Legyen neki ez most tanulság és élettapasztalat, hogy legközelebb nem szabad ilyenbe belemenni. Erkölcsi okokból sem kéne, de mint látható, saját érdekében sem.

tegnapelőtt 11:30
 10/26 A kérdező kommentje:

Félreértesz, nem mentegetem én Rékát sem. Mindössze annyiról van szó, hogy nagyobb csalódás ez nekem Ádám részéről, akiben erkölcsös embert, jó barátot és Éva mellett hű társat láttam.

Ha egy egyszeri félrelepésről lenne szó másképp kezelném, de legalább fél éve tart ez. Komolyan, engem lassan felemészt, pedig csak egy hete tudok róla.

tegnapelőtt 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!