Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet egy megcsalást megbocsátani és együtt maradni utána, újra bízni? Nem kínos, ha felmerül újra?
"Sejtettem, hogy lesz valaki, aki megpróbálja cukormázba forgatni."
Ne túlozzunk, nem csomagoltam cukormázba semmit, hanem moralizálás nélkül próbáltam közelíteni a témához.
"nem baj, hogy nem értünk egyet, ez az én véleményem"
Egyetértek és tiszteletben tartom, de hogy őszinte legyek, amikor valaki úgy reagál a mondataimra, hogy márpedig nem úgy van, abból nem egészen az jön le, hogy itt az én véleményemnek is helye van.
Egyúttal azt is hozzátenném, hogy szerintem van némi félreértés is a véleményemet illetően. A válaszodból, az jött le, hogy szerinted úgy gondolom, hogy a megcsalás egy természetes, emberi dolog, nem kell belőle nagy ügyet csinálni, el kell fogadni. Én nem ezt mondtam.
Szívesen elmondom a véleményemet, ha érdekel, de úgy gondolom, ugyanazt tudom felhozni, mint a korábbi hozzászólásom első pontjában: ha neked a félrelépés dogmatikus kérdés, azt én elfogadom, de akkor kár volt egyáltalán tovább olvasni is a válaszomat.
"A megbocsátáshoz elég lehet egy közös lakáshitel, a közös gyerek(ek) és az együtt felépített egzisztencia."
Gyanítom, ez egy erősen cinikus megjegyzés akart lenni, pedig amúgy van benne józan igazság moralizálás és cinizmus nélkül is. Szerintem a megcsalás helye sok tekintetben függ a párkapcsolat komplexitásától.
Tegyük fel, hogy néhány hónapja járok valakivel. Voltaképpen mi köt bennünket össze? Vele csókolózom, szexelek, és a legtöbbet vele akarok lenni. Ha az egyik fél ilyenkor félrelép, az kicsit olyan, mint amikor egy házba még be sem bútoroztunk, de már repedeznek a falak. Akinek van egy kis esze, menekül, amíg teheti.
Egy évtizedes házzasságban, ahol megépült egy komoly közös birodalom, egzisztenciával, gyerekekkel, együttműködési keretekkel, bizalommal, ott mások a súlyok. Egy ekkora épületben a megcsalás nem az egyetlen pillért dönti ki, hanem egyet a legfontosabbak közül. A javítás drága és kockázatos, de ha a többi a helyén van, van értelme és realitása is megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!