Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet egy megcsalást megbocsátani és együtt maradni utána, újra bízni? Nem kínos, ha felmerül újra?
Engem annó megcsalt a menyasszonyom... visszafogadtam, mert mindent megígért, és megmagyarázott.
Tudod mi lett, 3 hónap múlva én küldtem el, pontosan azért mert már nem volt a régi a kapcsolat, nem volt meg részemről a bizalom.
Én úgy gondolom, hogy ha az egyszer meginog ilyen módon, sohasem lesz már olyan, mint korábban...
Ilyenkor kiderül az, milyen emberrel van a másik. Ez jellem. Kimutatta a foga fehérjét.
Ezek után saját felelősségre van mindenki tovább ilyenekkel.
Én bíztam újra, kár volt. Mint kiderült, kb. szét sem ment azzal, akivel csalt a drága hölgy, csak előttem játszotta el, hogy nincs senki más.
Tehát ha engem kérdezel, nem lehet és nem is kell elfelejteni és tiszta lappal indítani. Ott kell hagyni és vissza se nézni, mert ha egyszer megteszi, máskor is meg fogja.
Hát ennek több összetevője is van.
1: számodra mit jelent a megcsalás? Ha a szemedben árulás és halálos bűn, akkor nem feltétlenül van értelme magadre erőltetni, hogy ilyet megbocsáss. Lehet viszont úgy is tekinteni a dologra, hogy emberek vagyunk, egy párkapcsolat meg nehéz feladat, benne van a pakliban.
2: hogyan csalt meg? Jól akart szórakozni, és simán a szemedbe hazudott, mondván: amiről nem tudunk nem fáj? Vagy mondjuk régóta szenvedett, és valaki másnál talált enyhülést? Mennyi ideje tart? Amúgy számíthattál rá? Mielőtt megcsinálta, szólt neked, hogy nem jól van? Ő mondta el, vagy rajtakaptad? Ezer különböző forgatókönyv létezik, és ég és föld a különbség.
3: mit fogtok másképp csinálni ezután? A sokk hatására mindenki megígér mindent, mintha valaha is szándékában állt volna félrelépni, és nem kényszerből ment volna bele. A megcsalás nem azért ismétlődik, mert kutyából nem lesz szalonna, hanem mert ha ugyanazt csináljuk, ugyanaz történik. Ha egyikőnk egyszer eljutott a szakítás vs félredugás dillemmáig, akkor a dinamikát érdemes lenne megvizsgálni.
4: feldolgoztátok? Azért ez nem annyi, hogy sírva bocsánatot kérek, és megy tovább minden. Egy ilyen közös traumáról érdemes lenne hosszan és sokat beszélgetni, hogy mindenki a helyére tegye és új dolog épüljön a helyére.
5: és végül: te el tudod engedni? Simán lehet, hogy akármit csinálsz, az egód egyszerűen nem tudja lenyelni a békát. Érdemes - bármilyen nehéz - belehelyezkedni a másik helyébe.
Ennek nincs több összetevője. Sejtettem, hogy lesz valaki, aki megpróbálja cukormázba forgatni. Aki ilyey csinál, az nem érdemel bizamat, úgyis meg fogja ismételni. Reagálnék a #6 válasz pontjaira (nem baj, hogy nem értünk egyet, ez az én véleményem):
1. Nem, a párkapcsolat pakliban rohadtul nincs ez benne normál esetben. Ne tekintsünk erre egy kis hibaként, mert teljesen hülyét csinálunk magunkból, egy lábtörlőt kb.
2. Teljesen mindegy, hogy csalt meg. Megtette, és ennyi. Akármik voltak a körülmények, lehetett volna jelezni, dolgozni az adott kapcsolaton, vagy végső esetben szakítani/elválni. Persze ehhez gerinc kell. Egyébként is a legritkább esetek azok, ahol tényleg nagyon nagy gond van otthon, és pillanatnyi “elgyengülés” eredménye a megcsalás. A legtöbb esetben nem ez a helyzet. Minden forgatókönyv ugyan oda fut ki, valakinek egyszerűbb volt sunnyogni.
3. Ezzel páne nem értek egyet. Az igaz, hogy megcsalás után a csillagokat leígérik sokan, aztán semmi sem változik. De igenis sokan vannak, akik újra és újra megcsinálják. Mert nem tisztelik a párjukat (pl mert már egyszer úgyis elnézte neki), mert élvezik a félredugást, mert nem bírnak magukkal, mert nekik ez csak egy játék. Ez a gyakoribb eset.
4. Egyet értek, ha valaki úgy dönt valami érthetetlen okból, hogy túl akar lépni, akkor ez hosszú út lesz. Én fenntartom, hogy ezt sosem lehet igazán megbocsátani, ez évek után is minden vitánál elő fog jönni.
5. Na ezt meg tényleg ne. Még a megcsalt fél nyelje le a békát? Meg helyezkedjen a másik szerepébe? Legyen egyből a hűséges fél hibája az egész. Nem, ne helyezkedjen sehova, hanem álljon ki magáért, és adja rá a kabátot arra, aki menni akar.
Együtt lehet maradni, de bízni úgy igazán már soha többé nem lehet... Évek kellettek mire nem volt kínos a szitu ha vhol felmerült.
Újra megtette-e? Nem tudom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!