Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek a véleménye szimpatikus nektek a megcsalással kapcsolatban?
https://www.youtube.com/watch?v=djFCV-cvGwQ
Ön mit gondol a megcsalásról?- Az utca embereit kérdeztük. Blikk
Az a véleményem, hogy legtöbb esetben nem a megcsalás a probléma,hanem maga a párkapcsolatban van probléma, ami a megcsaláshoz vezet. A megoldásban a probléma "gyökerét" szükséges megkeresni és megprobálni megoldani. Ha ez megy legtöbbször valamiféle komprusszum kötés szükséges, akkor, akár működőképes lehet tovább a kapcsolat. Azonban ha a fő problémára nem találnak megoldást azt esetleg újabb megcsaláshoz vezethet, illetve mindkét félnél jelentős sebet eredményezhet, ha továbbra is együtt maradnak.
-Továbbá nem mindegy,hogy egyszeri, vagy többszöri megcsalásról van szó, vagy esetleg viszonyról van szó
-Nem mindegy a felek közötti kapcsolat időtartama sem, illetve az sem, hogy felek kapcsolata milyen érzelmi szakaszban van
-Nem mindegy, hogy derül fény a megcsalásra, hogy elmondja a másiknak magától, vagy lebukik miközben csalja, vagy egy harmadik kívülálló személytől tudja meg, vagy csak sejti, érzi valahonnan hogy a párja megcsalja, vagy esetleg konkrétan rajott hogy megcsalják csak valamiért nem tudja/meri felfedni.
-Nem mindegy hogy a megcsalt félnek, milyen habitusa, a személyisége, a mentális állapota stb.
-Függ attól, hogy mik a külső és belső körülményeik a párkapcsolatnak a megcsalás időpontjában, illetve hogy a megcsalásban volt e érzelmi alap esetleg mélyebb érzelem , vagy sem.
Szerintem nem a megcsalás a fő probléma, hanem az, amikor ezt az emberek megküzdési stratégiának tekintik. Hol oké egy probléma elől más ágyába menekülni? Hol oké hazudni a párodnak? Hol oké félrelépni, ha ki is lehet lépni?
Nem oké.
Nem normális.
Nem természetes gerinctelennek lenni és semmiképp sem tartozik egy lapra bármilyen természetes felállással. A poligámia és a promiszkuitás sem szól arról, hogy egy hazug patkány vagy, mégis összemossák a megcsalással.
És ezt úgy mondom, hogy én sem vagyok makulátlan. Léptem félre az egyik kapcsolatomban. Ja, hogy utána fel is vállaltam és kiléptem abból a kapcsolatból és eljártam pszichológushoz majdnem fél évig, hogy helyére tegyem magamban a dolgokat, amik miatt ebbe beleestem... Hát megnézem, hány ember vállalja így a következményeket. Pedig ezt kellene.
Ha megígérsz valamit, tartsd magad ahhoz. Ha érzed, hogy ez nem megy, mondj le a vele járó javakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!