Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan viseljem el, hogy meg fog csalni?
10-es vagyok.
Kérdező, azt ugye tudod hogy ez az egész "kapcsolat" úgyszintén egy döntés kérdése.
Egyszer és mindenkorra el kellene döntened, hogy te mit akarsz és beleállsz e egy új élet elkezdésébe. De te valójában mit csinálsz?
Hátrafelé tekingetsz a múltba (feleséged) közben rettegsz a jövőtől (szerető) és ezért a jelent nem vagy képes normálisan megélni.
Hoznod kellene egy döntést hogy mit akarsz.
Lehet hogy lesz jó pár év boldogságod a másikkal, nem láthatsz te sem a jövőbe. Persze te ismered a barátnődet hogy milyen a személyisége, mennyire megbízható, mennyire lehet vele tervezni stb.
Úgy kell elválni ha belekalkulálod azt is, hogy egyedül is képes vagy élni ha véletlenül úgy jönnek össze a dolgok. És amit teszel azt magadért teszed, nem egy másik emberért (feleség, barátnő).
Kérdés hogy te mit akarsz?
Az meg baromság hogy a feleséged nem akar elválni.
Mert ugye azt tudjuk hogy ha te szeretnél válni, te adod be a papírokat (te vagy a felperes) akkor el is választanak, akkor is ha a másik fél nem akar válni. Úgyhogy ez is csak egy időhúzó kifogás, ami azért van, mert nem mersz meghozni egy felelős döntést.
Ismerős sztori!
Tudok olyan férfiról aki ugyanezt csinálja már évtizedek óta! A neje egy birka hogy még asszisztál is ehhez, ezzel saját magát alázza meg női- és emberi mivoltában, az egész társadalom előtt.
Itt valójában azt kellene eldöntened, hogy akarsz e még a házasságodon javítani, vagy abban biztos vagy e hogy nem?!
És ha válásra kerül a sor, akkor építs fel egyedül úgy egy új életet hogy abba pluszként számítasz a "barátnődre". Mint egy ajándék ami van, amit megbecsülsz, de boldogulsz egyedül is. Ha kapcsolatfüggő/társfüggő vagy akkor az rossz hír, akkor fordulj pszichológushoz.
- Keress egy pszichológust, akivel tudsz ventillálni.
Extrém gondolat, de lehet a feleséged lenne az, akinek ki tudnád önteni a lelked. Viszont nagyon valószínű, hogy ezzel fájdalmat okozol neki.
- Egy idősebb férfi, fiatalabb nő kapcsolatban mindenki a nőt sajnálja, pedig igazából ez egy férfi dráma, mert pontosan tudod a végét.
(Sajnos nem vagy hozzá elég egyszerű lélek, hogy hinni tudj benne, hogy örökké tart majd.)
Neked omlik majd össze a világod, ha a nő tovább lép, neked pedig csak a hiány marad.
Ő saját akaratából ment ebbe bele, és bármikor bármilyen irányba ki tud lépni, ha megunja. Nálad már nem nagyon van újratervezés gomb.
- Fogd fel úgy, mint egy nyaralást! Jó hely Barcelona, tudnál ott élni, de nem oda tartozol, és egyszer haza kell jönni.
Rá fogsz érezni, hogy mikor jön a vége, lehet ő még nem is lesz tudatában, de te kicsit rá tudsz készülni.
Addig is élvezd ki, ha nem teszed hiábavaló.
Azért nehéz nem rettegni, mert elkerülhetetlen a vége és ezt nem vagyok képes megemészteni. Nem vehetek el 10 évet az életéből, mert addigra 37 lesz és nehezebb lesz párt találnia. Gyereket is szeretne, de én már nem.
A feleségemmel önző voltam. De már nem szeretem.
De akkor mit akarsz?
A fiatal nővel nem akarsz kitolni, hogy legyen lehetősége a saját korosztályával lenni, de a feleségedet sem szereted már.
Szerintem válj el, és keress egy jó karban lévő 45 év körüli nőt. :)
Az már inkább a te korosztályod. Ettől jobb már tényleg nem jut az eszembe.
Szerintem erre mondják azt, hogy a "fene jó dolgodban már azt sem tudod hogy mit csinálj".
Szerelmes vagyok, hogy tudnék már mást keresni? Felkészültem arra, hogy egyedül maradok. Vele pedig tart, ameddig tart. Csak már most fájdalmas. A párok általában azzal a tudattal vannak együtt, hogy együtt fognak megöregedni. Nekem pedig szembesülnöm kell a véggel.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
A szerelem is "csak" egy hormonális állapotváltozás.
Azért tart általában 2-3 évig. Aztán ha minden jól megy átalakul egy mélyebb szeretetté, amit már nem a rózsaszínködös hormonok irányítanak.
Úgyhogy veled is előfordulhat, hogy 2-3 év múlva már máshogy látod majd a dolgokat. De amíg tart a rózsaszín köd, addig amúgy sem fogod látni a fától az erőd.
Velem is volt ilyen (hasonló szituációban mint nálad csak női oldalról).
10 évvel később már bőven másképp gondolok mindent ami akkor történt.
Semmit sem csinálnék úgy mint akkor amikor a szerelem irányított mindenben.
Nem volt rossz, nem arról van szó, nincs semmi bajom az illetővel, de ma már sok mindenben a józan eszemre hallgatnék (bár én sosem voltam házas, mint te).
Úgyhogy várj még kb 2 évet és akkor talán majd látni fogod magad egy külső szemlélő szemszögéből. Én sokszor saját magamra azt mondom hogy nevetségesen viselkedtem bizonyos szempontból. A mai eszemmel már nem tenném meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!