Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Jobb elmondani az igazságot?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jobb elmondani az igazságot? Illetve meg lehet bocsátani?

Figyelt kérdés

Nagyon sok minden rossz volt abban a pár hónapban amikor ez megtörtént. A párommal alig beszéltünk, nem írtunk, nem hívtuk egymást, sokat veszekedtünk, nem találkoztunk (nem távkapcsolat, meg lehetett volna oldani a találkozást, csak 15 perc autóút). Közel voltunk a szakításhoz. Ezt nagyon rosszul viseltem, mindezek mellett családi gondjaim voltak amik már hosszú évek óta húzódnak. 2 testvérem és nagymamám betegsége, nagyapám műtétje, édesanyám alkoholizmusa, és még rengeteg apróbb gond. A barátaimmal voltam mikor megint felhívtak hogy tudassák anyám megint részeg és részletezték ezúton mit csinált és bennem elszakadt valami. Felejteni akartam, ezért ittunk és elvesztettem a fonalat. Mikor észhez tértem késő volt. Tudom, óriási, ha nem életem legnagyobb hibáját követtem el azzal hogy megcsaltam a párom és rettenetesen szégyellem magam és bánom.

Mostanra helyre hoztuk a dolgokat. A legtöbb gondunk sikerült megoldanunk, boldogok vagyunk. De engem folyamatosan gyötör amit tettem. Nem tudom hogy mit kellene tennem. Ő életem szerelme és nem akarom elveszíteni.

Jobb lenne elmondani neki?

Vagy pedig eltitkolni az egészet és magam mögött hagyni.

Meg lehet ezt bocsájtani?

Majdnem 4 éve együtt vagyunk.

26l

25f

2022. nov. 21. 06:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%

"Felejteni akartam, ezért ittunk és elvesztettem a fonalat."

Ööö... nem értem, ha elvesztetted a fonalat, és ezt mások kihasználták, az alapból nemi erőszaknak minősül.

2022. nov. 21. 06:51
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
A részeg édesanyád hírére te is inni kezdesz kábulatig, ezzel a problémával kéne először kezdened valamit. Ha önkívületi állapotban történt valami, akkor az erőszak, ha fejben ott voltál, csak bem állítottad le a dolgokat, akkor megcsalás. Ezek tisztázása után döntsd el, megismétlődhet-e ez az eset. Ha nem és hosszú távra tervezel vele, a helyedben hallgatnék, mert tuti szakítás lesz belőle.
2022. nov. 21. 07:33
 3/12 anonim ***** válasza:
64%

Semmi nem teszi semmissé azt, amit tettel. Felnőtt no vagy, ha lelkileg valamit nem tudsz feldolgozni, akkor pszichológus. Vagy szerinted az a felnőtt megoldás, hogy bepialsz és akkor minden jobb lesz?

A kapcsolatra keresztet vethetsz, el kell mondanod neki, ő meg valószínűleg nem fog megbocsátani. Majd minden nehéz időszakot így fogsz lereagalni? Hidd el, sajnos lesznek ettől sokkal rosszabb időszakok is.

24N

2022. nov. 21. 07:45
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem teljesen mindegy, hogy bevallod-e vagy se, mert hiába jó most a kapcsolat ha vitaztatok annyit, ez újból elő fog jönni.

Persze elmondhatod (lehet a végén bevallja, hogy ő is felrelepett xD)

és tiszta lappal indultok vagy te jobbra, ő balra fordul...

2022. nov. 21. 07:59
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Ha nyomaszt téged és látszólag igen, akkor jobb elmondani mint évekig magadba tartani ezt a terhet.
2022. nov. 21. 08:08
 6/12 anonim ***** válasza:
95%

Nos, ez tőled függ. Én képtelen lennék évekig hazugságban élni valakivel, akit szeretek, így inkább elmondanám, még ha a kapcsolat végét is jelenti.

Ugyanakkor én nem bocsátanám meg, ez nem csak egy félresiklás.

2022. nov. 21. 08:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt ember vagy, felelős vagy a tetteidért. Nekem is sok problémám van, jelenleg a párommal is vannak gondjaink, de eszembe se jutna megcsalni. Számomra nincs mentség a rossz dolgokra, jöhet bárki azzal, hogy azért gonosz, mert a szülei alkoholisták, vagy nehéz gyerekkora volt, vagy összevesztek a párjával... Egyik sem mentség. Nincs a megcsalásra bocsánat soha semmilyen körülmények között.
2022. nov. 21. 09:49
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

Az a baj, hogy hiaba magyarazkodsz, ez nem ok a megcsalasra. Nekem is alkoholistak a szuleim, de sosem basztam be es csaltam meg a baratomat, mert anyam berugott.

Sajnos vege lesz ennek a kapcsolatnak, de akkor is el kell mondanod neki. Egyreszt ha tenyleg szereted, akkor nem hazudsz neki, masreszt meg latod, hogy mardos a buntodat. Addig nem mulik el amig nem talalsz.

2022. nov. 21. 10:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért ennyi mentséget felhozni, kicsit szánalmas, már bocs. Ez nem ok arra, hogy olyat tegyél amivel a másik életét tönkre vágod. Nekem is veszett sok családi gondom van, barátommal is épp volt elég kaki a biliben, mégsem valaki más micsodáján vígasztalòdtam, ezekkel csak azt akarom mondani, hogy ne keress kifogást a megcsalásra, mert gyenge kifogás. Te tudod, hogy mit bír el a lelkiismereted, vagy éltek így tovább, vagy könnyítesz magadon és bevallod, azzal a tudattal, hogy nem biztos elnézi neked.
2022. nov. 21. 11:43
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a te életedben nem ez a legnagyobb probléma. És nem is az, hogy megcsaltad, hanem hogy ittál. Ott van az édesanyád példája. Ne kövesd. Magadon dolgozz. Nem muszáj elmondanod, de ha úgy érzed ez felemészt, akkor hagyd őt el.
2022. nov. 21. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!