Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha akaratán kívül szerelmes lesz egymásba két ember, úgy, hogy az egyiknek van párkapcsolata, akkor az ugyanúgy elítélendő?
Tudom, hogy ebben a topikban mindenki egy szent ember, soha senki nem csalt meg senkit stb stb bla bla.
Ha beüt egy villámcsapás érzés, akkor azzal hibázik egyáltalán bárki? Ha elém állna a párom, hogy ne haragudj, szerelmes lettem valakibe, akkor engedném, hiszen nem tehet róla, beütött a krach.
30-as: "a tobbseg eliteli a hazugsagot, az arulast,
a kihasznalast, a manipulaciot stb ami a csalassal jar."
Akkor az asszonynak s újsütetű férjének, kivel a csalást, árulást elkövette, nem lenne egy barátja sem. De megmaradtak...
32: "egy igaz barat elmondja a baratjanak, hogy rossz dolgot tesz, elmondja a velemenyet"
Na, ott (ld. 28-as hozzászólásom) aztán nem kell attól tartani, hogy bárki is félrehívta volna őket s megmondta volna nekik, hogy helytelen, amit csináltak. Még gondolatban sem ítélik el őket, épp' ellenkezőleg: "igazatok van, csak a saját boldogságotok számít, ilyenkor önzőnek kell lenni, nem a másikra kell tekintettel lenni, csak a ti érdekeitek számítanak, jogotok van a boldogsághoz, csak azt kell figyelembe venni". A túlnyomó többség így gondolja...
Az érzelmek mindig az ember "akaratán kívül" esnek, akarattal nem is lehet érezni szimpátiát, szeretetet vagy szexuális vonzalmat.
A cselekedetek azok, amik viszont már a saját felelősségünk.
A megcsalás meg ezernyi döntés eredménye, hogy most szóba állok-e vele, hogy nézegetem-e a közösségi oldalon, hogy találkozunk-e, hogy felveszem-e a szebbik ruhámat miatta, és hogy hazudok-e otthon a másiknak... Mert őt is félek elveszíteni, hisz még nem tudom, érdemes-e átnyergelnem (mert viszonzásra talál-e a szerelmem vagy az-e az illető, akinek hiszem, és mi van, ha két szék között a pad alá esem és egyedül maradok...) vagy őszinte vagyok vele, mert nem csak a saját érdekeim nézem, tisztelem minimum, mint egy barátomat, és nekem is rosszul esne, ha ő tenné ezt velem.
34-es: "[1]őt is félek elveszíteni, hisz még nem tudom, érdemes-e átnyergelnem (mert viszonzásra talál-e a szerelmem vagy az-e az illető, akinek hiszem, és mi van, ha két szék között a pad alá esem és egyedül maradok...) [2]vagy őszinte vagyok vele, mert nem csak a saját érdekeim nézem, tisztelem minimum, mint egy barátomat, és nekem is rosszul esne, ha ő tenné ezt velem".
Nyilván az [1]-es. Nem fogja addig elengedni az előző ágat, amíg nem fogja biztosan a következőt (csimpánz-effektus)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!