Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Elítélhető egy ember, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélhető egy ember, ha genetikailag hajlamos a megcsalásra?

Figyelt kérdés

"A Queenslandi Egyetem kutatói úgy találták, hogy a hűtlenség sokkal gyakoribb volt azoknál az embereknél, akiknek egy bizonyos típusú oxitocin és vazopresszin hormon receptor gén megtalálható a szervezetében. Tehát a megcsalásra a gének is hajlamosítanak."

Forrás: [link]

2022. jan. 29. 00:45
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
6%

Én értem a kérdést.

Sőt meg is értem.

A kérdező egyrészt állítja, hogy "hogy a gének határoznak meg egy embert. Ez mindenre igaz.", tehát a kérdésfeltevése emiatt pontosan egy kategóriába esik a hajszín, vagy a szexuális orientáció esetével, amit szintén _csak_ a gének határoznak meg.

Szerintem, ha ez az állítás igaz (miszerint csak a gének határoznak meg mindent), akkor valóban nem szabad elitélni. Sajnálatos módon ez innen már majdnem ugyanaz a kérdés, hogy a tömeggyilkos Breiveket el szabad-e itélni, hiszen őt is csak a génei határoztak meg.

7-es, ne viccelj már, az ember nem tud magáról mindent mindig előre tökéletesen. Továbbá érvelésed szerint kizárod önnömagukat abból az életből, amit a génjeik rájuk testálnak, tehát elég gonosz fajzat vagy, önkéntes börtönviselést vársz el tőlük. Nem.

A szabad akarat egyelőre nem teljesen bizonyított, az a helyzet. Pláne a szexuális viselkedésre vonatkozóan. Sőt, kb erről szól az elmúlt 100 év, hogy a szexualitást kell a legjobban védeni és megengedni, hogy a gének kívánságai kifejeződjenek.

Szerintem legkevésbé a szexualitásban nem létezik a szabad akarat, aki pedig ezzel érvel, az burkoltan (öntudatlanul) is, de múltszázadi homofób.

2022. jan. 29. 01:12
 12/41 anonim ***** válasza:
94%
Hajlamosít. Ahogy elhízásra is hajlamos lehetsz, de hozhatsz tudatosan döntéseket, hogy elkerüld.
2022. jan. 29. 01:34
 13/41 anonim ***** válasza:
86%

"Szerintem legkevésbé a szexualitásban nem létezik a szabad akarat, aki pedig ezzel érvel, az burkoltan (öntudatlanul) is, de múltszázadi homofób."

Az maradt le a komment végéről, hogy "aki mást mond, az hazudik, bibibí". Az szabad akarat, hogy letolod-e a gatyád, előveszed-e a farkad, és bedugod-e valakibe. Máskülönben bárkit bárhol megerőszakolnának a férfiak.

2022. jan. 29. 02:02
 14/41 anonim ***** válasza:
11%
Az ember sajnos tévedni is szokott. Mi van ha egy szenvedélyes kapcsolatban véletlenül terhes lesz a nő? A férfi meg becsuletbol elveszi? Kiderul semmiben sem illenek össze a gyereket viszont imádja. Bejon a nagy szerelem. Ja, hogy először lépjen ki a kapcsolatabol úgyhogy a szerelmével nem is volt semmi? Aha! És ha biológiailag megsem illenek össze? Ugyanmar! Ilyenkor rövid ideig szeretok. Aztán jöhet a válás. És igenis van letjogosultsaga a 2. hazassagoknak.
2022. jan. 29. 02:13
 15/41 A kérdező kommentje:

Ezek a nők akik ideírnak (többségében) csak fekete-fehérben tudnak gondolkodni

2022. jan. 29. 02:41
 16/41 anonim ***** válasza:
97%
Az itteni férfiak meg mindent kitalálnak, hogy ne kelljen hűségesnek lenniük.
2022. jan. 29. 02:47
 17/41 A kérdező kommentje:
Akkor 1-1 az állás.
2022. jan. 29. 02:49
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán, mert a te faaszságod bánt másokat.
2022. jan. 29. 02:50
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

#15 Szval itt mindenki aki nem osztja a nézeteidet egy szűk látókörű buta nő. Na elmész te a tudod hová😅

Mondjuk ha pasi lennék jobban sértene ez a kijelentés mert mégis mi az, hogy csak a nőknek lehet tartása és önuralma?

Nem azért de ha még itt, gyk-n is ilyen nagy az egyetértés valamiben, akkor lehet hogy nem mindenki más a hülye, hanem te.

Bár szívesen látlak majd a napi "minden nő csalfa céda" kérdések alatt, ahogy elmagyarázod az inceleknek, hogy nem szép dolog ám számon kérni a nőkön a csalfaságot:(

2022. jan. 29. 04:34
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
Van gén, ami hajlamosít wz agresszióra. Ennek ellenére, ha valakit megversz, megölsz, ugyanúgy a sitten rohadsz meg. Ugyanez igaz a megcsalásra is a szememben.
2022. jan. 29. 05:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!