Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Megcsalás vagy még nem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megcsalás vagy még nem?

Figyelt kérdés
Egy érdekes, de kicsit megosztó kérdésem van. Barátainkkal tegnap este beszélgettünk róla, hogy kinek mi számít megcsalásnak. Sok fajta választ hallottunk ezalatt. Mindenkinek nagyon kíváncsi vagyok a válaszára, mert minden ember és kapcsolat más és más.

2022. jan. 26. 11:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Hát nekem bármi, amit alapvetően csak a párommal csinálok. Pl. egy baráti ölelés még nem megcsalás, mert másokat is meg szoktam ölelni. A csók már nyilván megcsalás. Összefoglalva bármi, ami túlmutat a baráti kapcsolaton akár testileg, akár érzelmileg.
2022. jan. 26. 11:23
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

Ahány ember, annyi értékrend, annyi határ. Ezért nem az a lényeges, hogy a haveroknak, vagy a gyk-soknak mi fér bele, hanem hogy a pároddal milyen értékrendet vallotok együtt, milyen játékszabályokat fektettetek le.

Van, akinél a teljesen ártalmatlan nemtől független levelezés irodalmi témában is egy idegennel, akivel sose fog találkozni, és nem is találkozott is megcsalás, valakinek a szex sem.

Vannak akiknek a más iránt érzett szerelemi szex is simán belefér, nem csak a prostizás, van akinek meg ránézni se szabad valakire.

2022. jan. 26. 11:24
 3/15 A kérdező kommentje:
Több párnál is észrevehető volt, hogy nem teljesen egyeznek meg a határaik. Emiatt érdekes nekem ez a téma. Vannak párok a baráti társaságban, ahol sikerült megegyezni (van ahol a szigorúbb, van ahol az enyhébb határ nyert végül). Vannak ugye azok, akiknek egyezik a véleményük a párjukkal (mi is ebbe tartozunk). Viszont az az érdekes, hogy két párnál 5 és 7 év alatt még mindig nem sikerült eldönteni ezt a határt. Náluk érezhető volt, hogy egyikőjük sem akar engedni az igazából. Nekünk ez kicsit fura volt, mivel mi a párommal együtt alakítottuk ki a ,,játékszabályokat”. Nálunk vannak dolgok, amik szabadok, de van ami nem. A nekünk megfelelő határt azért sikerült kb 1-2 év alatt kialakítani.
2022. jan. 26. 11:41
 4/15 anonim ***** válasza:
95%
Nálam a csók / intim taperolás is megcsalásnak számít - ettől függetlenül van más viselkedés, ami nálam megcsalásnak nem az, de szakítóok (pl. szexchat, rosszlányok.hu nézegetése stb... mert itt inkább a megalázás / bizalmatlanság fontos, nem az, hogy történt-e bármilyen aktus)... és ezen a véleményemen nem fogok változtatni csak azért, mert a páromnak az nem. Szerintem itt nem játékszabályokat kell kialakítani, hanem olyan embert keresni, akivel hasonló alapvetően a véleményünk.
2022. jan. 26. 11:47
 5/15 anonim ***** válasza:
97%
Osztom a 4-es véleményét, nekem is vannak dolgok amiket nem tartok megcsalásnak, de szakítóoknak igen. És tényleg ez nem annyira "játékszabály" kérdése, ha valami nekem nem fér bele, akkor nem kompromisszumozgatunk, hanem keresek olyan párt akinek szintén nem fér bele.
2022. jan. 26. 11:58
 6/15 A kérdező kommentje:

Nálunk szerencsére nagyrészt (95%-ban) egyeztek a véleményeink. Az az 5% pedig úgy lett megoldva, hogy annak az álláspontját vettük figyelembe, akinek az nem jó. Szóval mi szerencsések vagyunk ilyen téren.

Örülök neki, hogy ilyen normális, kultúrált válaszokat kapok. Nagyon jó ezeket olvasni.

2022. jan. 26. 12:06
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

#4 egyfelől megértelek, és egyet is értek veled: nem csak a megcsalás, hanem a megalázás is lehet szakítóok...

De egy rosszlányok oldal nézegetése miért is lenne megalázó a számodra?

Megalázó dolog az, ami szándékosan szemyély ellen irányul a másik részéről. A rosszlányok oldal nézegetése (nem kontakt keresés, csak bámulás, olvasgatás, fantáziálgatás...) szerintem egyáltalán nem megalázó. Ha valaki ezt magára veszi, az az ő baja, de nem tolhatja a másikra a felelősséget, hogy ő alázta meg. Egyszerűen az ilyen emberek érzékenyek erre, ill. tudatosítani kell valamit.

De ez csak az én véleményem.

Amúgy nekem nem nagyon vannak illúzióim, egy nagyon hosszú kapcsolatban amiben sok dolgot megéltek együtt, a megcsalás bocsánatos bűn, ellenben a megalázás, a másik becsmérlése gúnyolása, folytonos veszekedés, elnyomás, korlátozás nem az, legyen akármilyen hűséges is.

2022. jan. 26. 12:46
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
7: másnak nem megalázó, én annak érzem azt, hogy a szabadidejében nem velem foglalkozik, hanem random k...kat nézeget. Nekem nemcsak a nyilvános megalázás a megalázás.
2022. jan. 26. 12:48
 9/15 anonim ***** válasza:
68%

"A rosszlányok oldal nézegetése (nem kontakt keresés, csak bámulás, olvasgatás, fantáziálgatás..."

Tudod, nem mindenki vágyik arra, hogy a párja krvákról fantáziálgasson. Nem megcsalás, de ez számomra is megalázó lenne és szakítóok.

2022. jan. 26. 12:49
 10/15 anonim ***** válasza:
48%

Én se vágynék rá, nem azt mondtam, de azért nem a megalázás sem a jó szó. Azt meg nem várom el a páromtól, hogy a szabadidejének 100%-át rám fordítsa, és én sem akarok így tenni. Mindkettőnkek kell énidő, amibe a másik nem szól bele. Ennyi erővel mondhatnád, hogy megalázás, hogy lexikont olvas a szabadidejében, ahelyett, hogy veled foglalkozna, mert micsoda dolog, hogy a lexikont értékesebbnek tartja nálad.

Nem így van, és ez a hozzáállás szerintem nem jó.

2022. jan. 26. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!