Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ez az első kérdésem, így nem is igazán tudom hol kezdjem, mire számítsak. A tudomásomra jutott, hogy a férjemnek volt egy hosszabb viszonya, amikor még "csak jártunk", majd egy másik a terhességem alatt és után. Próbáltam vele beszélni erről, elsőnek letagadott mindent, majd végül az elsőt azzal magyarázta, hogy kellett a "plusz" és úgy gondolta minden következmény nélkül megteheti, a másodikat pedig azzal, hogy kevés volt a szex, illetve szülés után nem is lehetett. A terhességem alatt vettünk egy lakást, amin akkor felújításokat is végeztünk. A kisfiunk még nincs 1 éves. Eddig nem mertem beszélni erről senkivel. Ha megbocsátok neki mire számíthatok? Nagyon örülnék, ha elsősorban olyanok írnának, akik hasonló helyzeten mentek keresztül, illetve ha valaki megbocsájtott mit hozott a jövő, megérte vagy válás lett a vége mégis?

Nagyon köszönöm mindenki segítségét!

2022. jan. 10. 12:44
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
93%

Én úgy gondolom, hogy a saját érdekedben is jobb lenne most válni, mivel ha már nem is nézzük azt a részét, hogy porig alázott, akkor is a jövőben várható az, hogy majd lelép.

A férfiak nagyrésze csak azért marad a felesége mellett, mert nem talált jobbat a feleségétől, de ha egyszer jön egy tőled jobb, akkor gondolkodás nélkül ki fog lépni a kapcsolatból.

Megéri neked? Évek után, amikor már te is idősebb vagy, csökkenek az esélyeid egy újabb szerelemre, esetleg születik még egy baba. Ezzel csak az időt húzod sajnos. Ez a házasság már halálra van ítélve, a kérdés az, hogy mikor fogtok válni és nem biztos, hogy kedvező lesz neked ha nem most, hanem pár év múlva történik meg.

Később egy megkeseredett nő leszel és a gyermeked is boldogtalan lesz majd egy ilyen anyát látva! Neked is jobb és a gyermekednek is, ha most válsz.

2022. jan. 10. 12:49
 2/55 anonim ***** válasza:
90%

Nem vállal veled egy kozos életet hanem másik életet is visz.

Nekem ugy tűnik, fél lábbal benne sincs ebben a kapcsolatban. Es nem is volt soha.

Valszeg gazdasági szempontbol házasodott csak.

Kérdés csak az hogy te mit akarsz.

Jo e neked egy látszolag férj és apa, vagy minőségi kapcsolatra törekszel e inkább. Ez utobbi esetben mást kellene keresned. Es addig válni amig kicsi a gyerek mert addig nem hat ki a gyerekre traumaként.

2022. jan. 10. 12:52
 3/55 anonim ***** válasza:
91%

Ha megbocsátasz, azzal azt mondod, hogy ez nem probléma, a te életedbe belefér. Nyilván máskor is meg fogja tenni, hiszen nincs következménye, épp ahogy ő előre megmondta.

Neked kell döntened, hogy akar -e így élni! Előbb-utóbb nem csak szex lesz, hanem le fog lépni. A kérdés, hogy szeretnéd -e megvárni!

2022. jan. 10. 12:55
 4/55 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a szüleim példáját tudom elmesélni.

Apám sosem volt az az érzelmes fajta és bántotta is sokszor anyámat verbálisan és fizikálisan is. Anyám nem hagyta el, mert mi kicsik voltunk és nem volt hova mennie. Úgy próbált "túlélni", hogy keresett valakit, aki szereti, tehát szeretője lett. Nem tartott sokáig, hamar lezárta, mert így sem volt boldog. Apám megtudta valahogyan, hónapokig ment a cirkusz, üvöltözés, pofozkodás, aztán valahogy megbeszélték egymással, többet nem hozták szóba és együtt maradtak. Sosem volt jó a kapcsolatuk és ebben felnőni kínkeserves volt.

Ha meg tudod beszélni a férjeddel és letudjátok zárni maradjatok együtt. Ha viszont nem tudsz megbocsátani válj el. Senkinek nem kívánom azt a gyerekkort, ami egy ilyen helyzettel jár.

2022. jan. 10. 12:58
 5/55 anonim ***** válasza:
93%
Arra számíthatsz hogy mindig lesz neki valaki melletted.
2022. jan. 10. 12:59
 6/55 anonim ***** válasza:
93%

Nem önként vallotta be, csak kénytelen volt, mert kiderült és már nem volt értelme tagadni. Tehát nem őszinte hozzád, hazudozik, félremegy és még csak nem is vállalja a tette következményeit. Gondolj bele, hogy ha ez a két dolog kiderült, vajon mi lehet még, amiről nem tudsz? Ezek után teljesen megszűnik a bizalom, bárhova megy, bármit csinál a telefonján, mindig azon fogsz tépelődni, hogy vajon ismét megcsal-e?

Nem tudok annál undorítóbbat elképzelni, mint hogy valaki a várandós feleségét csalja és ebbe beletartozik az is, hogy akár valami fertőzést is hazavihetett volna, amivel a te és a gyereketek életét kockáztatja. Ez az ember önző és a legkisebb mértékben sem szeret téged. Ha szeretne, nem alázna meg minden adódó alkalommal.

2022. jan. 10. 13:03
 7/55 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakoznék a 4-eshez.

Az egész gyerekkorom arról szólt, hogy apám csalta anyámat és valahányszor kiderült egy-egy dolog, mindig ment a balhé, veszekedés/verekedés, "elhagylak, viszem a gyerekeket is, válok!" című előadás természetesen a szemünk láttára. Aztán ideig-óráig tartó balhé után viszonylagos nyugalom, majd ismét kezdődött elölről az egész, így ment ez 30 éven át, mire végre belátták, hogy jobb lenne külön. Addigra természetesen nővérem és én is felnőttünk. Nekem évekig kellett pszichológushoz járnom, hogy az otthoni balhékat kiheverjem és normális életet tudjak élni.

Az egészben a legrosszabb az volt, hogy anyám a saját tehetetlenségét rajtam torolta meg. Ha hármasnál rosszabb jegyet vittem haza, nekem esett, ütött ahol ért, pont úgy, mint őt az apám, amikor kérdőre vonta a félrelépéseiért.

Akár tudat alatt is, de hidd el, te is tovább fogod adni a gyereknek a téged ért sérelmeket, így azt javaslom, minél hamarabb lépj, mert sem te, sem a gyereked nem tud boldogan, egészségesen élni egy ilyen környezetben!

2022. jan. 10. 13:12
 8/55 anonim ***** válasza:
88%
Te eddig sem, es ezutan sem leszel eleg neki. Mar csak az alkalmak szaman mulik, hanyszor fog megcsalni. Ha sok alkalom lesz ra, akkor sokszor. Ha egy se, akkor egyszer sem. De ez sem azt jelenti, hogy hu lesz hozzad, vagy tobbet ernel, csak annyit, hogy jo a szamar is, ha nincs lo.
2022. jan. 10. 13:12
 9/55 anonim ***** válasza:
92%
Arra számíthatsz, hogy mindig lesz neki valamilyen oka a félrelépésre. Ha lesz szex akkor azért mert kevés stb. Ne legyél balek!
2022. jan. 10. 13:17
 10/55 anonim ***** válasza:
90%

Nem saját tapasztalat, hanem közeli ismerősömmel történt. Férje ugyanígy megcsalta, kiderült. Volt nagy bűbanat, ígérgetés, majd lett megbocsájás. Azóta lett másik gyerek, közös hitel és folyamatos megcsalás. Lépni nem tud az anyagiak miatt.

Egyet fogadj meg: ha úgy döntesz, adsz neki új esélyt, ne vállalj több gyereket és közös hitelt. Legyél képes anyagi függetlenségre.

2022. jan. 10. 13:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!