Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy ilyen válással mit lehet kezdeni, ha az anyához kerül a gyerek?
Egy ismerősömnek most ment tökre a 6 éves házassága, mert karácsonykor kiderült, hogy a felesége fél éve csalja.
A legrosszabb viszont az egészben, hogy van egy 3 éves kisfiuk, akivel lényegében az apukája(ismerősöm) foglalkozott csak. Ő hordta-vitte mindenhova, ő játszott vele, mosott-takarított utána, stb. A felesége nemsokat törődött vele. Ráadásul a pénz nagy részét is ő hozta házhoz, a felesége, 3 havonta munkanélküli lett.
Most viszont hogy válásra kerül a sor, valószínűleg el fogja veszíteni a kisfiát. A felesége aztmondta, hogy mindenképp magával viszi a kis srácot, plusz viszi mindennek a felét. (Van egy házuk, amibe egy fillért nemadott bele a nő). Ügyvéd aztmondta, felesleges pereskedni, mivel a bíróság szinte mindig az anyának ítéli oda a gyereket.
Viszont ilyen helyzetbe ez elég abszurd. Az apa kereste a pénz nagy részét, ő nevelte eddig a gyereket lényegében. Az anyja csak úgy volt. És ha megkapja a gyereket, a srácnak ezután egy sokkal rosszabb élete lesz.
Apuka egyáltalán nem akar perelni, anyuka akar minden áron, valószínűleg azért, hogy ezzel is keresztbe tegyen.
" És ha apukához kerül a gyerek, akkor mindig le lesz passzolva a nagyszülőknek, ha apuka dolgozik?"
Még mindig jobb, minthogy olyan emberhez kerüljön, akinek se állandó keresete, se kitartása egy gyerekhez, és nem ismeri a saját gyerekét, mert fontosabb volt a félrek*rás.
"És eddig apukát nem érdekelte, hogy a gyerek el van hanyagolva, csak miután kiderült a megcsalás?"
Dehogynem, de anyuka mindig elintézte annyival, hogy majd "elintézi" amiből sose lett semmi. Vagy hogy hagyja békén.
Elég jól ismerem az apukát, rendes, dolgos ember, akinek a kisfia a mindene. Ő azt is akarta, hogy fizet gyerektartást, éljen a felesége boldogan akivel megcsalta, csak láthassa minden nap a gyerekét.
"Én se tudom elképzelni, hogy egy 0-3 év közötti gyerek mellett hogyan lehet egy teljes állású munkát elvégezni akár vállalkozóként, akár home office-ban."
Nehezen. De sok segítő rokon volt velük, és apukának is volt egy időszaka, amikor nem teljes állásban dolgozott.
"Keressen másik ügyvédet, a vagyonmegosztás, gyerekelhelyezés sem ilyen egyértelmű."
Mindenképpen.
Nem ismerlek titeket, de a férfiak nagyon sokszor mondják ugyanezeket a feleségeikre, akár teljesen alaptalanul is, ha már tönkrement a házasság.
Én is most válok, és tudom hogy hasonlóakat fogok kapni, amik egyáltalán nem is igazak.
Vagy csak nők válaszolnak itt vagy nagyon nő párti itt mindenki.
DE lehet a férjnek itélni a gyereket, ehhez kell tanukat , bizonyítékokat szerezni és felvonultatni.
Szerintem az ismerősöd ferdít?
Az együtt maradnak és megpróbálják megmenteni a házasságot nem opció?
Vagy csak a nőktől várják el,hogy félredugás esetén hunyjanak szemet?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!