Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Ha megcsalnának, kit hibáztatnál?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha megcsalnának, kit hibáztatnál?

Figyelt kérdés
2021. szept. 14. 20:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Magamat és a páromat.
2021. szept. 15. 07:18
 12/19 anonim ***** válasza:
33%

Megint 'árnyaltabb' véleményem, mint a tiétek.( árnyaltabb= más?) Szerintem is a megcsaló az elsődlegesen 'hibás', írom ezt úgy, hogy aktívan csalok és a férjem nem tud róla. De... 1) a gondjaimat megbeszélni nem lehet, mert a férjem nem partner benne

2) a férjem 80 éves, nem akarom arra kényszeríteni, hogy most kezdjen új életet nélkülem , mondjuk egy házvezetőnővel 3)a házasságunk érzelmileg/funkcionálisan OK, de nincs szex 4)a nős szeretőmmel csak a szex miatt találkozom, ilyen szempontból mindkét házasság üres 5)a férjem is, és a szeretőm felesége is elégedettek, nekik nem hiányzik semmi, kerek a világuk.

6)mióta vannak a külső kapcsolatok, sokkal kiegyensúlyozottabbak vagyunk mi ketten és ez kihat az otthoni helyzetekre is.

Ebben a helyzetben van egyáltalán 'hibás'? Hiszen egy mindenkinek OK-s állapot jött létre a csalással...

2021. szept. 15. 07:44
 13/19 anonim ***** válasza:
49%

Ez csak szánalmas önigazolás. Szerintem egy utolsó féreg vagy, hogy inkább hagysz valakit hazugságban élni az utolsó éveit. Örök életemben ettől féltem, hogy ilyen patkány mellett fogok meghalni.

2021. szept. 15. 08:54
 14/19 anonim ***** válasza:
30%
Csak magamat.
2021. szept. 15. 09:03
 15/19 anonim ***** válasza:
59%
#13: ez nem önigazolás, hanem reális hozzáállás. Láthatod, ha definitíve kell válaszolni, akkor azt mondom, hogy a 'megcsaló'(én) a hibás. De vigyük végig a Te gondolat menetedet: jobb lenne a férjemnek egy érzelmileg közömbös házvezetőnővel leélnie az utolsó éveit vagy jobb neki velem, akit szeret( én ne élj tévedésben, én is szeretem őt)! Ekkora jelentősége van annak, hogy heti egy, de max 2 alkalommal elmegyek 2-3 órára 'munkaügyben'? Tudom, csalok. De nyugodt lélekkel mondod, hogy 'ártok' is? És csak hogy megnyugtassalak: nem tudhatod, hogy nem ilyen 'patkány' mellett fogsz-e meghalni...Sőt, esetleg arról sincs leveled, hogy nem ilyen 'patkánnyal élsz esetleg. Ezek a 'patkányok' ugyanis nagyon óvatosak és figyelmesek, pont azért, mert meg akarják kapni az élettől azt, amitől jól érzik magukat, de nem akarnak ártani annak, akit szeretnek/aki szereti őket/akivel együtt élnek/aki nem érdemli meg, hogy ártsanak neki. Válaszd a megfelelőt! Szerintem nem minden fekete és fehér. A szeretőm felesége pl. tutira tadja, hová tínik el a férje úgy, hogy nem mondja meg, de pont úgy megy el, mint ha ügyfélhez menne.... A munkát se definiálja mindig, csak megy és intézi... De nem lehet véletlen, hogy a feleség nem is kérdezi meg, melyik ügyfélhez megy. Ahogyan azt se hozza sose szóba, hogy a férjét nem zavarja -e az, hogy 5 éve nincs közöttük szex.És nem miattam, én csak pár hónapja vagyok.:)
2021. szept. 15. 12:22
 16/19 anonim ***** válasza:
55%

Pszichológus barátom szerint, aki sok száz megcsalással, válással, párterápiával, párkapcsolati problémával dolgozott már, nincs olyan, hogy csak a megcsaló fél a hibás. Soha. Persze, a megcsaltak szeretik ezt gondolni, mert ezzel quasi felmentik magukat a felelősség alól (és persze könnyebb valaki mára összpontosítani minden haragunkat), de nincs így. Az már persze változó, hogy milyen arányban, nem feltétlenül mindig 50-50, lehet hogy épp 80-20, de NINCS olyan, hogy csak az egyik fél hibás.

És azoknak is igazuk van, akik szerint elsősorban a megcsaló, mellette a megcsalt fél, és legkevésbé a harmadik fél hibáztatható.

Nem csak a szakirodalom, de a sokéves tapasztalat is ezt igazolja.

Ha egy párkapcsolat stabil, ott nem fog soha beférkőzni egy harmadik, ha meg esetleg már egyébként is kihűlt, netán romokban hever, akkor ő maximum egy trigger, előbb-utóbb bekövetkezett volna a törés a kapcsolatban, a szeretőtő függetlenül is.

Bármennyire nehéz ezt sokaknak elfogadni, ezek a tények.

2021. szept. 15. 12:39
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
#16:'Persze, a megcsaltak szeretik ezt gondolni, mert ezzel quasi felmentik magukat a felelősség alól (és persze könnyebb valaki mára összpontosítani minden haragunkat), de nincs így.' Ez a kulcs mondat, ill. itt jön képbe az is, hogy 'könnyebb' a szeretőre haragudni, mint a párunkra, akit szeretünk még vagy ha nem is szeretünk, de 'várunk' tőle valamit. A szeretővel általában nincs semmilyen 'egyéb' viszonyunk, őt könnyű gyúlölni...
2021. szept. 15. 14:12
 18/19 anonim ***** válasza:
76%

Nem szavaztam.

Senkit se hibáztatnék. De ha lenne hibás, akkor ő(ke)t. Egy megcsalásnál a hibásat a két ember közt kell keresni. A szerető nem opció, mert a szerető nincs a másik kettő elméjében.

2021. szept. 16. 17:07
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Elsősorban azokat akik itélkeznek más ember felett és titokban hülyének nézik aztán magamat,hogy vak voltam.
2021. szept. 16. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!