Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Néhány hónapja megcsaltam a férjemet. Szeretem őt mindennél jobban, nem bírnám ki, ha elhagyna. Hogy tudnám eloszlatni a lelkiismeret-furdalásomat?
Utolsó:
igen, ez valakinek bejön, valakinek nem.
8Nagyon ritkán látok nyitott kapcsolatot ami döglik meg rövid időn belül, én nyitott vagyok, és szeretnék látni tényleg 10-15-20 éve tartó boldog nyitott kapcsolatot majd. :D
"Miből gondolja bárki, hogyha előtte nem volt elég 1 ember és folyamatosan váltogatta a partnereit, akkor majd hirtelen elég lesz egyetlen ember 20-25-30 évig?"
- Ez valóban egy társadalmi illúzió. Mivel az egész onnan ered, hogy a társadalmi berendezkedés amióta tart, az mindig az utódnemzést és annak felnevelését tartotta szem előtt. Hát ezért terjedt el a monogámia. Elárulom a házasságnak is ennyi szerepe van: az öröklési ág megőrzése és fenntartása. Lehet idealizálni, de ennek ez volt mindig is a szerepe. Jogilag a házasság mai napig egy gazdasági szövetség.
El lehet adni az embereknek minden rózsaszínhabos babos mesével, amcsi filmekkel, örök szerelemmel, de nem véletlenül jogilag ez egy gazdasági szövetség: mert ha lecsupaszítunk mindent, akkor ez marad, ami valójában.
(Lehet szerteni és működik kapcsolat enélkül is, nyilván)
Ezt csak az okok miatt írtam: mindent az utódnemzésre és a gyerekek felnevelése miatt alakult ki úgy, ahogy. Az utódnak meg az a jó, ha anya-apa ott van mellette és felneveli amíg el nem éri a felnőtt kort. ÉS az tény, hogy a legbiztonságosabb ilyen szempontból a monogámia.
(Lehet lepontozni meg nem egyet érteni velem, én most full racionalitásból írtam le a sorokat, nem szeretem/nem szeretem megközelítésből. Minden az, ami, ha lepucoljuk a rózsaszín mázat róla, csak akit ebben ringatnak egész életében, annak nehéz belátni.)
"Az utódnak meg az a jó, ha anya-apa ott van mellette és felneveli amíg el nem éri a felnőtt kort. ÉS az tény, hogy a legbiztonságosabb ilyen szempontból a monogámia."
Ez igaz és ebben teljes az egyetértés, de épp ez az ami válságban van. Hány elvált szülő van manapság? Még iskolába sem ment a gyerek, de már nincsenek együtt a szülei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!