Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan mentsem fel magam a saját szememben, ha megcsaltam a páromat de ő nem tud róla?
Évek óta 2 férfi volt egymással párhuzamosan az életemben (sűrű váltásban követték egymást). Egyik kapcsolat se volt igazán komoly, hiszen a szülőknek se mutattuk be egymást és a barátok is csak hallottak rólam/róluk. Élveztem, hogy két férfit tehetek boldoggá és mindegyikük megelégedett heti 1 személyes találkozóval. Nem tudtak egymásról. (Összesen 5 férfi volt átfedésben egymással 2 év alatt.) Mindegyik srácsal végül békésen elváltunk egymástól.
Ezen korszakomról senki se tud.
Volt egy 1 éves párkapcsolatom, amellyel párhuzamosan 5 hónapig volt egy srác, akit lecseréltem egy másikra. Utóbbi (Imi) tudott arról hogy én kapcsolatban vagyok (túlrendes volt, hogy ezt eltitkoljam előle). Közel 8 hónap alatt Imi elérte azt, hogy csak ő maradjon.
Viszont a kapcsolat elején még exemmel töltöttem két estét. Egyiket Imi megtudta, és nagyon összetört a lelke. De megbocsátott. A másikat viszont letagadtam és Imi elhitte (hazugság 1.)
Vele harmonikus barátok és szülők előtt felvállalt kapcsolatom alakult ki. De félév után újra vérszemet kaptam (hiányzott a hódítás és tiltott gyümölcs). Párszor elmentem bulizni (nem tudott róla), ahol csak smároltam pár sráccal majd angolosan eltűntem (hazugság2.)
Az eddig eltöltött 2 év alatt összesen 4szer csaltam meg Imit ugyanazzal a férfival testileg. Utóbbinak is csak az az oka, mert vágyakoztam pár havonta a hódításra. Tehát nem rendszeres volt.
Nem éreztem problémának a mentalitásomat, mert a párom boldog volt mellettem és kiegyensúlyozott és rólam is sütött a boldogság. Viszont a párom bevalotta, hogy ő tényleg komolyan tervez velem (házasság, gyermekek). Az igazat valva én is tervezek vele és kész vagyok ezen életmódot abbahagyni.
Utóbbi kijelentés felébresztette a lelkiismeretemet, hiszen hogy élehetnék le valakivel egy életet, aki elött titkaim vannak, amivel lelkileg összetörhetem?
Gondolkoztam azon, hogy elmondom neki, de rájöttem hogy nem lenne jobb. Ő sérülne lelkileg, én pedig ugyanúgy egy nőcskének érezném magam, mint most.
Viszont nem tudom, hogy hogyan tudnám felmenteni saját magamat a saját szememben? Tehát hogyan könnyítsek a saját lelkiismeretemen?
Tudom, hogy feslett vagyok ezt nem kell kommentként leírni. De szeretnék jó útra térni és erre minden esélyem meg is van, ha a saját múltomat el tudom fogadni és lezárni.
Utóbibban lennék hálás a segítségért
Nem kell a sok farizeus. Miért ez a beteg kényszer, hogy az erkölcsi magyságunkat csillogtassuk? Mennyi önmagának tetszelgő ember! Ugye itt minden gyalázkodó válaszoló bűn, és hiba nélkül való? Ti vagytok azok akik mindenkinél kevesebbet vétkeztek, csak a jó úton jártok. Vagy esetleg nem veszitek észre a saját hiányosságaitokat?
Nem a mi dolgunk pocskondiázni, sem megítélni.
A nő tanácsot kért, csak tanácsot, de kapva kaptatok az alkalmon a minősítésére, pedig ő is tudja jól, hogy cédáskodott.
Az emberek nem egyformák, valakinek kell a tévedés, a mocsok, a bűn, a hiba mert ezeket megélve válik jobb emberré.
Lássátok egészében a dolgot. Ne azt nézzétek, hogy a Kérdező hová süllyedt le, hanem azt, hogy ki akar-e mászni a lelki posványából.
Ezt már nem fogjuk megtudni, de remélem tanult az esetből.
(nem követek szektás tanokat, nem szedek tudatmódosító szert, nincs mentális betegségem, nem vagyok szónok, hosszú párkapcsolatban élek, nem vagyok szerető)
Tehát itt mindenki úgy gondolja, hogy egyetlen életesemény rossz döntése alapján -márpedig nem csak ennyi adódik az életben- az egyénről tűpontos vélemény formálható. Tévedés.
A személyiségfejlődésnek, és az erkölcsi fejlődésnek jobb esetben soha sincs vége. Megkérdőjelezitek Kohlberg, és Piaget (segítek, ők pszichológusok) állítását miszerint az erkölcs tanítható.
A beszűkült szubjektivitáson kívül semmivel sem tudtok érvelni, már ha az érvnek számít.
Persze beszéltél vele de a lényeget nem mondtad el.
Gondolod felmentést kaptál az alól amit tettél?
Azóta évek teltek el.
Továbbra is együtt vagyunk. Konkrétumokról nem tud.
Magamat mentettem fel, mert azóta pedáns nőként vagyok mellette és tényleg kiegyensúlyozott és boldog melettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!