Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Jogos feltétel-e, hogy hadd...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos feltétel-e, hogy hadd maradjon jóban az exeivel?

Figyelt kérdés

Régebben szakítottunk egyszer a menyasszonyommal. Amikor egy héttel később kibékültünk, én feltétel nélkül vissza akartam őt kapni. Ő kettő feltételt szabott:

"Újra veled leszek, de csak akkor, ha kapcsolatban maradhatok két exemmel barátság céljából."

Belementem, és azóta újra együtt vagyunk.

Később elköltöztünk onnan. Emiatt nem is tudott velük kapcsolatban maradni, és nem derült ki, hogy mi lett volna abból a feltételből, hogy mit akart tőlük.

Egy évre rá viszont annyi kiderült, hogy azon a héten, amikor nem voltunk együtt, lefeküdt az egyikükkel. Ő kérte rá a pasit, és nem fordítva.

A menyasszonyom a másik expasinak pedig (akiről a feltétel szólt) rendszeresen szerelmet vallott e-mailben, amikor annak nem volt otthon a párja.

Azóta már a menyasszonyom sem tagadja, hogy mindkét exével megcsalt: az egyikkel fizikailag, a másikkal érzelmileg.

Ennek ellenére a mai napig azt állítja, hogy amikor feltételt szabott, akkor "annak nem ez volt az oka. Nem a szex, hanem csak barátoknak akartam őket megtartani, hogy ne veszítsem el őket."

Szerintetek ez mennyire logikus/reális kérés? Annak fényében, hogy az egyikkel le is feküdt, a másiknak rendszeresen szerelmet vallott a hátam mögött?

Valóban barátoknak akarta őket megtartani?

Szerintetek igazat mond a párom?

Ha nem, akkor kinek hazudik azóta erről a két emberről?

Magának vagy nekem?

Létezik, hogy azok után csak barátnak akarta megtartani azt a két fickót?

2020. máj. 8. 14:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Hosszan kifejthetném, röviden. Csupán a biztonságérzetét elégíti ki veled, mert te ott vagy számára mindig és te ilyen szempontból kellesz neki. Nem szerelmes beléd, fontos vagy neki, de ez egyátalán nem szeretet, hanem támaszkodás.

A lábán hord, te pedig hagyod.

2020. máj. 8. 18:32
 12/19 A kérdező kommentje:

#11-es válaszolónak:

Köszönöm a véleményedet. Én is pontosan ettől tartok, amit itt kifejtettél. Beszélni is fogok a párommal erről. Az a vicc, hogy ezt rendszeresen meg is fogalmazom neki: „Szerelmes vagy belém? Akkoriban az voltál? Ha nem, akkor most az vagy? Mióta vagy az?”

Ezeket állandóan kérdezem tőle, és sosem tudhatom, hogy mikor mond igazat.

2020. máj. 8. 19:55
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

" és sosem tudhatom, hogy mikor mond igazat."- ez az a dolog, ami miatt én sem tudtam továbblépni megcsalás után, pedig nagyon akartam. hónapokig próbálkoztunk,de nem ment. szerintem emiatt csak nagyon kivételes esetben lehet újra felépíteni egy kapcsolatot, és nagyon nehezen.

Ha meg kell kérdezned másokat, hogy szerintük igazat mond-e a menyasszonyod az már rég rosszat jelent. És a kérése jogosságát is másoktól kérdezed, akkor te is érzed belül hogy nem stimmel.

2020. máj. 8. 20:44
 14/19 anonim ***** válasza:

#11 vagyok

Ezek a kérdések a részedről.. kicsit segítek, azt ne felejtsd el, hogy benned is van ám hiba, ha majd kiderul számodra és döntesz arról, hogy számodra mennyire fontos a saját időd akkor magadon gondolkozz el és ne rajta. Azon, hogy te vajon hol hibáztál. Miért ragaszkodtál hozzá, amikor teljesen egyértelmu volt már ilyen sok ideje, mitől félsz, hogy nem mertél kilépni? és rengeteg kérdés. Most nem ehhez kapcsolódóak még a kérdések, amiken kéne gondolkoznod, ott még nem tartasz.

Tehát: A te kérdéseidhez kapcsolódóan az enyéim a lehetséges válasza alapján.

Eltudnád hinni azt, hogy igen? Ha ezt mondaná akkor mi történne? Tudsz egyátalán bízni benne? Nem játszotta még el a bizalmadat? Te akarod hitegetegni egyedül magadat, hogy bízol benne és valóban szeret? Miért tursz? Miért elégedsz meg a rossz érzelmi háttereddel, amiben szerepet kap? Megtudná Ő ezt egyátalán adni? Megakarja adni? Hány ember kell egy kapcsolathoz, hányan vagytok benne? Érett rá egyátalán? Infantilis a személyisége? Lehet vele beszélni a konfliktusokról vagy pedig elmenekül? (Szerintem ez különösen fontos, mert bajban mutatkozik meg az, hogy kire mennyire lehet számítani!!!, Bajban melletted áll és támogat? támaszként melletted van? racionális? érzelmileg? átérzi a helyzetedet? van benne empátia?)

Eltudod fogadni azt, hogy megcsalt? Benned maradna ez és a jövőben előbukkana, mint gondolat?

Fontos!!! írd le magadnak két oszlopba a kérdéseimre a válaszaidat! legyen egymás mellett az oszlopok! Az egyik legyen a számodra pozitív a másik pedig a negatív kimenetelu válasz, a kérdéseimre megválaszolásakor tegyél be egy X- et a kettő oszlop közül valamelyikbe, jó nagy X ek legyenek, ne kicsik!

Amennyiben már 3-4 kérdésre is negatív kimenetelu a válasz akkor gondold át a helyzetedet, mert egy kapcsolatnak alapja a bizalom és ettől függ a szerelem is, ha hiszi valaki, ha nem! A bizalom a szerelem egyik formája a párunk felé, John Gottman beszél erről az egyik könyvében

Mitől lesz tartós a szerelem? a címe a könyvnek, jóval többet tud ez neked segíteni, mint itt bármilyen válasz. Olvasd el és segítsd meg magadat.

Rendezd az életedet és gondold át, hogy neked miért nem az időd a legnagyobb kincsed! Hajrá!

Reeey

2020. máj. 8. 21:56
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem terveznék vele...
2020. máj. 9. 11:00
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

#1, engem is rendszeresen lepontoznak, mert autz írom, hogy az ex nem az ördög, miért nem maradna kapcsolatban vele.

Csak @rva ritkán látok ilyet.

A probléma az, hogy ígért valamit, és nem tartotta be.

Az esküvőn is ígérni kell valamit, hát én inkább elkerülnénk annak meghallgatását.

Egy szerelmes embert nem kell arról faggatni, hogy suerelmes-e?

Ordít messziről, szóval ezzel ne erőlködj, szerintem.

2020. máj. 9. 21:48
 17/19 omba ***** válasza:

#12, bármi is az előzmény, én egy ilyen kihallgatástól már max másodszorra elküldenélek a francba:

rendszeresen meg is fogalmazom neki: „Szerelmes vagy belém? Akkoriban az voltál? Ha nem, akkor most az vagy? Mióta vagy az?

2020. máj. 11. 02:08
 18/19 anonim ***** válasza:

Vannak olyan emberek, ezesetben egy nő, aki több pasit akar. Azért téged választott állandónak, mert te ezt a birtoklási mániáját elnézed, és mellette maradsz.

A többi valszeg vagy nem nézné el, vagy véglegesen nem tartanának ki a menyasszonyod mellett.

"Okos" nő, undorító fajta, de ösztönösen ráérzett, hogy tarthatná meg mindhármótokat.

Most tettem ki a barátom legjobb barátnőjét, aki az exe. A csaj nem is tudta jól kezelni, nekem ugrott, hogy ő előbb volt, mit képzelek magamról, megpróbálhatom őt elüldözni de nem fog menni. Barátom ezt látta, több se kellett neki, közölte a csajjal hogy ez mérgező, és nem akarja folytatni ezt a fura kifordított birtokló barátságot.

A csaj fejében, hiába volt 6 éve barátja, úgy élt a dolog, hogy birtokolta a barátomat, és ha lett egy barátnője, az csak mellékszereplő volt, degradálta is őket. A barátom meg hagyta. Egyik volt csaja sem állt ki nyíltan. Én igen. Repült.

De ha valaki az én párom kárára akarna velem kapcsolatot tartani, elküldeném a francba, akármilyen barát. Ezt fordítva is elvárom. Nem fogok egy olyan párkapcsolatban maradni a hol szerepet kap egy ex, és a párom nem áll ki értem, illetve nem veszi figyelembe az érzéseimet. Ennél én többet érek. És te is. És mindenki.

2021. jan. 1. 14:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Mi lett a folytatása a dolognak?
2021. jan. 2. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!