Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsaltam egy évvel ezelőtt a párom de megbántam, mit csináljak?
Ha ki akart volna derülni, akkor már kiderült volna, hogy megcsaltad (egy "jóakaród" már elárulta volna neki). Szinte semmi esélye annak, hogy kiderül, hacsak Te nem mondod el.
Ne mondd el. Marad a lelkiismeret-furdalásod, de idővel eltompul és megmarad a házasságod.
hm, velem is volt tavaly hasonló, szintén 7 év után, bár itt csak én voltam, akinek első volt.
Hozzáteszem, akkor kb a 2. szakítási kísérletem volt, sok mindennel megbántott addigra: nem figyelt rám, könyörögni kellett szinte, hogy velem is töltsön időt, a beszélgetések is ritkultak, elhidegültünk, mindketten..
Innen még sikerült visszahozni, de pár hónapra rá megtudtam, hogy eltitkolta, hogy egy lányt hív el "baráti" találkozóra. - ja, csak nem értem akkor miért titokban. Eddigre már túl sok összegyűlt, ez a hazugság volt az utolsó csepp, untam már, hogy titkolózik, hogy nem volt már jó nekem, ő meg hiába ragaszkodik, ha hazudik.
A különbség annyi, hogy egy szemernyi bűntudatot sem érzek.. Valószínűleg a fenti miatt. nálad "nem szolgált rá". A te esetben,mivel benned is a kíváncsiság volt, + azt a következtetést tanultad meg belőle, hogy soha többet nem akarsz ilyet csinálni vele, így én így fognám fel és nem bántanám valószínűleg a másikat. Már ha elbírod ezt a terhet egyedül.
Tedd fel magadnak a kérdést, ha ez fordítva sült volna el és a párod csalt volna meg mi lenne a jobb?
Ha ő elmondaná neked, ezáltad tudod azt, hogy bűntudata van és nem hagyta nyugodni, illetve megbánást érez, akkor könnyebben megbocsájtasz neki, minta egy 3. féltől tudnád meg, nem?
Mert akkor már a bizalom mellett a tisztelet is odavezik.
Ne hidd azt, hogy van olyan dolog ami nem derül ki, előbb-utóbb minden kiderül, csak a párodnak nem mindegy, hogy ezt kitől tudja majd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!