Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a szerető is hibás vagy csak a férj?
Egyik kollégám is fél év ismeretség után már terhes. Hát, mivel úgy nagyjából haver, nem fogom kritikával illetni, de szerintem ezzel hatalmas hibát követett el. Persze lehet tévedek, akkor majd letudom magam károgó trottynak, de sajnos legtöbbször bejön.
A megcsalás és a válás a fejlett világban kb ugyanannyira elterjedt mindenhol, ebben a politika nem sok szerepet játszik.
A gyerekvállalás és annak a kapcsolatra gyakorolt hatása már teljesen más dolog. Ebben sajna nagyon minimális felkészítés zajlik. A szüleinktől, de tanárainktól vagy bárki mástól is nagyon kevés eligazítást kapunk arra vonatkozóan, hogy mi nár árnk egy baba érkezésével. Gyakorlatilag az régi életünket elfelejthetjük és aki erre nincs felkészülve em csoda hogy pánikba esik.:) Ezzel érdemes lenne foglalkozni országos szinten is. De sajna kevés a felkészült ember és kevesen kíváncsiak arra a változásra, amit a gyerekek jelentenek.
Ezekre valóban nincs kihatással a politika, ellenben a gyerekvállalásra erősen lehet. A túlzott tiltás, vagy az erőltetés politikai okokból sosem vezet jóra, lásd Ratkó-korszak, később a "szabad-demokraták" negatív sugalmazása, majd a mostani vezérkar erősködése sem volt jó hatással a dologra.
Felkészítés pedig tényleg nincs. Vagy ha van, az kimerül a kínai szerencsesütis bölcsességekben.
Annyira szörnyű ilyen sztorikat olvasni! Ilyenkor mindig elképzelem, mit éreznék, ha most, amikor a harmadik gyerekkel vagyok gyeden, életem egyik legnehezebb időszakában viszonya lenne a férjemnek valakivel. Ennél kevés megsemmisítőbb dolgot tudok elképzelni.
Igen, melletted lett volna a helye, és csúnyán cserbenhagyott egy állati nehéz krízishelyzetben. Mert egy terhesség, szülés, kisbabakor, pláne több gyerek mellett, pláne műtéttel igenis krízishelyzet, testileg és lelkileg is kikészíti az embert, a férjed pedig cserbenhagyott. Mindketten elárultak, becsaptak. Ha vadidegen lenne a szerető, akkor azt mondanám, kár az ő felelősségét keresni, de így, hogy barátok voltatok, mi több, a gyerekeire is te vigyáztál, így súlyos hátbatámadás, amit tett. Borzasztóan sajnálom, ami veled történt.
De most vegyél egy mély levegőt, és menj tovább. Hagyd magad mögött őket. Ha jól értem, a férjedre eddig sem támaszkodhattál, nem lesz nagy változás, ha tényleg kilép a házasságotokból. Gyászold meg a házasságotokat, sírj, legyél szomorú, aztán menj tovább. Koncentrálj a gyerekekre, és keresd közben az élet apró örömeit. Szervezz gyerekmentes időket, vagy gyerekekkel összepasszítható hobbikat. Egy új, szabadabb, sokkal inkább rólad szóló fejezete következik most az életednek, még akkor is, ha nagyjából a gyerekek töltik ki minden percedet. Keresd a módját, hogy hogyan élvezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!