Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Ok gyk, jussunk végre konszenz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ok gyk, jussunk végre konszenzusra: ki mennyire hibás a megcsalasban?

Figyelt kérdés

Mennyire hibás a csalfa, mennyire hibás a csábító, mennyire hibás a pár megcsalt tagja.

Ha szükségesnek érzitek, külön vehtitek azt amikor a férfi csalfa, és azt, amikor a nő.

2020. febr. 18. 12:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
4%

A végletekig leegyszerűsítve: a harmadik fél 5-10%. Akit megcsaltak 40%.Aki megcsalta a párját 50%.

Persze van némi eltérés a helyzettől függően, nincs két egyforma eset.

De olyan biztos nincs, h csak a csalfa hibás 100%ban, de a megcsalt fél egy kicsit sem.

2020. febr. 18. 13:32
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Számomra 100%-ban a csalfa (ahogy te hívod)
2020. febr. 18. 13:53
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a megcsaló a gáz. Ha baja van, mondja meg. Senki nem erőszakolta meg, ő döntött így.
2020. febr. 18. 14:01
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki a saját döntéseiért, tetteiért felelős, ez megcsalás esetén a megcsaló. Fel lehet hozni kismillió körülményt és kifogást, hogy milyen volt a kapcsolat, milyen volt a másik, hogyan viselkedett a harmadik stb, de hát a megcsalást akkor is a "csalfa" követte el, ezen szerintem nincs mit szépíteni és undorító dolog ilyenkor még a megcsalt félre mutogatni, hogy ő miben volt hibás. Egy kapcsolat megromlásának, főleg ha csak egy kis hullámvölgyről van szó, nem egyenes és természetes következménye a megcsalás.
2020. febr. 18. 14:33
 15/18 anonim ***** válasza:
94%

Hűha, úgy tűnik nem igazán bízom itt a többségben emberileg...

A kapcsolat tönkremeneteléért mindkét fél hibás, a megcsalasert meg csakis és kizárólag, egyedül a csalfa.

Ha szar a kapcsolatotok nem az a megoldás, hogy más ágyába ugrassz, hanem hogy szakitasz, vagy küzdesz. Vagyis hát lehet a megcsalas is megoldás ha egy gerinctelen szar patkány vagy, de azért ne ez legyen a norma.

A csábító pedig szintén igénytelen ember, ha megfelel neki, hogy egy megcsalas része lesz, de ettől függetlenül őt nem terheli felelősség, maximum akkor ha zsarolással vagy egyéb módon akarja megszerezni az illetőt (Bár ez már nem megcsalas hanem nemi erőszak, szóval végül is nem is ide tartozik)

Az meg, hogy a megcsalt fél milyen hibákat vét a kapcsolatban abszolút lényegtelen, hiszen minden esetben megerdemli, hogy ne szúrják hátba, ne árulják el, ne nézzék hülyének,hanem inkább szakitsanak vele. Pont.

2020. febr. 18. 15:09
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Teljes mértékben a megcsaló, nemtől függetlenül. Ha kapcsolatban vagy valakivel, akkor úgy mentél bele, hogy szereted és tiszteled az illetőt, a megcsalás meg ennek az ígéretnek a telibe sz@rása.

A szeretőt is lehet hibáztatni, hogy rosszat tesz, de elsősorban nem rajta múlik. Ha valaki nem akarja megcsalni a párját, nincs az a rámászás/jó kinézet, ami ezt elérhetné (ugyanígy, ha valaki meg akarja csalni a párját, meg fogja).

Ugyanúgy lehet, hogy a megcsaltnak van szerepe abban, hogy rossz lett a házasság/kapcsolat, de megérdemelné, hogy azt a kapcsolatot vagy megjavítsák, vagy egy tisztességes lezárást kapjon.

2020. febr. 18. 19:55
 17/18 anonim válasza:

16-os

Teljesen igazad van.

2020. febr. 20. 19:47
 18/18 anonim ***** válasza:
71%

1. kapcsolatom: én léptem félre, és úgy is gondolom, hogy nagyrészt én vagyok a hibás, és én kerestem a lehetőséget, szóval a harmadik ilyen szempontból nem annyira. A volt párom is egy kicsit, mivel kommunikációs problémák előzték meg a félrelépést, de leginkább én mélyítettem el a szakadékot, mivel a megoldás keresése helyett haragot tartottam, le se voltam hajlandó ülni már ezek után a másikkal, hogy még utoljára próbáljuk meg normálisan megbeszélni a dolgokat, vagy megérteni az ő nézőpontját.

A 2. párom tudomásom szerint nem csalt meg, de ha megyette volna, vagy esetleg később utólag kiderül, hogy történt ilyesmi, akkor az mindkettőnk mindkettőnk hibája lenne. Az ő részéről az, hogy sosem volt határozott, nem mondta el nekem a valódi véleményét soha semmiről, inkább a szőnyeg alá söpörte a problémákat, az én részemről pedig azért, mert ezt így hosszú távon hajlandó voltam elviselni, és nem nyílt ki a szemem, hogy baj van. A harmadik fél meg ilyenkor könnyű helyzetben van végül is, mert akire ennyire határozatlan alapból, azt könnyű elcsábítani is adott esetben.

Szóval szerintem minden eset más egy kicsit, és valamilyen szinten mindenki hibás, de hogy konkrétan miért és milyen mértékben, az helyzetfüggő.

2020. febr. 21. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!