Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Mit gondoltok az aranyásók...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok az aranyásók működéséről? A nők egy jelentős része valóban ilyen?

Figyelt kérdés

Nem provokatív kérdésnek szánom vagy állítom, hogy mindenki ilyen, leírom, mire gondolok.

Politikát nem érint a dolog, de a kérdés Rogán Antal és felesége válása kapcsán fogalmazódott meg bennem.

Tudva levő, hogy Cecília, mielőtt összejött a miniszterrel, közéleti értelemben és társadalmilag is egy senki volt. Senki alatt most szigorúan a társadalmi beágyazottságot értem, pozíciót, befolyást, tehát amilyenek a legtöbben vagyunk, átlag munka, pár tízmilliós összvagyon max. Ő egy egyszerű titkárnő volt, alacsony bérrel, semmi több. Most, hogy kiszáll a házasságból, ezt sikeres üzletasszonyként teszi, több milliárdos vagyonnal, cégekkel. Nyilvánvaló, hogy Rogán a saját tolvajlásának jelentős részét az ő nevére íratta, amit ő most szintén ellop, már ha tolvajtól lehetséges lopni.

Az sem lehet véletlen, hogy a másik aranyásóval, Sarki Katával van közös cége, aki nagyon hasonló utat járt be Hajdú Péterrel: ismeretlen senkiként hozzáment egy gazdag, befolyásos férfihoz, majd miután mindent kivett a házasságból (vagyont, gyereket), egyszerűen lelép egy még gazdagabb palival. Vajna Tímit talán említenem sem kell, dettó ugyanez.

A lényeg, hogy sok hasonló példát látok a környezetemben is, ennél kisebb tétekkel, de rendszeresen. Mit gondoltok, törvényszerű, hogy ha a nő egy jobb partyt talál, akkor tekintet nélkül a közös életre, élményekre, mindenképpen lépni fog? Ez valami evolúciós bevésődés? Létezik igaz szerelem?

Én nem tartok sokat egyik gazdag emberről sem, mert szerintem a nagy vagyonhoz sokszor nagy simlisség társul - de ettől még ezek az emberek valószínűleg mégis úgy mentek bele ezekbe a kapcsolatokba, hogy egy életre terveztek (kivéve talán Andy Vajnát, aki tisztában lehetett a leosztással).

Nem tudom, megvan-e az az élmény férfitársaimnak, hogy jól működik egy kapcsolat, aztán egyszercsak hirtelen átmenet nélkül minden rosszba fordul, nem érted, mi van, te nem változtál meg - és mint utóbb kiderül, mit az Isten, mindig van egy harmadik ember a dologban. Ilyenkor jönnek a ködös "magyarázatok", hogy tovább kell mennem, a kezdetektől nem működött, meg a kedvencem, a jobbat érdemelsz nálam.

2019. dec. 9. 11:58
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

20: én meg azt gondolom, hogy aki qrvának van nézve és ezért azt választja, hogy ő diktálja a tarifát, az valóban qrva is. Anyukádnak sem jár egy cseppnyi tisztelet sem azok után, amit csinált.

Ezt pedig jó lenne bevésni minden nőnek, neki is, neked is: mi, férfiak nem pusztán jókedvből és szeretetből veszünk nektek dolgokat és halmozunk el titeket pénzzel: ez igenis befektetés. És elvárjuk cserébe (teljes joggal), hogy hűségesek legyetek, de legalábbis ne éljetek vissza ezekkel a juttatásokkal.

Te mikor adtál bármit is önzetlenül bárkinek oly módon, hogy nem vártál cserébe semmit? Az ember nem képes erre. Egy ölelésért cserébe szintén ölelést vársz, pontosabban megerősítést arról, hogy kölcsönösen ott vagytok egymásnak. Ha egy csövesnek pénzt adsz, azt sem önzetlenül adod: kicsit jobb embernek érzed magadat tőle.

Ennek megfelelően nem ördögtől való dolog az, ha a nőnknek dolgokat vásárolunk, és tenyérbemászóan képmutató dolog mindezt elfogadni, majd szemrehányást tenni azért, hogy jaj, engem ezzel próbált megvenni! Nos, sikerült is - egy darabig, csak aztán nem volt elég magas a fizetség. De az addigi juttatást zsebre raktuk szépen.

Sajnos tipikus önfelmentő magyarázat az, amit nyomatsz, te is és ő is. A legvégén azonban mindennel el kell számolnod.

2019. dec. 9. 15:08
 22/26 anonim ***** válasza:
72%
Én nőként értek egyet a kérdezővel. Egy párkapcsolat, ha a szeretetről szól - de másként is - egy kőkemény meló. És senki sem azért dolgozik sem otthon, sem a munkahelyén, hogy cserébe ne kapjon semmit. Viszont aki eltűri vagy akár el is fogadja, hogy qvának van nézve...NA AZ TÉNYLEG AZ IS és olyan bánásmódot is érdemel. Ha engem valaki is qvának nézne egy kapcsolatban, annak attól a pillanattól kezdve viszlát lenne és nem kellene sem a háza, sem a vagyona, se semmije legyen az ajándék vagy bármi. Semmi ami tőle van, hacsak nem ezáltal akarok feljebb jutni a társadalmi ranglétrán. Ami jó ötlet, de én mélyen elítélem személy szerint.
2019. dec. 9. 15:26
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Babám, azzal kell elszámolnod, ami jogilag elszámolható 😂

Örülök, ha valaki ad nekem valamit, hálás is vagyok érte, mert egy kedves gesztus egy olyan embertől, akit szeretek. De ha ez az ember megváltozik, nem fogja tudni a gerincét és a szeretetét pénzzel pótolni. És külön szánalmas, ha valahogy ki akar fizetni, hogy viseljem el a moslék dolgait. Én nem fogok hiúsági kérdést csinálni ebből, aki egy féreg vagy egy tapló, attól elveszem ami az enyém, mióta nekem adta, aztán kalap, kabát.

Ha a párodnak a kapcsolatban kedveskedsz és mondjuk bejuttatod egy munkahelyre vagy veszel neki egy kocsit szülinapjára, az a te dolgod. A te dolgod, hogy mennyit adsz egy kapcsolatban, de amit adsz, aht add "csak úgy", a szereteted jeléül és ne úgy, mint egy befektetést. Normális embert nem tart ott egy drága ajándék, ha más nem stimmel. És mikor valami miatt véget ér egy kapcsolat, ami igazán számít (hűtlenség, erőszak, hazudozás, elhidegülés), akkor nem úgy van, mint egy munkaszerződés végén, hogy neked vissza kell adnod azokat, amiket tőle kaptál vagy életed végéig törleszteni kell neki. Ha vége, akkor vége, amot kapott, azt viszi, kész pont. Én is már milliókat költöttem a páromra, mert szeretem. Ha vége lenne valami miatt, akármelyikünk szúrta is el, nem érdekelnének ezek a dolgok, mert nem azért adtam. Az életem azon szakaszában ezt tartottam jónak és nem bánom meg akkor sem, ha mára érvényét veszti. Annyit adok, amennyit nem sajnálok és ugyanezt várom el fordítva is.

Ha például randinék egy idegennel (megtörtént eset) és meghívna egy puccos helyre, amit ő választott, én elmennék és fizetné azt is, amit én nem akartam venni (például egy drága üveg bort), de mégsem tetszene, akkor nekem egyáltalán nem kötelességem visszafizetni ezt neki, ha mégsem tetszik és mégsem akarok tőle semmit. Saját belátása szerint döntött, mikor a helyet kiválasztotta. Megköszönhetem a kedves gesztust, de nem kötelességem vele elmenni egy másik randira csak azért, mert saját belátása alapján egy vagyon pénzt elköltött az első randira, holott senki sem kérte rá. Az, hogy ezt tette, nem az én bajom. Ahogy ha teszem azt, lefeküdtem volna vele, ő meg másnap benyögte volna, hogy ennyi volt, az nem az ő baja, hogy én azt hittem, hogy attól, hogy dugunk, magamhoz láncolom. Az az én bajom lenne, hogy nem azért szexeltem vele, mert szexelni akarok, hanem mást is várok tőle.

Ennyire egyszerű.

2019. dec. 9. 15:58
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha a pasim azért lep meg hazafele Tidbit csokival, hogy ne szaladjak máshoz, akkor kutyának néz? Lefizet ezzel, hogy ne menjek el? Nem, szeretetért, törődésért kap szeretetet, nem csokiért.
2019. dec. 9. 16:20
 25/26 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, megvan-e az az élmény férfitársaimnak, hogy jól működik egy kapcsolat, aztán egyszercsak hirtelen átmenet nélkül minden rosszba fordul, nem érted, mi van, te nem változtál meg - és mint utóbb kiderül, mit az Isten, mindig van egy harmadik ember a dologban. Ilyenkor jönnek a ködös "magyarázatok", hogy tovább kell mennem, a kezdetektől nem működött, meg a kedvencem, a jobbat érdemelsz nálam."

Na, hagyjuk már. :)

Tapasztalatból beszélek. Van saját tapasztalatom és láttam már számtalan ilyet. Amikor nem értik, hogy mi van, esküszöm, nekem van szekunder szégyenem, mert minden ilyen esetben jó oka volt lelépni a nőnek.

Nézzük a saját példámat.

Életem első komoly kapcsolata volt, 20 évesen. A srác durván szegény családból származott, semmije sem volt, képzettsége sem, munkanélküli segélyen élt, meg néha csinált 1-2 haszontalan tanfolyamot. Külsőre átlag alatti volt. Én pedig egyetemre jártam, és jómódú családból származom. A srác az első kb. 3 hónapban normális volt, azt hittem, lelki társ, a képzetlensége ellenére intelligens, és persze hatalmas szíve van. Fokozatosan alakult át bántalmazóvá, sértegette a családomat, célozgatott rá, hogy aki egyetemre jár, az csak hajlik az agymosásra, igazából buta, ha bármiben nem egyezett vele a véleményem, akkor egyből lehordott butának, naivnak. Végül eljutottunk oda, hogy trágárul hordott le, üvöltözött velem, könyörgött, hogy hagyjam ott az egyetemet, és menjünk ki külföldre együtt. Én ezt majdnem egy évig tűrtem, mert mindig sírva bocsánatot kért, és elmagyarázta, hogy azért olyan, amilyen, mert kikészíti a családja, az anyagi helyzetük, és borzalmas gyerekkora is volt. Abban igaza volt, hogy naiv voltam, mert ezeket elhittem, és próbáltam türelmes lenni, és nem kiborítani, megérteni. De persze soha nem sikerült. Teljesen elhittem, hogy ő legalább annyira szeret, hogy tombolnak benne a viharok, a szenvedély, közben mégis elhitette, hogy csak egy közepes csaj vagyok, jobb úgysem jár.

Túl lassan ugyan, majdnem másfél évbe telt, de meguntam, és egyik napról a másikra szakítottam vele. Öngyilkossággal fenyegetett, ezért írásban hajlandó voltam tartani vele a kapcsolatot egy ideig, de találkozni nem voltam hajlandó, a szerelmes ömlengéseire nem reagáltam, teljesen semleges, érzéketlen voltam vele. Kb. 3-4 hónappal a szakítás után elkezdtem randizni mással. Ezt kinyomozta, és megnézte a srácot, és persze látta, hogy hozzá képest jómódú családból jött, egyetemre jár, és ezek mellé nagyon helyes is. Egyből ténynek vette, hogy qrva vagyok, ő semmit nem változott, nekem x ideig megfelelt a kapcsolat, szó nem volt róla, hogy vége legyen, és egyik napról a másikra közönyös lettem, másik ember vált belőlem, nem küzdöttem érte/értünk többet, és ez nyilván azért van, mert képben volt már a másik. Valójában a környéken sem volt.

Azóta összeköltöztünk a párommal, mindketten jól keresünk, jól élünk. Az exem pedig azóta is a neten fröcsög a nőkre, még itt, az oldalon is szoktam látni a kérdéseket, kommenteket, amiket ír, és amikor a nők felszínessége és érzéketlensége mellett érvel, engem hoz fel példának. Azóta sem volt senkije, soha. Közben kizárólag annyiról van szó, hogy először azt hittem, hogy tudja a szerény külsejét és a jövőkép mentességét kompenzálni azzal, hogy jól érezzük magunkat együtt és halálosan szeret, de valójában szellemileg, lelkileg is egy büdös nagy 0 volt. Szerinte meg én találtam jobbat a kapcsolatunk alatt, akire lecseréltem és egyik napról a másikra, kegyetlenül tapostam át rajta, mert egy senkiházi aranyásó vagyok és p_inám is viszket a metroszexuális kis hulladvány pasikákra (ezek az ő szavai), és azonnal kilépek a kapcsolatból, ha semmi hasznot nem látok már benne.

Tudok legalább 10 hasonló sztorit az ismerősi körömből, ahol hasonlóan interpretálta a pasi azt, hogy a nőnek elege lett és otthagyta a büdös francba, és nem mellesleg talált sokkal jobbat.

2019. dec. 9. 16:23
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a kérdésben nem a csoki nagyságrendű dolgokról van szó, hanem házról, autóról, társadalmi előnyökről. Olyan dolgokról amik kézzel fogható értékűek és segítik az ember előbbrejutását. Ilyen volumenű dolgokat soha nem fogadtam és nem is fogok elfogadni senkitől. Számomra egy párkapcsolatban onnantól, hogy együtt vagyunk nincs olyan, hogy enyém vagy tiéd. Minden amit azután szerzünk a miénk, tehát közös és a pofámról lesülne a bőr, hogy bármit is kisajátítsak az ő hálája gyanánt vagy ajándékból vagy akármiért. Lehet, hogy magamnak valónak leszek bélyegezve emiatt, de szeretek mindent a saját erőmből elérni és nem hallgatni, ahogy mások később felhánytorgatják nekem a szívességeiket. A szerelem az csak egy állapot, idővel elmúlik és én annak azt az elvet vallom, hogy mindenki annyival menjen amennyivel jött. Ami közös azt meg fele-fele arányba osszuk.
2019. dec. 9. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!