Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak válasza, tanácsa érdekelne: volt köztetek olyan, aki szeretői viszony miatt vált el?
Rövidre fognám a lényeget: 22 év házasság, 3 gyerek, laposodó kapcsolat, csökkenő intimitás, egyre kevesebb és nem minőségi szex. Ez ment köztünk a feleségemmel egy jó ideig, mindketten próbáltunk tenni a házasságért, hol jobban, hol kevésbé, de nem változott szinte semmi. Alapvetően nem rossz a kapcsolatunk, de szinte már csak lakótársak vagyunk, akik osztoznak a problémákon, a házimunkán, a gyerekekkel kapcsolatos gondokon, a hiteleken. Nálam viszont bejött a képbe egy harmadik. Nem gondoltam volna, hogy ez velem megtörténhet, de mégis ez volt, több mint egy éve tart a viszonyom, a szeretőm egyedülálló. Sosem kért tőlem semmit, hogy váljak el, vagy válasszak köztük, az én fejemben azonban egy ideje már megfordult, hogy nem szabad őt elengednem, mert boldog vagyok vele, és nem akarom úgy leélni a ki tudja még hány évemet, hogy egy boldogtalan házasságban maradok.
Akik voltak már ilyen helyzetben, nálatok hogy alakult ez ki? Beleszerettetek a szeretőbe, és borítottatok miatta mindent? Vagy maradtatok a családi fészekben? Egyáltalán van még rajtam kívül olyan, akinek nem csak szex volt a szeretővel, hanem érzelmek is? És persze ott van a másik oldal: hogyan döntöttétek el, hogy el akartok-e válni vagy sem? Mégis hogy lehetne eldönteni azt, hogy vasárnapi apuka akarok-e lenni? Nem akarok az lenni, fontosak a gyerekeim. És akármilyen is a házasságunk, tudom, hogy a feleségemnek is nagyon nehéz lenne nélkülem, elsősorban anyagilag, és akkor még ott van a ház, a hitel, minden. Ti hogyan döntöttétek ezt el? Volt aki feladta a boldogságát azért, hogy a családdal maradjon? Segítsetek. Nem a döntésben, azt nekem kell meghozni, de szívesen olvasnék arról, ki hogy élte meg ezt a helyzetet.
Érdekes, hogy csak magadról írsz, csak te, te és te. Hagyd el a családod, borítsd fel a feleséged, gyerekeid életét, valld be a szeretődnek, hogy szereted, koltozz hozzá. Aztán remélem koppansz és a szerető benyögi, hogy valójában neki csak néha kell a farkad. Te gusztustalan véglény.
Egyébként intelligensnek tűnsz az írásod alapján, mégis mi a francert nem tudtál előbb észbe kapni?? Még a szerető előtt??
Na, 1. és 2. gondolom két nő volt... :DDDDDD
Nos, nem voltam ilyen helyzetben, de próbálom a helyzetedet elképzelni. Meglep, hogy 22 év házasság után még van hitel a házon. Megjegyzem, hogy a házon amúgy is osztozni kell, és ha nem tud egyikőtök sem leakasztani sokmilliót örökségből (másból nemigen lehet, mert házasságban szerzett vagyon közös), akkor el kell adni a házat és osztozni az árán. Egy ház árából kijön két szerény lakás, mármint ha az a ház tehermentes. Ha nem, akkor a lakásokra is fizethetitek a hitelt külön-külön. Feltéve, hogy egyedülállóként egyáltalán hitelképesnek tart a bank titeket (aki egyedülállóként még gyereket is nevel, annak pláne rosszak az esélyei). Tehát mindkettőtök alacsonyabb színvonalon fog lakni ezután, és ez érvényes a gyerekeitekre is. Gondolom, ők már minimum nagykamaszok, talán már le is érettségiztek. Utána már nem gyerektartás jár, hanem rokontartás, alacsonyabb összeggel, de csak ha nappalin tanulnak tovább, tehát anyagilag kevésbé fog földhöz vágni. Ugyanakkor a gyerekeidnek lehetősége van nálad is lakni, vagy közös felügyelet is lehetséges, ebben az esetben senki nem fizet tartásdíjat a másiknak.
Szóval, szerintem mindkét fél életszínvonala (különösen a lakhatás színvonala) nagyot esik.
Ha neked van egy barátnőd, ez lehet jó is (két kereső lesz; hozzá tudsz költözni, ha van lakása; a házrész árából esetleg nagyobb lakást, házat tudtok venni). De lehet rossz is, ha barátnőd nagyságos asszonyt játszik, akire költeni kell.
Gondolom ő gyermektelen. Mindenképp vedd számításba, hogy ha 40 év alatti, akkor szinte bizonyosan akar majd gyereket. Te akkor négygyerekes családapa leszel, és ez anyagilag nagyon kemény.... Annyi előnyöd van, hogy jogi kötelezettséged (tartásdíj, rokontartás) nemsokára megszűnik a 3 gyereked után. De ha szereted őket, akkor próbálod majd segíteni őket pl. önálló lakáshoz jutásban, életkezdésben. És ezt nagyon nehéz lesz összeegyeztetni, hogy az új feleségtől született kisbabád ne kerüljön hátrányba emiatt. Rengeteg konfliktuslehetőséget is takar ez a helyzet, amire pl. rámehet az új házasság is.
Ha barátnőd elvált és felnevelte már a gyerekeit, akkor viszont ez nem lesz probléma. Mindenki segíti a saját gyerekeit, ahogy tudja, nektek közös gyereketek nem lesz, de szeretni tudjátok egymást.
Azt írod, alapvetően nem rossz a mostani feleségeddel a kapcsolatod. Tehát nincsenek durva veszekedések, nincsen "egy kanál vízben meg tudnálak fojtani" hangulat otthon. Ezt becsüld meg! Semmi garancia nincs arra, hogy egy másik nővel, ha ismét kisgyerek lesz, nem fog legalább ennyire ellaposodni a házasságotok.
Mit lehet tenni?
Egyik lehetőség: párterápia. Mondd el a feleségednek, hogy nem érzed jól magad ebben a házasságban, de nem feltúrni, hanem megjavítani akarod. És lehet, hogy rendbe jön a kapcsolatotok, és már nem is vágysz a másik nőre. Ha nem jön rendbe, még akkor is lehet akár a válást megemlíteni, akár a nyitott házasságot fölvetni. Lehet, hogy ez utóbbiba is belemenne a feleséged. Sőt, az is lehet, hogy ő is kiterítené a kártyáit, és kiderülne, hogy neki is megvan mással a minőségi szex. ;-)
Konkrét példa van ismeretségemben: a férfi kb. 20 éve élt házasságban (tehát kb. nagykorú 2 gyereke volt), és kapcsolatot kezdett egy nővel, aki egyedül nevelte kislányát. A férfi nemsokára elvált, feleségül vette a nőt. Apjaként szereti a lányt. Nekik született közös gyerekük (ő 9 évvel fiatalabb, mint a lány). Ma már a lány 26 éves, a közös gyerek 17. A házasság működik, noha rengeteg dolgon keresztülmentek (pl. közös vállalkozást alapítottak, ami csődbe ment, óriási hiteltartozással a bankok felé). Most jönnek nagyjából egyenesbe. Mondjuk azon az áron, hogy a férfi 68 évesen még rettenetesen hajtja magát - csak remélni lehet, hogy nem kap infarktust.
Szóval ez a házasság immár szintén 20 éves, és működik.
Közben írtad, hogy párterápián már túl vagytok. Hááááát, akkor esetleg fölvetni a válást vagy a nyitott házasságot.
Számíts arra is, hogy a barátnőd lehet, hogy nem akar egy életen át a szeretőd lenni, szóval a nyitott házasság az ő ellenállásán bukna meg.
Bírom, amikor egy 22 éven át kapcsolatban kitartó embert legerincteleneznek, amikor újra szerelmes mer lenni - olyanok, akiknek sokszor 2 évig se tart a kapcsolata vagy ha igen, akkor azért, mert azon az egy kapcsolaton kívül többet az életben nem tudnának összehozni.
Ettől függetlenül vigyázz. Nem emlékszem, mennyi idősek a gyerekek, de jól gondold meg, férfiként nagy valósínűséggel örökre elveszted őket. Te leszel a szemét, aki cserbenhagyta anyát és őket, soha nem fognak már bízni benned.
Nem hiszem, hogy van az a szerelem, ami ezt megérné.
Viszont a szerelem megmaradhat és a gyerekek is - ha marad minden a régiben. Választhatsz, hogy gerinctelen leszel és boldog vagy gerinces és boldogtalan.
41N
Röviden az én sztorim...több mint négy évig tartott közöttünk a szeretői viszony. Én a nő, független, a férfi 21 éve házasságban. Egyikünk sem fiatal, 40 felett. Egymásba szerettünk, hatalmas szerelem volt. Nem csak szex. Heti 3-4 alkalommal találkoztunk, amiből egy hétvégi nap szinte egész napos. Bevásárolni együtt jártunk, otthon segített dolgokban, ha beteg voltam vigyázott rám. Egymás szerelmei, egyben legjobb barátai voltunk, mindent megtudtunk beszélni. A családját eleinte azt mondta nem akarja elhagyni, aztán ahogy telt az idő, egyre inkább mondogatta, hogy eljön majd az a pillanat is. Hozzátenném, párszor szakítottam vele, annak ellenére, hogy imádtam. De jött, nem engedett el. Gyerekei közben felnőttek, már párkapcsolatban élnek. Aztán váratlanul lebukott, hirtelen az egész zűrért engem kezdett hibáztatni, mintha ebben a 4 évben ő benne sem lett volna. Pár óra leforgása alatt döntött, engem kirugott, és a feleségét választotta, merthogy az jajjj, összeomlott...egyébként ők is úgy voltak kb mint ti, jól elvoltak egymással, de saját bevallása szerint is csak azért, mert alig van otthon.
Kérdező, gondolom nálad is már nagyok a gyerekek, rájuk hivatkozni. Meg érdekelne, az ilyen nagy fos semmi házasságon mi a sz@rt akartok megmenteni? De persze, szíved joga fosban élni, de akkor tartsd otthon a f@rkad is...ne akarj 2 életet tönkretenni, csak azért, mert neked így kényelmes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!