Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nemzetközi házasságnál a pap milyen nyelven adja össze a párt?
Ti voltatok ilyen esküvőn ahol más nemzetiségű pár házasodott meg?
Pl egy német-magyar vagy lengyel francia vagy akár európai és egy ázsiai közt (mindkét személy keresztény csak a nyelv és a nemzetiségük más)
És ugye a fogadalmak milyen nyelven voltak?
A menüsor pedig hogy volt? (Oke egy magyar német közt nincs nagy gasztronómiai különbség de egy francia és egy lengyel/magyar/stb közt igen) na meg ha az egyik európai a másik meg ázsiai
Előre is köszi a válaszokat
Amilyet megbeszél az ifjú pár b+. Azon a nyelven lesz a ceremónia, amit mindketten értenek.
Édes jóságos szent kaka...hogy lehet valaki ennyire sötét?
Igen. Az én esküvőm volt.
Én "A" anyanyelvű vagyok, a férjem és teljes rokonsága "B", az esküvő meg az államnyelven volt az országban, ahol élünk, legyen "C".
A menü szintén "C" nyelven volt, az enyémeknek én fordítottam, a párom rokonainak ő. Illetve volt még "D" anyanyelvű vendégem is, vele a saját nyelvén beszéltem .
Amugy mi otthon a párom anyanyelvén beszélünk.
Nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik.
Kettes amikor már olyan helyzetben vagy hogy el veszel egy más nemzetiségű embert más kultúrával akkor ez a kérdés elég bonyolult tud lenni!
Most ha te magyar vagy a párod meg spanyol/francia vagy japán stb és pl az angolt használjátok hogy megértsétek egymást (persze idővel értitek a parotok nyelvét is és forditva) azonban akkor a pap melyik nyelvet használja ha a te nyelvedet akkor a nép fele fogja csak érteni ha pedig az ővét akkor szintén a fele ha pedig az angolt akkor talán még a fele sem max pár ember...
Voltam ilyen esküvőn: ott magyar menyasszony és ausztrál vőlegény volt. A pap beszélt angolul is. A szentírási részeket felolvasták mindkét nyelven, a eskü szövegét meg a menyasszony magyarul, a vőlegény angolul mondta.
Ha nem valami olyan nyelvről van szó, ami elég ritka errefelé (pl. valami ázsiai), megoldható a kétnyelvű esküvő, mert lehet találni olyan papot, aki beszéli az adott nyelvet. Ha meg nem, akkor kötelező, hogy legyen tolmács. Igen, az egyházin is lehet ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!