Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire gáz, ha a férj veszi fel a feleség nevét?
Miért ne lehetne? Szerintem ezzel semmi gond nincs, nem az a lényeg, hogy melyik fél veszi fel a másik nevét, hanem hogy ugyanazzal a névvel élve szimbolizálják egymáshoz való tartozásukat, kijelentve hogy ők márpedig névleg is egy család.
Nekem ez nem lenne fura, ha "olyan" nevem lett volna, én is örültem volna neki, ha a férjem felveszi a nevem- vagy mindketten kötőjelesen felvesszük egymásét.
kicsit gáz, de mielőtt a részleteket végigolvastam, én is arra gondoltam, hogy ha valami nagy név, mondjuk egy Széchenyi vagy Batthányi vagy hasonló családba házasodnék, lehet szívesen felvenném a nevet.
Egy Kovácsból viszont nem megyek át Kiss-be, csak azért, hogy változtassunk.
Inkább azt érzem gáznak hogy a nő nem akarta a férfi nevét felvenni "mert az övé menőbb".
Én tuti nem venném fel már csak azért sem ilyen esetben a nő családi nevét.
Szerintem elfogadható az, hogy a férfi veszi fel a felesége nevét, történetesen, ha tetszik neki, és ugyan így fordítva, illetve, ha senkit nem köteleznek semmire. Én pl nem szeretném felvenni a párom nevét, de nem is tartok pisztolyt a fejéhez, hogy felvegye az én nevem. Ő azt mondta, hogy szeretné felvenni az enyémet. Viszont tudom, hogy a szülei, főként az édesapja hatalmas balhét csapna ebből. Úgyhogy még nem döntött. Szerintem inkább az a gáz, ha valaki azon kattog, hogy kit hogyan hívnak.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!