Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ül ilyen magas lovon? Többi lent.
Kiderült a férjem összejött egy éve egy nővel. Kiderült hogy a hölgy csak 20 éves,de kb 30 nak néz ki.... Van lakása autója. A párom közölte h ő jön én cuccolok ki,kapok x időt h eltakarodjak,ti ezt benyelnétek,miközben a ház ahol éltek a ti örökségetek,ilyenkor az ügyvéd tehet valamit h ez ne legyen közös vagyon,és csak így nem dobhat utcára senkit 15 év után a kedves férje? :(
A nő már pöffeszkedik itt,és magas lóról beszél h útba vagyok,és h neki 20 évesen autója lakása van többet ér nálam,de azt kiadja és ide költözik én meg szedjem a mótyómat mielőbb mert nem sokáig tűri a képem a házában.. :( A férjem meg is ütött mikor mondtam hogy ez nem a kis hölgy háza én örököltem a Nagypapámtól..
:(
Hova fordulhatok? Nem kamu,segítség kéne mert megörülök hogy egy taknyos 20 éves műhajú kislány kidob a saját örökségemből. :/
Jol tetted. A NANE-t keressetek meg, ok segitenek ugyvedben is, aki erre van specializalva, hogy egy eletre a kozeledbe se tudjon menni az a kreten.
42F
Öröklés útján szerzett vagyon még a házasságkötés után is különvagyonnak számít!!!!
Rendőrséget kihívhatod, hogy illetéktelenek tartózkodnak a házadban az akaratod ellenére, kidobják úgy a kislányt, hogy csak úgy csattan :D
Váláshoz pedig keress ügyvédet, a törvénynezesetben 100%-ban melletted van. Ha megüt a férjed, akkor irány a kórház, látlelet, stb feljelenteni. Minden egyes alkalommal.
Szerintem mindenképpen szedd össze a lakással kapcsolatos összes hivatalos iratot, és keress meg egy ügyvédet. Ha nincs meg, a földhivatalból ki lehet kérni másolatot róluk.
Azért mondom, mert a leírtak alapján itt nagyon keverednek a fogalmak, és itt most nem egyértelmű, hogy most akkor végül hogy is lett a tiéd a lakás. Azt is írtad, hogy örökölted, meg azt is, hogy a papád a nevedre íratta haszonélvezettel. Ezek egymásnak ellentmondó dolgok, ezért kell tisztázni, hogy itt mi is történt.
- Örökölni csak hagyatéki eljárás keretében lehet, amikor már a tulajdonos elhunyt. Mivel a papád "rád íratta" még életében, innentől fogva ez nem lehet örökség.
- Tisztázandó, hogy mit jelent az, hogy a papád "rád íratta" a lakást. Ajándékozási vagy adásvételi szerződés volt? Illetve ez a házasságkötés előtt vagy után köttetett? Ha előtte, akkor egyértelműen a tiéd a lakás. Ha utána, akkor már nem annyira egyértelmű. Ha ajándékozás volt, akkor a bírói gyakorlat alapján ez a te különvagyonod, válás esetén se kap belőle a férjed. Kivéve, ha felújításra, bővítésre, stb. bizonyíthatóan közösen költöttetek.
- Egyszerre nem lehetsz tulajdonos és haszonélvező is. Tisztázni kell, hogy most akkor melyik is vagy.
Nagyon összetett a kérdés, de mindenképpen szedj össze minden papírt, és keress meg egy ügyvédet, ő részletesen el fogja mondani, hogy mire számíthatsz.
A korábban szólók már helyesen elmondták, meg látom te is a sarkadra álltál, a férjed szeretőjének semmi keresnivalója nincs ott, ha megjelenik, rendőrrel is ki lehet dobatni bármikor. A férjed már keményebb dió, őt jogilag nehezebb kirakni, amíg házas vagy, ha nem költözik el önként, a visszaköltözés szándéka nélkül. Viszont mivel bizonyíthatóan megütött, ezért nincs az a bíróság, aki nem hozna távoltartási végzést. A végleges megoldás pedig a válóper során várható csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!