Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi ez a borzalmas magány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a borzalmas magány érzés? Van itt valaki aki így érez?

Figyelt kérdés

Házasságban élek, van egy közös gyermekünk és borzalmasan fájdalmasan élem meg a magány érzést. Úgy érzem csak magamra számíthatok, hogy nem vagyok szerethető és hogy minek vagyok itt ebben az egészben ha egyedül élnék a gyermekünkkel lehet hogy boldogabb lennék. De a lányunk miatt nem lépek. Csak ülök a langyos vízben. Már szólni is alig szólunk egymáshoz.

Nagyon nyomasztó ez az érzés állandóan oda lyukadok ki hogy ez nem lesz jobb és ebből az érzésből nincs kiút.

2018. szept. 27. 21:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdemes ezt a válást tovább húzni. Ez nem jó senkinek. Valahol értem ezt a hozzáállást, hogy "a gyerek miatt nem akarok válni", mivel ha egy megoldható probléma van jelen, akkor valóban inkább meg kell próbálni túljutni azon, és felesleges feszültséget generálni egy esetleges külön költözéssel, vagy szétválással, mert nem tesz jót a gyereknek.

Ez viszont már nem a megoldható kategória. Itt már mindenki elengedte ezt az egész házasságot. Itt már felesleges a gyerekre hivatkozni. Sőt, kifejezetten árt neki, ha ilyen légkörben nő fel, hiszen minden gyereknek az a normális, amit a saját családjában lát, ők nem tudják azt átlátni, vagy felfogni még, hogy amúgy ez nem normális. Szinte 100%, hogy ő is ezt fogja követni a későbbi párkapcsolataiban, mert ezt látta egész életében. Viszi majd tovább ezt a mintát.

Az meg a másik, hogy ő is érzi, hogy valami nem okés, sok esetben akár a gyereken is kijöhet lelki és/vagy testi problémákban a ti feszültségetek. Gondolom te azt szeretnéd, ha jó élete lenne, ezt egy ilyen kapcsolatban nem tudod megadni neki. Jobb lenne számára is, ha egy kiegyensúlyozott, boldog anyával nőhetne fel, és nem egy megkeseredett, magányos anyával, aki elvesztette az önbizalmát, és akit "sakkban tart" az apja.

Az szerintem nevetséges, hogy "melletted vált ilyenné, te tehetsz róla". :D Nem is értem. :D Nyilván abban van felelősséged, hogy a kapcsolat ennyire "kisiklott", és ennyire elhidegültetek, hiszen a kapcsolat 2 emberen áll. De az, hogy a párod milyen ember, az kizárólag az ő felelőssége. Egyébként tényleg nagyon fontos lehet neki ez az egész család, ha ilyenekkel zsarol, hogy nem viheted el a gyereket... Meg mindenre az a megoldás, hogy üvöltözik... Ez aztán tényleg nagyon jó lehet a gyereknek is.

Erre egy megoldás van csak tényleg, a válás. Biztos, hogy nagyon nehéz lesz, és sok erő és kitartás kell hozzá, de muszáj meglépned. Később hálás leszel magadnak amiért megtetted. Szerintem is jól készülj fel, mielőtt megléped, legyen konkrét terved, mit hogy fogsz csinálni, hova mentek a gyerekkel, menj ügyvédhez, járj utána mindennek. Most muszáj erősnek és határozottnak lenned. Elhiszem, hogy nincs "kedved" egy akár évekig is elhúzódó tortúrához, de még ha rövid távon nehéz is lesz, hosszú távon mindenképpen megéri, hidd el. Én szurkolok neked. 24/N

2018. szept. 28. 09:29
 12/17 anonim ***** válasza:
93%

A házasság vagyonközösség, hacsak nem írtatok szerződést másról. Mindegy, hogy te Gyesen voltál, és mindegy hogy az ő nevén van, neked a jog alapján van benne részed. Hiszen a közös gyereketek nevelése miatt, nem tudtál akkor dolgozni. Beszélj egy ügyvéddel, mert te félre vagy vezetve, azzal, hogy az ő nevén van, nem jelent semmit. Lesz vagyonmegosztás, ami alapján lehet, hogy nem a fele illet meg, de, hogy valamennyi az biztos.

Ha eltitkolt számlái lennének, neked akkor is lenne benne részed. Ezt jelenti a vagyonközösség!

2018. szept. 28. 14:05
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Azt hiszed hogy a gyerekednek jobb ha egy sz*r hazassagban elnek a szülei? Ugyanmár. A szüleim 26 év házasság után váltak el de nagyjából ebből 20 év szenvedés volt. Miattunk nem váltak el. Azt hiszed én gyerekként ezt nem tudtam? 11 évesen én előbb tudtam hogy apámnak viszonya van mint anyám. Évekig. Utána amikor kiderült mahdnem elváltak, miattunk nem. Szenvedtem a szüleim házassága miatt. Aztán jött a kamaszkorom amikor már nem érdekelt, a saját dolgaimra figyeltem 16,5 voltam amikor bejelentették hogy elválnak és 1 év múlva hivatalosan is. Nem mondom hogy nem viselt meg de hamar rájöttem hogy ez így mindenkinek jobb. Nyugodtság lett.
2018. szept. 28. 15:11
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
2018. szept. 28. 21:27
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne a gyerekedet hasznàld kifogàsnak a sajàt gyàvasàgod miatt. A gyerek csak gyerek, nem pedig hülye. Èszrevesz dolgokat, és neki sem jó egy ilyen rideg környezetben élni.

A vàlàshoz nem kell a férjed beleegyezése. Egyébként meg làtszik, hogy hàrít. NEM minden hàzassàg ilyen 10 év utàn. Ezt 100% biztosra mondom, még úgy is, hogy mi csak 7 - nél tartunk.

Ha ilyen ordítozós meg agresszív, és nem akarja rendbehozni a dolgot akkor vàlassz ki egy napot mikor a férj dolgozik, pakolj össze, fogd a gyereket és gyertek el onnan, utàna add be a vàlàst. Legalàbb a gyerekedre gondolj. Érzelmileg nem jó ez neki, és nem is jó példa. Menj a szüleidhez, baràthoz vagy akàrkihez de onnan el. Mert a gyerek visszafordíthatatlanul sérül. Ès neked se àrtana normàlis élet.

2018. szept. 29. 13:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Pedig igazuk van a válaszolóknak, te a gyerekeddel takarózol, pedig éppen hogy a gyerek miatt kéne lépned, hogy meglegyen az esélye, hogy boldog családban nőjön fel! Ne vetítsd ki rá a gyávaságod.
2018. szept. 29. 14:27
 17/17 anonim ***** válasza:

Pont ugyanezt érzem.

De nálad szarabb helyzetben vagyok sokkal a különmenetelt illetően. A többi stimmel.

2018. nov. 17. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!