Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért veszik fel egyre többen a párjuk teljes nevét?
pl: Kiss Béláné
Annyira sok fiatal 20-25 éves nőt látok ilyen névvel ... nekem nagyon fura, pedig én is 24 vagyok..
Kezd visszajönni a divatba?
Egyre több Kiss Béla van.... a pl az olyan, mint a PhD ugye?
32/f
Nem tudom , de én soha nem venném fel a párom nevet
Nekem kell a saját név azzal születtem azzal is akarok meghalni
Az vagyok én a nevemmel együtt
Nem akarok máshova tartozni
N 24
pl: = például:
bár nem értem, ebbe miért kell belekötni...
?!
Érdekes, én meg azt látom hogy csak a vezeték nevét veszi fel, így lesz pl Szabó Lucából Kiss Szabó Luca -amikor hozzámegy Kiss Bélához :)
Ez amúgy tetszik. De amit te írtál azt én úgy biztosan nem csinálnám. Azzal gyakorlatilag megszűnnék létezni...
Es mi a baj azzal ha felveszi vki???
En kötöjelesen vettem fel,a né verzio v a teljes nev nem az en vilagom
De mint tudjuk vannak akik a regi dolgokhoz ragaszkodnak
Van ez igy,ettöl függetlenül nincs semmi baj ezzel.
Ha valakinek ez tetszik hat tegye.
Nem lesz töle rosszabb ember...
Nekik ez tetszik. Az ő dolguk. Èn kötőjeles vagyok. Semmilyen NÈ nem lettem volna soha! Szàmomra borzalmas hangzàsa van , öreges, régimódi, arról nem beszélve hogy eltűnne teljesen a nevem.
Munkahelyemen egy 20 éves nő kezdett nemrég. Bemutatkozott ( nem az igazi nevet írom) : Bugyi Pèterné... Semmi keresztnevet nem mondott, de azért parasztnak nevezett mikor Péternének szólítottam. Mert hogy ő nő és női neve van. Mondtam neki, hogy esetleg ha legközelebb bemutatkozik, közölhetné is. Vicces volt ahogy hàborgott a semmin. Èn úgy voltam vele, hogy minek kèrdezgessem én, majd megmondja ha akarja. Ezt leszàmítva sose talàlkoztam ilyen hisztèrikàval. Akinek xy né volt a neve, mondta mellé a keresztnevét is.
Valamilyen formában fel akartam venni, csak hogy szabaduljak a családnevtől. Nekem ez nem család.
Adva volt a férjem családneve, és az én keresztnevem, amit igazi nyelvtörő kimondani együtt. Maradt a -né. Így írok alá, és ennyi. Mindenki a keresztnéven szólít, mint eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!