Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Az esküvőnkkel kapcsolatban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvőnkkel kapcsolatban kössek kompromisszumot?

Figyelt kérdés

Két hónapja kérte meg a párom a kezem, és rögtön el is kezdtük szervezni az esküvőt, mivel jövő nyárra szeretnénk. Már a helyszín kiválasztásánál felmerült egy probléma. Van egy 40 fős társaság (szüleim korabeli házaspárok + velemkorú felnőtt gyerekeik), akikkel gyakorlatilag 6 éves koromtól fogva együtt nőttem fel, minden nyáron együtt nyaraltunk, minden hétvégén együtt játszottunk. Viszont vegyes velük a kapcsolatom. Van akit őszintén szeretek és kedvelek, viszont van néhány lány, akik kiközösítettek a saját kis "körükből". Illetve tiniként az egyik sráccal 2 évig együtt voltam, tehát az exem is a társaság része, ami szintén elég kellemetlen.

Most jutottunk el oda, hogy a párommal összeírtuk a vendéglistát, illetve a helyszínválasztásnál is fontos, hogy mennyien leszünk. Úgy érzem, és a szüleim is, hogy vagy mindenkit meghívunk ebből a társaságból, vagy senkit. Eddig egy embernek volt a társaságból lakodalma, és ő mindenkit meghívott, ezért mi is erre hajlottunk először.

Tegnap találtunk egy helyszínt, ahol mindannyian elférnénk, viszont azóta vígasztalhatatlan vagyok. Összesen 120-an lennénk így a lakodalomban, és ezt túl soknak tartom. Illetve azt sem szeretném, hogy olyan emberek legyenek ott a nagy napunkon, akik kiközösítettek és megjegyzéseket tettek rám. A helyszínt is úgy választottuk meg, hogy nekik közel legyen, és ne kelljen szállást biztosítani nekik, de még így is rengetegbe fog kerülni minden.

És azt sem érzem fairnek a vőlegényemmel szemben, hogy a helyszínt és költségeket 40 olyan ember határozza meg, akik "az én vendégeim", de valójában kb. 10 fővel nem is jó a kapcsolatom. Bár Ő nagyon megértő, és biztat, hogy nyugodtan hívjunk meg mindenkit.

Mi lehet erre a megoldás?

2018. jún. 25. 08:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
74%

>Úgy érzem, és a szüleim

>a szüleim

Szerencsére a legkevésbé sem számít, hogy a szüleid mit gondolnak. Az ti esküvőtök, a ti dontésetek.

Én a magam részéről visszautasítok mindent, ami "muszáj". Nincs olyan, hogy "vagy mindenkit, vagy senkit". Aki megsértődik, amiért nem lett meghívva egy esküvőre/lagzira, az gyerekes és ostoba, és őszintén: bekaphatja. A hely, a pénz, a lehetőségek végesek, sőt, egy társaságból igenis van, akit jobban és akit kevésbé kedvelünk, ezzel minden érett ember tisztában van. Úgyhogy szerintem azt hívd meg, akit tényleg szívesen látsz és aki belefér a létszámba, és kész. Akivel nem jó a kapcsolatod, annak semmi keresnivalója az esküvődön. Ha valaki ezen drámázni akar, az tegye, nem kell foglalkozni velük.

2018. jún. 25. 11:15
 12/23 anonim ***** válasza:

De most ennyire megbonthatatlan ez a 40 fős társaság, hogy nem látsz rá esélyt, kiválogatni belőlük, aki Neked kedves?

Ez mondjuk 8-10 házaspár a szüleid korosztályából + a már felnőtt gyerekeik?

Szüleid adtak valami tanácsot? (Bár a Te és vőlegényed dolga, csak úgy mégis.)

2018. jún. 25. 11:38
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

120 főnél már az a -10 fő, akit kevésbé kedvelsz már nem oszt nem szoroz. Tehát ha sokallod a 120 főt, akkor én az egész 40 fős bagázst hanyagolnám a lagziról. Szertartásra, templomba mehetnek, mert költségek szempontjából mindegy.

Az egy dolog, hogy egy másik tag meghívott mindenkit: ti megmondjátok, hogy nektek nem fér bele ennyi fő és kész.

Egyébként furcsállom, hogy egy 40 fős társaságban mindenki mindenkivel ugyanolyan szoros viszonyban van. Nekem van egy 15 fős társaságom, de itt is már van, aki lazábban kapcsolódik, ritkán találkozunk.

2018. jún. 25. 11:40
 14/23 anonim ***** válasza:
4%

Mi is vitatkoztunk azon, hogy kiket hívjunk meg, de nem jó az egész így. Nálunk is nemegyszer volt, hogy minket nem hívtak meg, míg a másik barátot pedig igen, nem egy esküvő volt ahol mi ott voltunk, de az ugyanolyan másik barát pedig nem. Annyira gáz ez, annyira rossz mindenkinek, a titkolózás, az átbeszélés, hogy titeket miért, minket miért nem... Ha addig nem is volt teljesen megromolva a kapcsolat, utána sokkal rosszabb lett.

Mi megoldásunk az volt, hogy mindenkit meghívtunk. Ha a társaság tagja volt, akkor kapott meghívót és kész. Igen, olyan is meg lett hívva, akit nem akartunk, hogy eljöjjön és képzeld el! Nem jött el!

Ugyanis aki nem akar ott lenni, az nem jön el. Senki sem megy azért esküvőbe, mert rosszat akar okozni a párnak, el akarja rontani a napját. Ha pedig olyan jött el, akinél kétség volt, még ő is jól érezte magát, sokat gratulált, velünk együtt örült. Az esküvő csak a boldogságról szól, rólatok, és aki elmegy, az veletek együtt akar örülni. Ha nem így gondolja, akkor nem megy el.

Bátyám is megbánta, hogy nem hívott meg 1-2 rokont, akiket ő nem kedvelt meg alig ismert, de ezzel kirobbantott egy nagy megsértődő háborút amit évekig hallgattak a többi rokonok. Nem ő, őt nem érdekelte, hanem anyának és mamának kellett a családi békét helyreállítani. És az a rokoni oldal még mindig meg van sértődve. Persze bátyámat nem érdekli, de nem neki kell kiengesztelni a rokonokat...

Nem éri meg kivételezni. Lehet böki a csőrödet egyik ismerősöd vagy rokonod, de tovább kell lépned és az esküvő a lehető legjobb lehetőség erre. Ez csak pozitívan sülhet el, mert te nyújtod a kezed, amit hidd el, értékelni fog és ha úgy érzi "nem érdemli meg", akkor úgy sem fog elmenni.

Ja! És 100 fő alatt nem jó a buli. Nálunk 150 volt és tökéletes az a szám. Alapból nagyon sok az öreg, a gyerekes és ha már ezeket leszámítod akkor alig marad egy csapat akik a hangulatot teremtik. Minél több, annál jobb, a legtöbb úgyis adományoz annyit, hogy ne legyen negatív.

2018. jún. 25. 12:10
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Csak mosolygok, hogy mennyire különbözőek az emberek.

Én a magam esküvőjének a 25 főjével már úgy gondoltam, hogy ki vagyok tépve a komfortzónámból, már egy erőszakkal érzem egyenértékűnek.

Viszont jó, hogy ennyi félék vagyunk:)

2018. jún. 25. 12:34
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek, aki vette a fáradságot és begépelte hosszabb/rövidebb véleményét! Látom, itt is megjelenik mindkét álláspont.

Nekem is sajnos abszolút komfortzónán kívül esik ez a sok vendég, mert visszahúzódó, introvertált típus vagyok (és a vőlegényem is).

Szüleim nem adtak tanácsot, csak hogy vagy mindenkit, vagy senkit. De jobb az előbbi, és akkor inkább besegítenek anyagilag. Bár Nekik is kellemetlen, mert úgy érzik, hogy kötelező mindenkit, de az igencsak költséges lesz. Viszont kezdem úgy érezni, hogy ez nekem nem megfelelő, és nem szeretnék mindent hozzájuk igazítani, főleg nem a vőlegényem és családja szempontjait figyelmen kívül hagyni.

Kezdtek arra hajlani, hogy a templomi szertartást és utána egy vacsorát megtartunk szűk család + idősebb rokonok + legközelebbi barátok körében Budapesten (ez a vőlegényem családjának ideális helyszín). Majd egy másik alkalommal (pár hétre rá) a szülővárosomban ezzel a nagy társasággal + néhány korunkbeli baráttal, szülőkkel, de idős rokonok nélkül egy "bulisabb" ünnepséget. És azt már lehetne valami olcsóbb helyen.

Az még hozzátartozik az igazsághoz, hogy a nagy társaságunkból van, akinek 6 gyereke van. Előbb-utóbb úgyis lesz olyan, aki nem engedheti meg magának, hogy mindenkit vendégül lásson. Mivel másodikként megyek férjhez, sajnos még nem alakult ki erre egy jó rendszer.

2018. jún. 25. 13:07
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát hallod, nehogy már még én érezzem magam kellemetlenül az esküvőmön... nem KELL mindenkit meghívni. Ha rákérdeznek miért, elmondod amit ide leírtál. Az nem a maradék 30 baja, hogy 10 közülük egy idióta. Még pénzeljem meg etessem is azt, akik utálkoznak velem? Hát nem elég szar enélkül is az élet?:DD
2018. jún. 25. 13:19
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

szeretem, hogy azok ugrálnak, okoskodnak, és húzzák le a válaszokat akiknek még nem is volt esküvőjük!

Elhiszem, hogy introvertált vagy, de ha ennyire iszonyat zavar a társaság akkor VAZZE ne rendezz esküvőt! Menjetek el tanukkal és nyomjátok le! De az, hogy egyik félről panaszkodtok, hogy introvertáltak vagytok, másik félről, hogy milyen 100 ember előtt lenne jó esküdni, hát válasszatok!

Én elmondtam a tapasztalatunkat, igen is jó mindenkit meghívni, hidd el, aki nem szeret titeket, az nem jön el, és az hogy 100 vagy 150 ember van előtted. Qrvára nem látod a különbséget, csak a hangulatot, hogy több ember nagyobb bulit csap!

Annak aki pedig lehúzta 0%-ra a válaszomat, üzenem, hogy remélem megtapasztalja majd azokat a negatív dolgokat amik azzal járnak, hogy egy társaságból kivételeznek emberekkel! Majd amikor esküvő után 7 évvel is ezen ugrálnak az emberek és örök megsértődéseket és oktatásokat hallgathatsz újra és újra, mert nem hívtál meg X embert, akkor remélem eszedbe jut amit írtam!

2018. jún. 25. 14:21
 19/23 anonim ***** válasza:
82%
@16: Erre én is csak azt tudom mondani, hogy ha nem akartok lakodalmat, akkor miért erőltetitek? A lényeg a polgári szertartás, aztán a szűk családdal egy ebéd és le van tudva minden. Ha akartok, ebéd után elugrotok egy fényképészhez, aki lő rólatok pár fotót és kész.
2018. jún. 25. 15:22
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi a búbánatnak kellene meghívni azokat, akiket nem bírsz? :D Jaj, mert megsértődnek? De miért érdekelne hogy megsértődnek, ha nem is bírod őket? Tegyék a véleményüket, ahova akarják. Tudod ki kerülgetné az esküvőjén azokat, akik kiközösítették meg piszkálták. Bezzeg az ingyenbuli jó lenne nekik, na persze :)

Vagy max az esküvőre hívd meg őket, hadd ücsörögjenek el valahol a terem végében, örüljenek maguknak, aztán menjenek haza szépen, ti meg ünnepeltek azokkal, akiket tényleg szerettek.

Vagy ha nem akartok válogatni, akkor 2 random tanú + ti, és kész.

Mondjuk fura ez nekem, hogy introvertáltnak írod magad, közben meg csak egyetlen társaság 40 fős (amúgy tényleg, ez valami szekta? :D )..... Én introvertáltnak gondolom magam, és összesen 40 főt nem hívnék meg az esküvőmre, nagyon nagyon max a felét. Amit te írsz, az elég távol áll az introvertáltságtól. :)

2018. jún. 25. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!