Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mihez kezdjek az önállótlan férjemmel?
(Félreéreés ne essen, már akkor is probléma volt, amikor még csak a párom volt, nem egy hatalmas gond, mert alapvetően nagyon jó lelkű ember.)
De: édesanyja otthon a család szolgája, minden gyermekének és a férjének is meleg étel kimerve(!) eléjük rakva, mosogatni csak anyuka, mindenki étkezés után feláll és otthagy mindent az asztalon maga után, még az ételmaradékot is. Ruha kikészítve reggel, kivasalva, ő mos és takarít egy személyben és látja el a ház körüli munkákat, pedig ő is dolgozik.
Férjemmel sok éve élünk együtt, idomult hozzam, hogy én nem vagyok ilyen szolgalelkű házicseléd. Nagyon jó lelkű, segít mindenben, de azért csak, mert megkérem, nem azért mert arra nevelték volna, hogy a házimunkát meg kell osztani a házban lakóknak.
A kérdésem valójában tehát annyi, hogyan ne bántsam meg a férjemet, amikor kiborulok, mert nem segít valamiben? Kizárólag azért nem segít mert eszébe sem jut, nem így lett nevelve. Anya csinált, csinal otthon a mai napig mindent. Én pedig, ha megbántom véletlenül a tudása meg nem léte miatt, borzasztóan sajnálom, mert erről a konfliktusról NEM Ő TEHET, hanem az anyja, és az anyja hibája miatt most ő szenved. Pedig nem érdemli meg mert egy csodálatos ember.
Plusz ki akartam írni magamból minden, fiú gyerekes anyának, hogy kérlek titeket, ne ny*tok ki a kisfiatok hátsóját, hanem neveljétek a házimunka egyenlő elvégzésére, mert különben ez majd a parkapcsolatukban fog konfliktusokhoz vezetni!
Hallottál már arról, hogy valaki direkt bénázik?
Nekem is volt ilyen párom, csak velem nem tudta ennyi ideig csinálni 😀
Direkt elrontott mindent, aztán meg sajnáltatta magát, hogy ô ezt nem tanulHATta meg, mert mindent az anyja csinált. Én nem voltam naív, gyorsan lebukott. Aztán meg repült 😏
Dehogynem ő tehet róla!
FELNŐTT férfi, az, hogy életképtelen egy dolog, de meddig akarod az anyját okolni?
A 10 éves öcsém elrakodik maga után, mert nem hülye, és nem várja el az anyjától!
Épp elég szomorú, hogy neki 20+ év alatt nem jutott eszébe, hogy urambocsá, ő is részt vehetne a házimunkában,...
Sosem értettem az ilyen nőket. Ha hozzàmentél egy ilyen gyökérhez hàt akkor minek panaszkodsz??? Tudtad jól, hogy milyen mamakedvence.
Sose bírtam volna egy ilyen pali mellett, se, kinek mindent a szàjàba kell ràgni. Ez egy ponton túl màr nem pusztàn neveltetés kérdése. Vagy azt akarod mondani, hogy te tartod el, mert annak idején ahhoz szokott hogy a szülei dolgoznak? Nagyon remélem, hogy nem erről van szó, csak szimplàn kényelmes neki.
Egy embernek feltűnnek bizonyos vàltozàsok az életben, ha nem értelmi fogyatékos.... Mint pl hogy kilépett a gyerekkorból, felesége van, nem pedig anyu2.0 vagy hàzirabszolga.
Ha nem tűnik fel neki akkor nyaggasd minden alkalommal, vagy edd amit főztél, és viseld el, hisz TE vàlasztottad!Próbàlkozhatsz azzal, hogy ràszólsz, de az ilyenek, ha nincs meg bennük alapból az akaràs, nem vàltoznak. Ha hàzimunkàt akarna végezni hogy kivegye a részét, magàtól megcsinàlnà.
Egyébként nem vezet mindenhol konfliktushoz, ugyanis értelmes nő nem kezd ilyen pasival, avagy max olyannal ahol a férfi alkalmazkodóképes, mert leesik neki, hogy màr nem a mamahotelben van, , levette a pelust, képes önàllósodni,annak ellenére, hogy otthon fényesre lett nyalva a seggecskéje.
Írd már le PONTOSAN, miket csinál meg!
Tételesen, azt, amiért nem kell neki szólnod.
Tessék, a párom-lista:
- a szennyesbe teszi a ruhát, ha én nem érek rá csütörtökön, kimos (máskor nem lehet)
- takarít
- az edényt a mosogatógépbe teszi, miután evett - kiszedni én szoktam
- heti egyszer felporszívóz, heti egyszer fürdőt takarít (heti másik az enyém)
- a ruháit magának pakolja el, és készíti ki reggel
- vasalni én szoktam, mert ő rühell :D
- leviszi a szemetet, ha megtelt
- simán főz, ha fáradt vagyok
Ezeket KÉRÉS nélkül... pedig az anyukája is 100% kiszolgálta őket, de a kedves nem ostoba, nyámnyila tök, mint a te férjed.
Nem olvastam el minden választ, de hidd el ennek semmi köze a neveléshez. Anyánk engem és öcsémet is hülyére püfölt, ha úgy mertünk elmenni, hogy nincs beágyazva, és nem steril minden magunk után.
Külön élünk mindketten, nálam rend van, öcsémnél meg egy őskáosz. Páromat soha senki nem tanította semmire, azt csinált amit akar mégis magától elpakol és takarít mindent.
Vannak igénytelen emberek, ők akkor se fognak takarítani, ha pisztolyt fogsz a fejükhöz, mert egyszerűen nem érzik gáznak.
Nálunk is volt valami hasonló. Az én férjem is megcsinált mindent, HA megkértem. Ez pedig egy idő után olyan, mintha én követelőznék, pedig valóban az ő feladatáról van szó.
Én már nem szólok semmiért és nem csinálom meg helyette, ami az ő része. Pl.: én mosok.DE csak azt mosom ki, ami a szennyestertóban van. Amit széthagy, az nem lesz tiszta, nem tudja felvenni. Amit a szennyestartó mögé dog, azt nem halászom ki. Ennyi.
Másik pl.: az ő dolga a szemét levitel. Régebben szóltam, hogy tele van. Mostmár nem szólok. Addig pakolom, amíg le nem viszi. Ha kell púposan. Párszor megszívta, hogy egy másik zsákba át kellett pakolni a szemét egy részét, vagy annyira tele volt, hogy a lépcsőházban szétszakadt a zsák. Azóta időben leviszi.
("Hallottál már arról, hogy valaki direkt bénázik?
Nekem is volt ilyen párom, csak velem nem tudta ennyi ideig csinálni 😀
Direkt elrontott mindent, aztán meg sajnáltatta magát, hogy ô ezt nem tanulHATta meg, mert mindent az anyja csinált. Én nem voltam naív, gyorsan lebukott. Aztán meg repült 😏")
Drágám! Ha izomember,vagy izompacsirta, akkor valószínű hogy te repültél volna akkorát, hogy 3 km-re sem találtak volna meg a háztól az biztos. Amúgy közös a ház? mert ha igen akkor ilyen indokkal nem teheted ki én a helyében biztos nem mennék ki a házból csak úgy szó nélkül.
Ja Kérdező!: Ez a felállítottam a szabályokat inkább olyan, mintha az anyja helyett anyja lennél, de egy biztos nekem egyetlen illetéktelen nőszemély sem dirigál az tuti nekem az elején mondaná: ("Akkor most felállítom a szabályokat")Én dobnám őt előbb de úgy, hogy elrepül a szomszéd településig is azt hiszem!! Mi ez?? Te vagy a góré? Nem munkahely, katonaság, iskola, vagy börtön. Hát na ne már!! Mégis Ki vagy Te??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!