Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mihez kezdjek az önállótlan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mihez kezdjek az önállótlan férjemmel?

Figyelt kérdés

(Félreéreés ne essen, már akkor is probléma volt, amikor még csak a párom volt, nem egy hatalmas gond, mert alapvetően nagyon jó lelkű ember.)

De: édesanyja otthon a család szolgája, minden gyermekének és a férjének is meleg étel kimerve(!) eléjük rakva, mosogatni csak anyuka, mindenki étkezés után feláll és otthagy mindent az asztalon maga után, még az ételmaradékot is. Ruha kikészítve reggel, kivasalva, ő mos és takarít egy személyben és látja el a ház körüli munkákat, pedig ő is dolgozik.

Férjemmel sok éve élünk együtt, idomult hozzam, hogy én nem vagyok ilyen szolgalelkű házicseléd. Nagyon jó lelkű, segít mindenben, de azért csak, mert megkérem, nem azért mert arra nevelték volna, hogy a házimunkát meg kell osztani a házban lakóknak.

A kérdésem valójában tehát annyi, hogyan ne bántsam meg a férjemet, amikor kiborulok, mert nem segít valamiben? Kizárólag azért nem segít mert eszébe sem jut, nem így lett nevelve. Anya csinált, csinal otthon a mai napig mindent. Én pedig, ha megbántom véletlenül a tudása meg nem léte miatt, borzasztóan sajnálom, mert erről a konfliktusról NEM Ő TEHET, hanem az anyja, és az anyja hibája miatt most ő szenved. Pedig nem érdemli meg mert egy csodálatos ember.

Plusz ki akartam írni magamból minden, fiú gyerekes anyának, hogy kérlek titeket, ne ny*tok ki a kisfiatok hátsóját, hanem neveljétek a házimunka egyenlő elvégzésére, mert különben ez majd a parkapcsolatukban fog konfliktusokhoz vezetni!

2018. máj. 30. 14:34
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
Kimaradt, hogy külön lakásban élünk, nem velük.
2018. máj. 30. 14:36
 2/37 anonim ***** válasza:
73%
Hozzá sem mentem volna. Ezért ragaszkodom ahhoz, hogy házasság előtt majd együtt éljek a párommal minimum 1-2 évet, mert ott kiderülnek ezek a dolgok. Nem tudnék olyan emberrel összeházasodni, aki így áll ehhez.
2018. máj. 30. 14:37
 3/37 anonim ***** válasza:
79%
Ja, mégegy: igenis ő tehet róla. Felnőtt ember, ötvenéveaen is az anyját fogod hibáztatni, mert a seggét is ki kell törölni? Annyi nem volt benne, hogy ne tekintse cselédnek az anyját? Nagson is az ő hibája felnőtt emberként, ha erre nem képes tidatosan odafigyelni.
2018. máj. 30. 14:39
 4/37 anonim ***** válasza:
70%
De hogy valakiben annyi empátia ne legyen, hogy szegény anyukája kezéből kivenné a mosatlant.
2018. máj. 30. 14:42
 5/37 anonim ***** válasza:
81%
4.: és ezért a menye még az anyukát hibáztatja, ahelyett, hogy rászólna a férjére. Kedves kérdező, uvyanolyan vagy, mint az anyuka: szegény pici férjecskéd nem tehet semmiről, jaj hát ő jó ember...aha, a nagy fenéket. Felnőtt, saját magáért felel.
2018. máj. 30. 14:45
 6/37 anonim ***** válasza:
81%
Az anyja hibájáért a férjed szenved XDD besz.rok!
2018. máj. 30. 14:45
 7/37 A kérdező kommentje:

Évek óta együtt élünk, azóta rengeteget változott, mert egyrészt látja, hogy ez nekem nem pálya, másrészt már neki is más a nézőpontja, mint a szüleinek, mai fiatalként sokkal egyenlőbb.

Nem rosszindulatból teszi (felejti el), amit tesz, egyszerűen arra nevelték, hogy anya nyalja ki a család seggét.

Hangsúlyozom, hogy mióta nem a családjával él, hatalmasat változott, elmosogat maga után, megtanult főzni, mosni, takarítani. Elképesztő ciki volt, hogy felnőtt emberként azt se tudta, ezek mi fán teremnek, de megtanult mindent, mikor eljött otthonról. (Testvérei azóta is otthon laknak, mert tanulnak, hát ne tudjátok meg...)

Én úgy gondolom, erről az anyja tehet, mert hiába tanult meg mindent, az alapvető neveltetés sok helyzetben öntudatlanul kijön az emberből. És akkor jön az, hogy ő is sajnálja, mert nem fair valóban, de elfelejtette. Én ezt így gondolom, azért amiket otthon gyakoroltunk be, azokat nem tudjuk teljesen levetkőzni.

Ezekben a helyzetekben pedig nem szeretném megbántani, szeretném úgy megfogalmazni, hogy tanuljon belőle, de ne baltázzam le. Mert ilyenkor belőlem meg előjön az emancipált nő, és mélységesen felháborodok. Amikor meglátogatjuk a szüleit, nekem éppen elég ezt látni náluk.

Sajnos egy pár soros írásból nem jön le, de ne ítéljetek el feltétlenül minket!

2018. máj. 30. 14:46
 8/37 A kérdező kommentje:
És kérlek, ne fogalmazzatok ilyen agresszívan, attól még, hogy az internet mögé bújunk, a másik is felnőtt ember, akinek írtok.
2018. máj. 30. 14:47
 9/37 anonim ***** válasza:
96%

Ez szerintem butaság amit írsz. Szerintem tőlem nincs jobban elkényeztetett ember. Anya még a szobámba is behozta a kaját, ha épp valami volt. Huszonéves koromra sem változott semmi. Még ha segíteni akartam volna otthon, ő lett volna megsértődve. Aztán párommal elköltöztem. Ott ennek ellenére ugyan úgy kivettem a részem a házimunkából, és képzeld! Kérnie sem kellett. Biztosan ügyetlenebb voltam, mintha gyerekkoromban is csináltam volna, de elboldogultam.

Most egyedül élek már. Fenttartom a háztartást és dolgozom mellette. Nem kell feltétlenül a nevelésen múlnia, ha van kellő akarat.

Tény hogy pár dolog most is esetlenebbül csinálok, de mindent megoldok így is.

29F

2018. máj. 30. 14:50
 10/37 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen nem értem, hogy valaki jólelkű, segít mindenben, mégis ehhez az egyhez hogy állhat ennyire másképp.

Írtátok még, hogy ezért érdemes együtt élni házasság előtt, mi éltünk együtt (saját otthonban már), és már az elején letisztáztam vele a szerepeket, és igyekszik, de tényleg, lehetne akkor jobban is? Tehát ő sem biztos, hogy akarja eléggé a változást?

2018. máj. 30. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!