Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mihez kezdjek az önállótlan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mihez kezdjek az önállótlan férjemmel?

Figyelt kérdés

(Félreéreés ne essen, már akkor is probléma volt, amikor még csak a párom volt, nem egy hatalmas gond, mert alapvetően nagyon jó lelkű ember.)

De: édesanyja otthon a család szolgája, minden gyermekének és a férjének is meleg étel kimerve(!) eléjük rakva, mosogatni csak anyuka, mindenki étkezés után feláll és otthagy mindent az asztalon maga után, még az ételmaradékot is. Ruha kikészítve reggel, kivasalva, ő mos és takarít egy személyben és látja el a ház körüli munkákat, pedig ő is dolgozik.

Férjemmel sok éve élünk együtt, idomult hozzam, hogy én nem vagyok ilyen szolgalelkű házicseléd. Nagyon jó lelkű, segít mindenben, de azért csak, mert megkérem, nem azért mert arra nevelték volna, hogy a házimunkát meg kell osztani a házban lakóknak.

A kérdésem valójában tehát annyi, hogyan ne bántsam meg a férjemet, amikor kiborulok, mert nem segít valamiben? Kizárólag azért nem segít mert eszébe sem jut, nem így lett nevelve. Anya csinált, csinal otthon a mai napig mindent. Én pedig, ha megbántom véletlenül a tudása meg nem léte miatt, borzasztóan sajnálom, mert erről a konfliktusról NEM Ő TEHET, hanem az anyja, és az anyja hibája miatt most ő szenved. Pedig nem érdemli meg mert egy csodálatos ember.

Plusz ki akartam írni magamból minden, fiú gyerekes anyának, hogy kérlek titeket, ne ny*tok ki a kisfiatok hátsóját, hanem neveljétek a házimunka egyenlő elvégzésére, mert különben ez majd a parkapcsolatukban fog konfliktusokhoz vezetni!

2018. máj. 30. 14:34
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
44%
Lehet kapni tök vagány naptárakat, matricákkal, teendőkkel (bevásárlás, takarítás, stb) Sztem hasznos dolog, arányosan elosztjátok a napi teendőiteket, megbeszélitek ki-mit szeretne intézni.
2018. máj. 30. 15:41
 22/37 A kérdező kommentje:

Azon már kár rugózni, mit tehettem volna másképp a kapcsolatunk elején (tényleg, mit?), de szerintetek most mit tehetek azért, hogy mentsem ami menthető?

Még egyszer leülni vele, és végigbeszélni az egészet, és próbaidőt adni a dolognak, és figyelni, mennyire változik? Vagy az ilyen tulajdonság soha nem fog teljesen levedleni valakiről?

2018. máj. 30. 15:42
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Én is elég lusta vagyok, van, hogy az egy tányér, amit kedden beteszek, csak pénteken kerül elmosásra, de ez:

"étkezés után feláll és otthagy mindent az asztalon maga után, még az ételmaradékot is"

Ez annyira alapdolog, hogy ha nem is mosom el, legalább a maradékot vagy hűtőbe teszem, vagy kukába dobom, a tányért meg a mosogatóig elviszem. Egy kutya is elkaparja a szart maga után.

2018. máj. 30. 15:53
 24/37 anonim ***** válasza:
84%
Helyette semmit nem tehetsz, ehhez két ember kell. Már beszéltél veke, ő pedig nem változott. Mire vársz?
2018. máj. 30. 15:55
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Milyen tudás meg nem léte? Ne szórakozzunk már! Ahhoz, hogy elmosogasson, be indítsa a mosást, kiteregessen, takarítson, stb. nem kell agysebésznek lenni. Ha alapból nem volna természetes neki, hogy mivel mindketten ugyanannyit dolgozunk, így a házimunka is közös, akkor elmondtam volna neki egyszer, max kétszer, hogy nálunk ez hogy fog működni. Én nem vagyok cseléd. Ha nem tetszik akkor nem vagyunl egymáshpz valók. Anyósod ezt csúnyán elrontotta, de a férjed felnőtt!! Nem most kellene elkezdnened rászoktatni arra,hogy ne viselkedjen úgy, mint egy csecsemő. Már az együttélés kezdetén fel kellett volna állítani a "szabályokat". (felteszem életetek együtt mielőtt összeházasodtatok, ha nem akkor csak gratulálni tudok). Ha a férjed szeretne akkor természetes lenne neki hogy felemeli a seggét és nem nézi el, hogy mindent te csinálsz. Nem lehet mindent az anyjára fogni.
2018. máj. 30. 16:00
 26/37 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom, hogy a férjed nem is akar és nem is fog megváltozni. Házisárkányt csinál belőled. Ne azért mosogasson el mert különben balhé lesz, hanem azért hogy te se legyél hulla. De ha valaki nem fontos eléggé.... Márpedig neki te nem vagy eléggé fontos. Legalábbis nagyon úgy tűnik.
2018. máj. 30. 16:05
 27/37 A kérdező kommentje:
Egyébként értelmezzétek már, amit írtam. Azt írtam, hogy régen volt az étkezés után ez szokása, amíg otthon lakott, ezt a lemezt gyorsan lekevertem. Amire írtam, hogy még mindig megy ez étkezés után, az a családja férfitagjai.
2018. máj. 30. 16:09
 28/37 A kérdező kommentje:
Éltünk együtt előtte, és akkor felállítottam a szabályokat s megbeszéltem ezt vele, hogy itt ez nem fog működni. Sok dologban változott. Mindössze 1-2 dolog van még, amit úgy csinál, mint régen.
2018. máj. 30. 16:11
 29/37 anonim ***** válasza:
28.: jól hazudsz magadnak, még te is elhiszed. Csak akkor miért írtad ki a kérdést?
2018. máj. 30. 16:21
 30/37 A kérdező kommentje:
Kérlek magyarázd el, miben hazudok magamnak, mert ezek szerint nem veszem észre. Szeretnék javítani a helyzeten, és felderíteni az okokat, ezért tettem fel a kérdést.
2018. máj. 30. 16:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!