Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme van házasságban külön kasszán élni?
Érthető, de akkor meg minek a házasság? Lehet szimpla élettársi kapcsolatban is lenni... Nem teljesen értem, a házassági szerződéssel az a baj, hogy értelmetlenné teszi magát a házasságot, néhány esettől eltekintve kb annyit tesz, hogy "mindig együtt leszünk jóban-rosszban, mindenünk közös, de amúgy mégse"... :D
És akkor azt még nem is említem, hogy akiből ilyen lehúzást kinézek, azzal még egy laza haveri viszonyt se szívesen tartok fenn, nem még hogy házasságot...
Hàzassàgi szerződéssel oldható meg törvényesen a külön kassza.
Amúgy sok oka lehet ha valaki nem akar közösködni.
-Az egyik vagy màsik nem akarja megosztani a nagyobb fizetését a pàrjàval,
- titkolni valójuk van egymàs elött( pl pénzelt szerető vagy egyéb),
- nekik így kényelmes stb stb
Jómagam se làtom sok értelmét de nem is zavar ha màs így él. Magànügy.
Mi közös kasszàn vagyuk, a férjem kb 30-40 ezerrel keres többet. Az ő fizujàból élünk, fizetjük a rezsit, mobilszàmlàkat, kajàt, szórakozàst, az én teljes fizum meg megy minden hónapban megtakarítàsnak amióta együtt élünk (7 éve). Mindkét fizetést közösnek tekintjük. Nekünk így a legegyszerűbb, sosem volt gond belőle. Csak megegyezés, kommunikàció kérdése. Tartunk itthon egy dobozt, amibe félreteszünk havonta extràkra, pl ha valami programra megyünk, vagy a hobbijàra akar költeni, vagy én akarok könyveket venni vagy akàrmi...
Egyikünk se hàzasodott volna össze olyannal akiben nem bízik vagy aki elől rejtegetni kell a pénzt mert teljesen felelőtlenül elszórja. Mindketten vigyàzunk a pénzre.
Több különkasszàs ismerősöm van. A csajok sokat panaszkodnak hogy a pasijuk folyton kölcsönkér mert hónap közepére elveri a pénzét, de vissza màr nem adja.
Hallottam màr extrém beteg különcködésről is. Ott a pasi a havi 130 ezres fizujàt féltette :) és közölte a csajàval, hogy külön hűtőt akar , Es mindenki vegye magànak a kajàt és nem nyúlhatnak a màsikéhoz egy ujjal se. Mondvàn senki ne egyen el előle semmit , és ő nem hajlandó a csaj èdességeit fizetni, se a salàtàit. Egy túrórudi àràt is elkérte a sràc. ...
Nem tudom így mi értelme... De ez legyen az ő bajuk és az ő vàlasztàsuk.
3 éve élünk együtt, jövőre házasodunk. Jóformán ugyan annyit keresünk. Egyszer merült fel eddig a közös kasszázás, aztán a vőlegényemnek volt egy olyan elszólása, hogy "jó, de akkor nem szólhatsz bele, ha 2-300 euróért veszek kondigépet." Válaszul ezt arra, hogy kb 2havonta 20 eurot költök hajfestékre.
Szóval itt döntöttem el, aztán pedig döntöttük el, hogy jobb a békesség, nincs 100%-ban közös kassza.
Füzetben vezetem minden hónapban a kiadásainkat, a számlákat, a bérleti díjakat, a kajapénzt, mindent, és ami kijön összeg, azt felezzük le.
Amúgy meg a kajára pl minden hónap elején beadunk egy X összeget, és abból gazdálkodunk.
Minden más pénz, ami ezeken felül marad, saját, és senkinek nincs beleszólása, hogy ki mire költi el.
Az esküvőnkket is így szervezzük. A foglalók összegeit is amikor kifizettük, beadta ő a felét, meg én is aztán ennyi. A legvégén is így lesz. Megjön a számla, lefelezzük, és kész. Ameddig mind a ketten kb ugyan annyit keresünk, nekünk ez így normális.
"Nem teljesen értem, a házassági szerződéssel az a baj, hogy értelmetlenné teszi magát a házasságot"
Azt ugye tudod, hogy amikor házasodsz, akkor egyben egy vagyonjogi szerződést is aláírsz? Amit "házassági szerződésnek" hívnak, az tkp. csak egy lábjegyzet ehhez, ami az alapszövegtől való eltéréseket rögzíti. Én megértem azt is, aki házasodni akar, meg azt is, aki fölöslegesnek tartja, de ez a "ezzel a szöveggel romantikus dolog vagyonjogi szerződést kötni, ezzel a másik szöveggel meg nem", ez nekem fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!