Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Ha anyagilag megtehetnétek, beleegyeznétek, hogy a feleségetek 3 gyerek szülés után már soha ne menjen vissza dolgozni?
Kérdező, még valami, egyedülálló nőként egyedül tartom el magam, dolgozom teljes munkaidőben, másodállásom is van, háztartást vezetek, NAPONTA sportolok, és még más szórakozásra is jut időm, energiám, és nem vagyok becsavarodva az otthonléttől. Nem akarok eltartott lenni, és várom az első olyan kezdeményezést, amivel lehetővé tennék, hogy CSED alatt is lehessen keresőtevékenységet végezni, még ha csak kis óraszámban, távmunkában, de akkor is lehessen valami pluszt csinálni. Mert engem nem elégít ki csak a háztartás, nem elégítene ki csak a gyereknevelés. Most is, ha figyelmesen olvasod, sok dolog belefér az életembe és az időmbe. Majd szülés után otthon leszek valameddig, de nem valószínű, hogy kihasználom a teljes 3 évet, max. ha egymás után jönnek a tesók, de akkor is dolgozni fogok már valamit, amint lehet.
Na, persze ehhez egy megfelelő társra is szükségem van.
"soha ne menjen vissza dolgozni?"
És mi indokolja majd 50, 60 évesen, hogy ne csináljon semmit, mikor a gyerekek már ezer éve kirepültek?
Volt anyósom ezt csinálta, aztán 55 évesen mégis rákényszerült, hogy dolgozzon. Még 67 évesen is takarít más házaknál, mert más munkát nem talált, a férje is nyugdíjas, és az nem elég.
“meglenne a napi rutin, vinni a gyerekeket külön órákra is, sportolni, leülni velük délutánonként tanulni, mikor oviban/suliban/melóban vannak a többiek, a nő is elmenne sportolni“
Ez merőben függ anyuka szakmájától. Ha eladó volt havi 150k nem éri meg visszamenni dolgozni egy olyan állásba ami nem ad sokat, félállás meg havi 60k fizet ami nevetséges. Épp a költségére elegendő.
De ha anyuka építész, orvos, mérnök komoly szakmai tudással butaság otthon maradni és leépülni.
Apuka keresetétől és anyuka szakmai hátterétől is függ ez a kérdés.
nem tudom eldönteni, hogy te kérdező egy nő vagy, aki így szeretne kibújni a munka alól, és most itt érveket gyűjt, hogyan győzze meg a férjét, hogy tartsa el?
vagy egy férfi vagy, aki szintén ötleteket gyűjt, hogyan teheti gazdaságilag függő helyzetűvé a párját?
Nos, nő vagyok, de a környezetemben sok férfi vágyik erre kifejezetten. Mert egyrészt még mindig nagyon erősen bennük van a társadalmi berögződés, hogy a férfinek _kell_ eltartania a családját, másrészt roppantul kényelmes, ha a nő biztosítja a háttérországot (háztartás), és a gyereknevelésből is csak a "jó" marad.
Azonban a _soha többet nem dolgozni_ dolog hülyeség. 14-es szépen meg is fogalmazta, hogy miért. Ha a legkisebb gyerek 6-7 éves körül van, akkor már semmi nem indokolja az otthon ücsörgést. Másrészt nyugdíj sem nagyon lesz belőle, és jelenleg egy férfi várható élettartama 8-10 évvel kevesebb, mint egy nőé... Persze lehet arra is játszani, hogy majd a gyerekek kisegítik a szülőt, de ez azért nem mindig működik. Szerintem a mai világban nem dolgozni komoly indok nélkül évtizedekig öngyilkosság.
Nem. Abba, hogy SOHA ne dolgozzon mar, abba nem. És a nő érdekeit se szolgálja ez. Amíg kicsik a gyerekek ok, tényleg könnyebb a napi rutin, meg a logisztikázás, van idő rendesen foglalkozni velük. De tizenéves "culák" mellett már semmi szükség otthon dekkolnia. Egyébként a "főállású anyaság", a GYET is csak a legkisebb gyerek 7 éves koráig tart.
Azért nagyon bele lehet szürkülni a háziasszony szerepbe, túl hosszú távon nem jó az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!