Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződésbe bele lehet ilyet venni: hogy csak a fizetésem egynegyede számítson közös vagyonnak, a háromnegyede csak az enyém maradjon?
A férjem informatikus, sokkal jobban keres nálam. Ehhez bármelyik nap szervezhetnek neki váratlan megbeszélést este 6-ra, ha határidő közeledik, bent marad a munkahelyén 8-ig vagy tovább, esetleg hazajön, és itthonról dolgozik a hétvégén vagy egész éjjel, mert másnap reggelre el kell készülnie. Teheti, mert másnap én felkelek, elrendezem a gyerekeket, délután összegyűjtöm őket, leckét ellenőrzök, korrepetálok, különórára fuvarozok, bevásárolok stb. Ha helyzet van, akkor a hétvégét is megoldom nélküle, sőt, igyekszem nyugalmat biztosítani, hogy dolgozhasson. És persze ha valamelyik csemete beteg, én maradok itthon, mert a közalkalmazotti fizetésemet könnyebben nélkülözzük, mint az ő keresetét. Meg persze a nyári szünet alatt is nagyrészt én vagyok velük, merta pedagógusszabadság jóval több annál mint amit az üzleti szférában egyben, nyáron ki lehet venni. Nálunk így működik a közteherviselés. Nincs én pénzem-te pénzed, mint ahogy a család is a mi családunk. Jól élünk, és azt gondolom, azért a pénzért mindketten megdolgozunk a magunk módján.
De ha nem lennénk házasok, nem lenne három gyerekünk, már rég magántanárként űzném a gyógypedagógiát, és ha nem is lenne akkora fizetésem mint egy jól menő informatikusnak, a jelenlegit jóval túlszárnyalnám. Tudnék este 6-ra meg 7-re is tanítványt vállalni, sőt akár hétvégére is. Meg is tenném szívesen, de jelenleg a saját gyerekeinkről kell gondoskodnom, így maradok kissé alulfizetett közalkalmazott.
#25 Szerintem nem a hozzád hasonlóra gondol a kérdező. Egy ilyen jó feleségnek dolgoznia sem kell, ahogy szerintem neked sem kellene. Tőled nem is sajnálja a férjed a fizetését. Persze, csak ha hű maradsz.
Csakhogy!
Az ilyen feleségek nagyon ritkák. Azok a nők, akiknek ennyire "jó dolguk" van, (nehogy szenvedésnek állítsátok be, hogy a saját gyerekeitekkel lehettek, foglalkozhatok, a munka helyett) hogy unatkoznak. Ettől aztán van idejük azon agyalni, hogy milyen rossz nekik, és pasizni is. Ebben az esetben kell a szerződés. A fizetése negyede sem kellene egy ház vezetőnőre, és az éttermi kajára. Tehát a házimunka nem ér havi fél milliót, vagy még többet, mert senki nem keres vele ennyit.
Egy programozó férj, akinek az (ex)felesége nem dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!