Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tudja e v. ki házasság elöt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudja e v. ki házasság elöt szerzett ingatlanom a válás után közösnek számít? És hány év kell hozzá? Szerződést nem írtunk.

Figyelt kérdés

2018. márc. 30. 06:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
1%

Nem ostoba emberek jönnek hanem ezek is fontos kérdések. 5-ös vagyok.

Az a helyzet ha a párod úgy dönt ,hogy elhagy és te építetted fel amitek van akkor azért fájó pont ,hogy a felét elbukod. Igen emellett felezitek a rezsit meg minden költséget. Nincs közös számla, a te bankszámládról megy. Nem gondolnám ,hogy a házasság azzal járna, hogy automatikusan minden béred a másiké is lesz. Ez megbeszélés tárgya. Ha az egyik fél lelép de nem tette mondjuk az ingatlanhoz semmit akkor nagyon jó mert közös vagyon, megy az új szerelmével és az új vagyonával a másik meg bukja párját meg a pénzét. Valahogy ez sehogy nem igazságos.

2018. márc. 30. 14:45
 12/16 anonim ***** válasza:
66%

Nem megy az értő olvasás? Házasságban VAGYONKÖZÖSSÉG van. Normális esetben mindkét félnek van bevétele, és az közös. Telkesen mindegy, hogy kinek a bankszámlájáról milyen költség van fedezve. Ami meg megmarad, az közös megtakarítás. Ennyi.

És nem bukja el a házát a válással, amennyiben azt még a házasság előtt szerezte, és a másik fél nem tette bele semmit. Ez is tök jogos. Meg az is, hogyha hiteltörlesztés van, mivel az közös vagyonból megy, (mivel házasságban közös pénz van), annak a fele váláskor megilleti a másik felet. Ugyanez felújítás, bővítés esetén is. Ebben mi a nem fer? Az nem lenne fer, ha nem illetné meg semmi. Hisz a tulajdonosnak felértékelődött az ingatlana, amihez a másik fél is hozzátett, aztán menjen üres kézzel?

Szóval tök jogos, hogy ebben az esetben a tulajdonosé marad az ingatlan, de bizonyos mértékben ki kell fizetnie a másikat.

2018. márc. 30. 15:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Tudok értőn olvasni, köszönöm, ha lehet maradjunk meg normális stílusban. :)

Igen teljesen jogos a másik kifizetése a kellő mértékben.

Jogilag van vagyonközösség? Azt is figyelembe kell venni ,hogy legtöbb esetben a betett vagyon nem egyenlő. Ha az egyik fél háromszor annyit keres mint a másik, majd a végén feleznek akkor az egyikük jól jár hisz nyer, a másik veszít ez ilyen egyszerű. Egy szóval sem volt említve ,hogy üres kézzel távozna bárki, csak az ,hogy bár nem tudom a törvény hogy rendelkezik de igazságos visszaosztás kellene ,hogy legyen.

2018. márc. 30. 17:39
 14/16 anonim ***** válasza:
89%
Igen, jogilag van vagyonközösség. Házasságban 50-50, mindegy ki mennyit keresett. Élettársi viszonyban van az, hogy keresetarányosan nézik.
2018. márc. 30. 20:02
 15/16 anonim ***** válasza:

Értem, köszönöm, így tiszta sor. :)

Házassági szerződés lehet a "megoldás" bár az kettős érzéseket kelt sokakban.

2018. márc. 30. 22:46
 16/16 anonim ***** válasza:

Én többek között emiatt nem házasodtam össze. Van három gyerek, több mint 10 éve vagyunk együtt és semmi probléma.

Ez a vagyonközösség egy irtózatos nagy ökörsége a jogrendszernek. Én pl 500 ezer Ft-ot keresek, a párom meg 140-et... Ami válás esetén olyan, mintha 10 éven keresztül mind a ketten 320-320 ezret kerestünk volna.

2018. ápr. 5. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!