Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan fogadjam el, hogy ő nem akar elvenni?
4 éve együtt vagyunk, közös gyerekünket várjuk. Pár éve még gyereket sem akart, most meg már várja.
Én nekem fontos a házasság, valamiért anélkül nem tudom elképzelni az életemet, nekem ez ilyen lelki dolog, elég lenne, ha elmennénk ketten, tanúkkal az anyakönyvvezetőhöz.
De ezt el sem tudom neki mondani, mert csak a saját igazát fújja, hogy nem kell esküvő, sok pénzbe kerül, meg milyen gáz, ciki az egész.
Tudja nagyon jól hogy én mennyire szeretném, és mégis elutasító.
Nem magával az intézménnyel van baja, illetve legalábbis ezt mondja, hanem hogy milyen ciki meg milyen sok pénz.
De egyszerűen meg sem hallgat engem :( Tegnap elkezdtem beszélni róla, aztán egy idő után ideges lett, hogy ne basztassam, meg mi az hogy én csak így ezzel előjövök vasárnap délután. Hát nagyon rosszul esett, úgyhogy kb két órát sírtam a szobában...
Ez megy évek óta... Tudom, hogy velem akarja leélni az életét, nem ezzel van gond. Egyszerűen fafejű.
Szüleim is azt mondták, ne erőltessem, ettől nem lesz más a kapcsolat, elhatároztam, hogy akkor elengedem a dolgot, az álmomat.
De magamban ezt hogy rendezzem le? Bennem mindig lesz egy űr. És valamiért akkor úgy érzem belül, hogy nekem nem ez az utolsó kapcsolatom, akármennyire is lesz közös gyerekünk. Nekem az egy lelki kapocs, ha összeházasodunk. Ha nem vesz el, úgy fogom érezni, hogy lesz majd valaki az életemben, aki elvesz.
Nem, meg tudom, hogy házasság nélkül is lehet együtt élni.
Az lett volna a kérdésem, hogy miként rendezzem ezt le magamban?
Lassan 10 éve vagyunk együtt a párommal és nem vagyunk házasok. Mi is sokat beszélgettünk erről a témáról, aztán abba maradtunk, ha végre sikerül egy gyereket összehoznunk, akkor lesz polgári esküvő nagyon szűk körben(max 10-12 fő, csak közvetlen családtag és tanú), és nincs lagzi, se nászút,semmilyen értelmetlen költekezés, inkább a közös lakásra gyűjtünk.
A párom finoman szólva nem örült neki, de ettől még megy az élet tovább és szeretjük egymást. A házasság egy jelképes dolog szerintem, valaha többet jelentett mint egy papír, akkor komolyan gondolták, hogy holtodiglan-holtomiglan, de a mai világban sokak számára csak egy nagy bulizásról szól.
De ti legalább tudtok róla beszélgetni :( Velem egyszerűen nem hajlandó...
Annyira önfejű és makacs...Amúgy a gyerek témánál ugyanezt csinálta... Fel sem lehetett hozni. Aztán egyszer szakítottam vele, hogy ha se házasság, se gyerek, akkor én megyek tovább. De kibékültünk és mondta, hogy rendben, lesz minden amit szeretnék.
És a gyerek témában már teljesen megváltozott...Mintha nem is az az ember lenne mint eddig.
Ha egy ferfi nem akar elvenni melyen tudja te nem vagy neki orokre es 100%
Sajnalom ha szeretne elvenne alig varna elvehessen
"16" reagálva.....
Majd ha egyszer végig csinálsz egy válópert akkor írjál ilyeneket. A legtöbb elvált férfi soha többet nem nősül újra, mert még egyszer nem teszi ki magát annak a procedúrának ami egy válóper esetén lezajlik. A házasságnak csakis a gyerekek miatt van értelme, hogy mindkét szülő tudjon törvényesen intézkedni ha ez szükséges, ne kelljen meghatalmazásokkal rohangálni a kórházban, önkormányzatba, ne kelljen folyamatosan azzal időt vesztegetni,hogy milyen minőségben is vagy ott.
Nem mellékesül ha osztozkodásra kerül a sor a nők jórésze mindig a sarkukra áll és azt mondják, hogy ami jár az jár, házasságon kívül ezt sokkal nehezebb érvényesíteniük.
Végezetül még annyit, hogy a házasság és bejegyzett élettársi viszonynak akkor is van jelentősége, ha valaki megéli a nyugdíjas kort,mert akkor szerezhet özvegyi nyugdíjat a házastárs után, de 20-40 éves emberek esetén ez mellékes szempont.
Sose értettem, miért kell ennyire betojni a házasságtól. Akinek ennyire nem tetszik, az legtöbbször csak azt nézi, hogy milyen macera külön menni. Így gyereket vállalni is csak úgy érdemes, ha egyedül is fel tudod nevelni.
Én biztos, hogy ezek után nem akarnám, higy az ő nevét viselje a gyerek. Úgy is ő lesz az apja, ez lesz az anyakönyvben is. De ag olyan ciki, amikor ketten egy család, az anya Kovács a gyerek meg Szabó. 😕
Szülésnél ha baj lesz, akkor automatikusan anyud adatait add meg. Mivel hivatalosan nem a hozzátartozód, nem írhat alá semmit, nem biztos az se, hogy tájékoztatják.
"Ettől nem felejtem el, mennyire leszarja, hogy én mit szeretnék, mik a vágyaim"
Azt meg simán leszarod, hogy ő mit akar?! Furcsa indok, hogy a házasodás ciki procedúra, de ha nem akarja, akkor te mi a fenéért erőszakoskodsz? A vége az lesz, hogy egyedül maradsz az álmaiddal, meg a mérhetetlen önzéseddel.
Te tényleg azért fogadtad vissza, mert megígért mindent, amit akarsz? :D
Elárulom, nem a házasságtól lesz lelki kapocs köztetek, hanem attól, hogy normálisan kommunikáltok és feltételek nélkül szeretitek egymást, erőszakoskodás nélkül.
Minek vállalsz gyereket vele, ha ennyi bajod van? Ja, mert ezzel egy vágyad kipipálva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!