Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Lesz ez még jobb?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lesz ez még jobb?

Figyelt kérdés
8 éve vagyunk házasok a feleségemmel. Van egy 4 éves gyerekünk és most várjuk a második babát. Az elmúlt kb 2-3 évben elég sokat veszekedünk. A párom állandóan fáradt, és rossz kedvű. Amit csak tudok leveszek a válláról, igaz reggel 6-18-ig minden nap dolgozok, hétvégén meg 11-ig, de a maradék időmben tényleg mindent beleadok, hogy jó apa és férj legyek. Igazából neki nincs is semmi kivetnivalója velem szembe, legalábbis sose mondja. Nekem az első problémám az, hogy nagyon keveset látom mosolyogni, és ritkán van jó kedve, úgy hogy alapjában ő egy vidám csaj volt mindig. A második gondom az együttlétek. Többször kértem, hogy jó lenne egy kicsit javítani a gyakoriságon és a minőségen is. Jó ha heti 1-2 alkalom van, és akkor is olyan ,,gyorsan letudom és kész,, jellegű az egész. Én simán benne lennék a heti 4-5 alkalomba is, hiszen fiatalok vagyunk (30-29) és ha most így mi lesz később. Az otthoni házimunkák (mosás-mosogatás) kívül jóformán nincs dolga. A főzés kb 2-3 naponta van beiktatva, egyéb napokon menüt veszek mindenkinek. Sokszor mondja, hogy menjünk el valahova pihenni, de mikor meg elmegyünk ő az aki ül és mogorván néz, vagy telefont nyomkodja. A csókolózás, vagy a szájra puszi már szinte abszolút kimarad a napokból, még együttlét alatt is. Kicsit el vagyok keseredve, mert számomra ő a nagy Ő, és szeretem is, és a leírtak ellenére a világ legjobb anyukája is, mivel a gyerekünkkel való kapcsolata tökéletes. Nem tudom ilyenkor mi a teendő nekem mint férjnek. Ez már így marad mindig? Adjak időt neki? A megbeszélés eddig se volt sikeres, hiszen már többször elmondtam neki mindent. Olyankor van egy veszekedés, majd egy olyan jó együttlét amilyenre mindig is vágynék, majd 2 nap boldogság és kezdődik előröl minden. Hazaérek a munkából, fekszik sóhajtozik, kérdezem mi újság, erre semmi, kérdem mi a baj, semmi.... Este fürdetés, zuhany majd mikor a gyerkőc elalszik vagy ő is alszik vele együtt, vagy kijön még hozzám és nézi a tv-t, majd bemegy. Megcsalásról szó sincs egyik fél részéről sem, így ez kizárható tényező. Volt már valaki hasonló helyzetben? Mi lett a vége?

2018. jan. 25. 14:56
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Tehát gyakorlatilag a nagyobbik gyerek megérkezése óta ilyen. Eléggé befésultnak hangzik, szerintem ő valahol elfáradt félúton a gyerekkel és most a második is elkezdi éreztetni a hatását a szervezetén...

Leültél vele beszélni, hogy milyennek látja épp az életét? Lehet észre sem veszi, hogy benneragadt a szürke monotonitásban, ingerszegény a környezete és kicsit ki kéne rázni. Pl elmenni közös programokat csinálni, élményeket szerezni. Szerintem pl egy kirándulás az erdőben, vagy egy hosszú hétvége kicsit kizökkentené és adna neki újra okot a mosolyra.

2018. jan. 25. 15:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a véleményt. Igen többször nekiültünk már a beszélgetésnek eredménytelenül. Az otthoni környezetből minden hétvégén ,,kirángatom,, hol egy pláza, hol egy shoppingolos körút, nyáron strand, Balaton.... Nem tudom hová vihetném még. Ő olyan típus aki addig örül, és vágyik a kirándulásra míg el nem megyünk. Ha odaértünk már alábbhagy a lelkesedés és a vidámság is.
2018. jan. 25. 15:20
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Ahogy olvastam, nekem az volt a benyomásom, hogy depressziós.

Pszichológust ajánlok, de komolyan. Lehet, hogy egy bogyó kéne, hogy helyrejöjjön. Tudod, hogy van, mikor a hormonok máshogy játszanak az agyban, és ez okoz depressziót.

Ajánld fel neki ezt a lehetőséget, és ez ám sokszor a gyeses emberen jön ki. Nekem is nehéz itthon ám évekig, mikor egy társasági ember vagyok, és beszorulok két babával egy lakásba, és ez az össz napi kommunikációm, hogy ki bújik el, ki huny és kukucs.

Szeretem őket, de ez egy értelmes felnőtt nőnek hosszútávon ám tud lelombozó lenni, évekig, minden nap.

2018. jan. 25. 15:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Két gyerek között dolgozott egy kicsit, vagy 4 éve egy huzamban otthon van? Én bő két és fél évig bírtam otthon. Ebből 2 évet élveztem, az utolsó kb.fél év már nem volt jó. Nekünk 20 hónap van a két gyerkőc között. Vigyázz ezzel, hogy minden terhet leveszel a feleséged válláról. Nem jó, ha neki nincsenek kihívásai, sikerélményei. Hagyd egy kicsit jobban érvényesülni.
2018. jan. 25. 15:40
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

Ezen én is átestem. Sőt még rosszabbul jártak, mert a párom vitatkozott is mindenért. Nálunk már a terhesség alatt elkezdődött. A szülés után már szinte katasztrófa volt a kapcsolatunk. Próbáltam helyre hozni de csak romlott a helyzet.

Egész addig hogy egy több hónapos munkára kellet mennem és ő eltitott a kisfiamtol. Pontosabban minden kapcsolatot megszüntetett velem. Ezt már nem tudtam lenyelni és végül szetmentuk. A bíróság után normalizalodott a kapcsolatunk annyira h tudunk beszélni.

Nekem a megoldás a vallás volt. Azóta boldogabb vagyok. A kisfiam is nagyon boldog kisgyerek. És láthatóan az anyukája is sokkal jobb színben van.

Mi nem illetunk össze pedig azt hittem h ő az igazi. De mind ez le kellet folyon hogy rajojek a tevedesekre

2018. jan. 25. 16:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Van aki vigyázzon a gyerekekre? Vagytok nélkülük? Mert nagyon fontos lenne, hogy csak kettesben legyetek.
2018. jan. 25. 20:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A másik tippem nekem is az enyhe depresszió lett volna, mint a 3-as kommentelőnek. Megesik (talán nem is annyira ritka), hogy az anyukák a gyerekek mellett enyhe depresszióban szenvednek, mert ingerszegény minden. Eljárkál barátokkal? Kicsit van felnőttek közt is (rajtad kívül)? Sógornőm panaszkodott, hogy úgy éri, becsavarodik egy idő után a gyerekek miatt, mert hogy egy értelmes társalgást sem tud lebonyolítani, hiányzik neki a felnőtt társaság, a komoly témák.
2018. jan. 27. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!