Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok a korai házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a korai házasságról?

Figyelt kérdés
Rengetegszer hallom, hogy ellenzik a korai házasságot, pl 20-21 éves korban (pár évtizede ez még nem is számított korainak sem). Ha pár hónapja ismeri csak egymást a két fél, akkor én sem támogatnám, de sokszor olyanokra is furán néznek, akik addigra már 4-5-6 éve együtt vannak, úgy érzik hogy mindenképpen egymással fogják élni az életüket, akár házasságban, akár nem. Kérdem én, miért ne házasodhatnának akkor össze?(tudom, megtehetik, de ezt mégis sokan ellenzik) Mégis sokan mondják, (itt gyakorin is láttam) hogy ilyen korban ne házasodjon, tanuljon, építse a jövőjét, mintha ez a két dolog kizárná egymást. Mit gondoltok erről?

2017. dec. 25. 01:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%
Nem a körön múlik. Azok közül is minden második válik, akik 30 körül házasodtak.
2017. dec. 25. 09:32
 12/17 anonim ***** válasza:
71%

Mi a párommal 19 évesen egy éve vagyunk együtt és hosszú távra tervezünk egymással. De nem akarunk addig összeházasodni, amíg együtt nem élünk, el nem tartjuk magunkat (most egyetemistaként még a szüleink támogatnak) és zsebből önerőből ki nem tudjuk fizetni azt az esküvőt amit megálmodtunk anélkül hogy lenulláznánk a megtakarításainkat.

Tőlem más összeházasodhat és felnőttködhet a szülei nyakára, de nekem nem szimpatikus jövőkép.

2017. dec. 25. 21:59
 13/17 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem a mai világban nem nagyon lehet megjósolni, hogy melyik párok maradnak együtt, pusztán az alapján, hogy mennyi időt várnak házasságig. Mind ismerünk párokat akik hónapok után összeházasodnak és együttmaradnak, ahogy olyanokat is, akik évekig várnak,és az esküvő után pár év múlva elválnak.

Ami miatt én nem javasolnám a fiatalkori házasságkötést az az,hogy én nagyon sokat változtam a húszas éveim elején. 21 évesen még teljesen mást akartam, mint most, hogy már 24 éves vagyok. Szóval szerintem érdemes várni, amíg már nem változik olyan gyorsan az ember.

2017. dec. 26. 13:10
 14/17 anonim ***** válasza:

ha egy 20 éves 6 éve van vkivel, akkor 14 évesen jött vele össze, gyerekként.

a személyiség változik, alakul.

nem mondom, hogy nem működhet sose, de ritka

2017. dec. 27. 16:17
 15/17 anonim ***** válasza:
87%
Igen, szerintem is kizárja egymást a kettő, pláne, ha baba is jön, aztán meg majd évtizedek múlva tudnak csak úgy élni, ahogy fiatal korban kellett volna. Tényleg felesleges összeházasodni, élni kell még, utazni, világot látni, művelődni, a szabad időt hasznosan eltölteni, nem pelenkákat mosni, igaz, gyerek is kell, de csak úgy 26-28-30 év körül.
2017. dec. 28. 22:01
 16/17 anonim ***** válasza:
19%
En nyaron hazasodtam ossze a parommal. En 21 vagyok, a férjem 29. Ram is ugy neznek mint ha egy ufó lennék vagy egy nem normális ember csak mert ferjnel vagyok ilyen fiatalon. Egyszeruen gusztustalan a tarsadalom. Az a normalis ha ennyi idosen berugnek a buliban, atmenne rajtam a fél diszkó, es hasonlo dolgok? Vagy esetleg az lenne a jobb ha egy kozossegi oldalon kiraknam mindenem es pozolgatnek mint sok kis k*va? Mert sajnos az en korosztalyom, es mar a fiatalabbak ilyenek. Sajnalom de nekem nem ez kell. Miert ne mehetnék férjhez 21 evesen? Miert ne lehetnenk boldog kapcsolatban igy? Miert ne tarthatna akár orokké is? Megsugom h tanulok, iskola mellett is tanulok, mar egy vegzettseget szereztem magamnak, ami jo lesz a kozos vallalkozasunkhoz, es mindenben tamogat engem. Na es persze mar szoba kerult a baba is, ugyhogy lehet par ev es szulok leszunk. Igen akár lehet h 23 évesen anya leszek, majd akkor is igy neznek ram az emberek? 😄
2017. dec. 31. 11:49
 17/17 anonim ***** válasza:
56%

Mi több mint 3 éve vagyunk együtt és idén esküszünk. 20 évesek vagyunk.

Nem a szüleink nyakára házasodunk, párom több mint 2 éve dolgozik és nagyon jól keres. Én most álltam munkába iskola mellett, amivel nyáron végzek. Nem lesz lagzi, ketten bemegyünk 2 tanúval a városházára és aláirjuk a papírokat. Az én szüleim nem voltak házasok egymással, ezért nekem fontos, hogy a gyerekeim majd házasságon belül szülessenek. :)

Szerintem butaság, hogy "ki kell élni magad". Aki a párjával nem tud bulizni, utazni, kirándulni stb az ne is házasodjon. Mi együtt csinálunk mindent.

Most összeházasodunk, de ez nem azt jelenti, hogy jövőre már pelenkát cserélek naphosszat. Együtt, házasokként fogunk utazni, bulizni, felfedezni a világot. :) kívánom, hogy mindenki találja meg a párját és ne legyen ennyire rosszindulatú. :)

2018. febr. 3. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!