Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyire jellemző, hogyha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire jellemző, hogyha a férj jól keres (netto 400-500 ezret), akkor visszaküldi a feleségét 2-3 gyerek mellett minimálbérért dolgozni?

Figyelt kérdés

2017. nov. 30. 17:57
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha minimálbért keresnék, a párom meg kereshetne akár egy milliót is. Én akkor is visszamennék dolgozni. Kizárt hogy otthon üljek.

Persze ahány ház annyi szokás. Nem is ítélek el senkit, aki főállású anya. Mert az sem kis munka.

De nekem nem menne. Önálló vagyok és legyen saját pénzem. Mi van ha tönkremegy a házasság? Azért ne lépjek ki belőle mert anyagi függőségben vagyunk?

Persze értem én, hogy a minimálbér sem elég ahhoz hogy valaki kiszálljon egy esetleges rossz házasságból. Na mindegy, elkalandoztam. A lényeg hogy nekem szükségem van saját életre, munkára, pénzforrásra, szakmai kihívásokra, sikerekre és kudarcokra egyaránt.

29N

2017. dec. 1. 04:46
 32/41 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk pont ez a helyzet, vagyis majdnem. Lejárt a gyed, nem is volt kérdés, hogy visszamegyek dolgozni. Haszontalannak érezném magam otthon, pedig van otthon is bőven munka, de azt megcsinálom munka után közösen a gyerekekkel. Felsőfokú végzettségem van, nagy karrierről nem álmodom a gyerekek mellett. A férjem reggeltől estig dolgozik, így a gyerekek dolgait én oldom meg délutánonként (edzés, szakkör). Nekünk egy így jó. Nekünk jó, hogy van még egy kereset, tudunk rengeteget félretenni a későbbiekre. Szerintem a mai világban nem lehet arra alapozni, hogy férj mindig jól keres, bármi történhet.
2017. dec. 1. 08:52
 33/41 anonim ***** válasza:

Huszon valahányasnak.

Én is egyedülálló anya vagyok, a gyerekem válogatós, ezt megeszi.

Szépen rá kell érezni, hogy a sok gyors étel közül mit esznek meg. Az meg nevetséges, hogy több gyereknek többfélét főzöl, hacsak nem laktóz vagy gluténérzékenyek. Ünnepekre mehetnek a macerás ételek vagy mindenkinek más, de pl rakott csirkemellet is 10 perc elkészíteni. Feldarabolni őzgerincformába sajttal és sütőbe be. Esetleg mehet rá felezett őszibarack.

Az édesburgonyát meg kifejezetten szereti majdnem minden gyerek, hisz édes. Rizst szintén.

Nem egésznapos meló a takarítás/főzés /gyereknevelés, de a kérdésre válaszolva szerintem többet ér a férjednek a háztartás vezetése, mint a minimálbér, amit be tudnál szerezni. Gondolom neki is kellene takarítania, ha te is dolgoznál.

2017. dec. 1. 15:20
 34/41 anonim ***** válasza:
79%

Nekem a szóhasználatnál kezdődnek a gondjaim. Visszaküldi? Küldeni bárhova a főnököm szokott, meg amíg otthon éltem, anyám és apám. A párommal jó esetben megbeszéljük mi éri meg jobban.

De 5-6 emberre 4-500 nettó tényleg nem sok. Ki lehet jönni belőle, nem azt mondom, de ha három gyereknek négyfélét főzöl mint egyesek fölöttem, meg kocsit, házat tartasz fenn, akkor ha meg is éltek, megtakarításotok nem sok lesz. Pedig ennyi gyerekkel muszáj, ki tudja mikor lesz valami a lakással, kocsival, akármelyik gyerekkel. Ketten még haza lehet költözni, bebuszoztok a munkahelyre, de 3 gyerekkel ez hatalmas szervezést igényel, nagy a kockázata annak ha annyi megtakarításotok nincs hogy mondjuk egy tetősérülést kijavítsatok.

És a személyes véleményem: soha nem lennék háztartásbeli. Nekem szükségem van arra hogy dologzzak, nem azért járok egyetemre hogy nézegessem a diplomám miközben csillogó lakással és friss péksütivel várom haza a férjem. Ettől még persze tudok főzni meg takarítani, csak nem minden nap fogom megtenni. A gyerekneveléssel kapcsolatban meg annyi a saját tapasztalatom, hogy az én szüleim se hordtak haza délután. Kb 10 éves koromtól egyedül kellett különórákra járnom, és mindig utolsónak hoztak el a napköziből. Nem lettem tőle leki roncs, köszönöm szépen, ellenben örülök hogy amikor felnőttem, tudtak támogatni a továbbtanulásban és a különköltözésben abból a pénzből, amit akkor kerestek amikor más anyuka festegetett a gyerekével.

2017. dec. 1. 17:09
 35/41 anonim ***** válasza:
63%
mi az hogy visszaküldi?
2017. dec. 1. 17:22
 36/41 anonim ***** válasza:
27%
61%: a te élményeid a te élményeid és nem univerzális élmények. Te így látod, ezt tapasztalod, más meg mást. A gyerek nem kutya akit idomítunk.
2017. dec. 1. 18:22
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, fura szó ez a "visszaküldés", de valószìnű csak annyit takar, hogy jelezte vissza kéne mennie dolgozni.

Lehet nem sok az a minimálbér a 400-500 mellé, de az legalább egy kis plusz, mehet a gyerekek megtakarításaira, vagy egyéb tartalékra. Vagy csak nem tetszik a férjnek, hogy 2 gyerekkel otthon akar maradni a felesége, úgyhogy már oviba/ iskolába járnak. Ez azért valahol érthető is, őszintén szólva én sem gondolom indokoltnak akkor sem, ha elég a férj fizetése a megélhetéshez.

Meg eléggé úgy érzem, hogy csak a kifogásokat keresed, hisz egy javaslatra, hogy képezd magad azt írtad, hogy minek, hisz úgy is egy pályakezdő fiatalt választanának, és nem egy középkoru 2 gyerekes nőt. De a másik felvetésre meg simán rávágtad, hogyha férjel valami történik majd mész recepciósnak vagy értékesítőnek... De miért szerinted recepciósnak majd egy középkoru háziasszonyt fognak választani aki már hosszú évekre kiesett a munka világából a csinos huszonéves pipik helyett? Naugye hogy nem. Az értekesítő melók meg full gázak.

Elhiszen, hogy most kicsit hozzászoktál az otthon léthez, de hidd el sokkal jobb, ha szépen vissza mész dolgozni. 2 gyerek után nem is nagyon szoktak otthon maradni, max 3 után, akkor már van gyet is, de még sokszor akkor is mennek valahova részmunkaidőben.

De 2 gyereknél nem kapsz gyetet, szóval se tb-d (azt is pluszban fizetni kell havonta), nem ketyeg a szolgálati időd, és csak egyre jobban befásulsz a háziasszony szerepbe, sokkal nehezebb kesz utána újra nekiindulni. Mert egyszer csak eljön az az idő is.

Jó persze a háztartás, az is sok munka, de a gépiesítéssel lehet könnyíteni (mosogatógép, szárítógép, robotporszívó stb), havonta 1-2 alkalommal párezerért takarítónő glancba vágja a házat és elvégzi a mélyebb takarítást,és ennyi. Meg persze a férjuramnak sem esik le a karikagyűrű az ujjáról, ha ő is foglalkozik a gyerekekkel vagy megcsinál valamit. Többek között ezért sem ajánlom, mert csak elkényeztetődik a család, és utána ha tényleg vissza mész marha nehéz dolgod lesz.

2017. dec. 1. 23:38
 38/41 anonim ***** válasza:
29%
Elado nem ertekesito. Ertekesitest 4 gyerek mellett csinalni sem tudnad es fel sem vesznek tapasztalat nelkul, de meg eladonak sem.
2017. dec. 2. 06:29
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

Csak mert szültél x gyereket, azért már neked nem kell hozzájárulni az anyagi terhekhez? Ne már... Elég önző hozzáállás.

A gyerekek közösek, a háztartás is, és az anyagi terhek is. Nem a férjnek kellene visszaküldeni, hanem a feleség buksijában kellene természetesnek lennie, hogy nem mereszti a seggét otthon 3 évig gyerekenként, hanem visszahúz dolgozni 1 gyerek/ mondjuk 1 év után. Ha minimálbérre, akkor annyira.

Ha tönkremegy a házasságotok mit fogsz csinálni? Nyugdíj? Hogy tartasz el 2-3 gyereket meg magadat? Ismerek olyat aki még gyerektartást se fizet, lelépett külföldre az új nőcivel...A csajnak meg ott maradt 2 gyerek. Mondjuk ő nem is várta el, hogy a pasija tartsa el, hiába voltak gyerekei. Szépen magától visszament dolgozni. Bölcsi, bébiszitter ilyenek...

Ha pedig a gyerek nem pakolja el a játékait, nem tart rendet pl a szobájában, nem segít egy bizonyos kor után a házimunkában, az nevelési hiba.

Én 4 évesen port töröltem a szobámban, rendet tartottam, elpakoltam a játékaimat, 5-6 évesen már magam porszívóztam, mert meg voltam rá nevelve normálisan, hogy nem kis hercegnő vagyok akit kiszolgálnak, hanem egy család tagja. 10 éves koromtól elkezdtem főzni tanulni felügyelet mellett, és el is mosogattam rendszeresen.

Csak nem kellene, hogy büdös legyen a munka, és nevelni kéne a gyerekeidet.

2017. dec. 12. 16:11
 40/41 anonim ***** válasza:
72%

Egyszeruen lusta vagy

Mas no munka mellett vezeti a haztartas es vasarnap sutit sut

2017. dec. 12. 23:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!