Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Bánt, hogy a vőlegényem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bánt, hogy a vőlegényem házassági szerződést akar. Van itt aki elfogadta? Írjátok le kérlek, hogy ti miért mentetek bele!

Figyelt kérdés

Arra készülünk, hogy a családjaink előtt és örök hűséget fogadjunk egymásnak. Hogy lehet ebbe belevágni, ha már most az elején azzal számolunk, mi lesz ha nem működik? És nem is csak erről van szó. Valóban megtörténhet velünk is akár több tíz év múlva, hogy a szerelem múlni kezd, de mi van a tisztelettel? Az nem múlhat el! Az, hogy tisztelem a páromat, mint embert, a személyiségemből és a nevelésemből fakad. Felnőtt ember vagyok, már kialakult az értékrendem, amit nem fogok csak úgy eldobni. Nagyon bánt, hogy azt feltételezi, képes lehetek olyan aljasságra, hogy kisemmizzem őt! Ha ez lehetőség egyáltalán felmerül benne rólam, miért akar elvenni? Mindezeket neki is elmondtam, a válasz annyi volt, hogy túlreagálom.

Ő jóval többet keres, mint én, de tőlem nem kellene féltenie a pénzét. Nem is értem, hogy gondolhatja, hogy ha egyszer mi nem fogunk jól kijönni, akkor én majd az ő pénzéből akarok egyedül vígan élni? Ennyire sosem aláznám meg magam! Ez az egész annyira megalázó. Soha nem bántott meg ennyire. Boldog voltam, amikor megkérte a kezem, most már abban sem vagyok biztos, hogy hozzá akarok menni. Milyen család leszünk mi így? Mit tanítanánk a gyerekeinknek? Hogy ha házasodnak, akkor legyen egy papír, ami védi aput anyutól, hátha az megőrül? Ennyi erővel szájkosarat is kaphatnék, hátha egyszer harapdálni kezdem az embereket... Bocsánatot kérek, hogy ilyen hosszan panaszkodtam. Minden segítő választ megköszönök.

2017. okt. 14. 21:18
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat. Az összes meglátást felpontoztam.

Azt nem értem, miért egy ilyen szerződéssel kell bizonyítanom azt, hogy nem vagyok pénzéhes? Szerintem nem ismer eléggé, ha még bármit is bizonyítanom kell. Úgy döntöttem majd akkor megyek hozzá, ha 100%- ig megbízik bennem, addig nem. Amit egy ilyen szerződéssel kell megtámogatni az nem áll stabil lábakon. Elmondtam ezt neki is, persze volt hiszti kiakadás, minden.

2017. okt. 15. 17:30
 32/38 anonim ***** válasza:
90%
Eleve nem értem házasságban a külön kassza dolgot.....Én zsíros kenyeret eszek míg otthon vagyok a KÖZÖS gyerekeinkkel, ő meg kaviárt pezsgővel? vállalom, hogy évekre kiesek a munkaerőpiacról, hogy utána sem fogok nagy karriert csinálni mert ha a gyerek beteg lesz én leszek az aki táppénzre megy, aki nem tud túlórázni mert oda kell érni a szülőire, meg a gyerekért az iskolába stb....Ez igy fair? Innentől nincs is miről beszélnünk.
2017. okt. 16. 18:59
 33/38 anonim ***** válasza:
27%

"Nincs tisztában a vőlegényed, hogy mi az a házasság. Az egy vagyonközösség."

Ha nem lenne vele tisztában, akkor nem íratna szerződést :)

2017. nov. 23. 22:01
 34/38 anonim ***** válasza:
24%

"Meg még valami olyasmi a vállalkozásával kapcsolatban, hogyha bedől, engem védjen, de a sikere ugyanúgy jövedelem, amihez nekem is közöm van"

Mindenki más is szívesen lenne résztulajdonos olyan vállalkozásban, aminek a sikereiben részesül, de a veszteségeiért nem vállalja a felelősséget. Ez nem így működik, tudod.

"s neked kellene elhoznod a gyereket az otthonából egy 30nmes albiba"

Ne vedd annyira biztosra, hogy ebben az esetben ő kapná a gyereket. Én se mennék bele, hogy a gyerekem minimálbérből albérletben tengődjön.

"Tehát, biztosítod a biztos és nyugodt hátteret, azért, hogy ő vállalkozósdit játszhasson."

Ja, mert egy jól menő vállalkozást vezetni, az játék. Bezzeg "háttérnek" lenni és megcsinálni azt, amit munka mellett is képes mindenki, az kemény meló :D

"vállalom, hogy évekre kiesek a munkaerőpiacról, hogy utána sem fogok nagy karriert csinálni mert ha a gyerek beteg lesz én leszek az aki táppénzre megy, aki nem tud túlórázni mert oda kell érni a szülőire, meg a gyerekért az iskolába stb."

ne vállald. ahol házassági szerződés van, ott ez fele-fele.

2017. nov. 23. 22:07
 35/38 anonim ***** válasza:
73%

Nem olvastam a válaszokat végig, ezért bocsi.

Nálunk én hoztam fel ezt a témát, azért mert amikor összejöttünk neki lakása volt és megtakarított pénze. Jómódú családból származik, én nem. Azért szeretnék íratni, mert ismerem az embereket és valószínűleg rögtön jönne a komment hogy beleültem a készbe. Hiába tudom, hogy engem nem érdekel a pénze, az emberek rosszindulatúak.

2017. nov. 29. 00:12
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

35: A házasság előtt szerzett vagyon automatikusan külön vagyonnak számít, nem válik közössé.

A ház tulajdonjoga a földhivatalban visszakereshető, a pénzéről meg van bankszámlakivonat. Ehhez nem kell házassági szerződés. De korrekt hogy csinálsz, így ha szétmentek és vitáztok nem kell utána gondolkodnia, meg előkeresni a dokumentumokat. Meg persze visszafele, neked se kell bizonygatni semmit, ami a szerződésben nem volt felsorolva és nincs róla külön papír sem (pl. szülők ajándéka is külön vagyon), az mind közös vagyon, vita nélkül.

2017. nov. 29. 01:23
 37/38 peca1000 ***** válasza:
24%

A szerződés jó dolog.

Én azt íratnám bele, hogy aki megdolgozott a pénzéért, és amit abból vett, az ő nevén van, az a válás után is az övé legyen. Szóban már megegyeztünk erről, de válás esetén a legnagyobb szerelem is durva kicseszéssorozattá válhat, már csak az érzelmi sérülés miatt is.

Most is külön kasszán vagyunk házasként is, és komolyan gondolkodok azon, hogy íratok egy ilyen szerződést, nert ha öröklök és válnék nagyon sok pénzt buknék, eleve milyen jogon kapná meg annak a felét, amit én kaptam.

És fordítva is igaz, semmi közöm ahhoz amit az ő megkeresett pénzén saját nevére vásárolt.

2018. máj. 30. 18:58
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
37-es. Az öröklött vagyon mindig különvagyon, házasság alatt is.
2018. máj. 30. 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!