Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bánt, hogy a vőlegényem házassági szerződést akar. Van itt aki elfogadta? Írjátok le kérlek, hogy ti miért mentetek bele!
Arra készülünk, hogy a családjaink előtt és örök hűséget fogadjunk egymásnak. Hogy lehet ebbe belevágni, ha már most az elején azzal számolunk, mi lesz ha nem működik? És nem is csak erről van szó. Valóban megtörténhet velünk is akár több tíz év múlva, hogy a szerelem múlni kezd, de mi van a tisztelettel? Az nem múlhat el! Az, hogy tisztelem a páromat, mint embert, a személyiségemből és a nevelésemből fakad. Felnőtt ember vagyok, már kialakult az értékrendem, amit nem fogok csak úgy eldobni. Nagyon bánt, hogy azt feltételezi, képes lehetek olyan aljasságra, hogy kisemmizzem őt! Ha ez lehetőség egyáltalán felmerül benne rólam, miért akar elvenni? Mindezeket neki is elmondtam, a válasz annyi volt, hogy túlreagálom.
Ő jóval többet keres, mint én, de tőlem nem kellene féltenie a pénzét. Nem is értem, hogy gondolhatja, hogy ha egyszer mi nem fogunk jól kijönni, akkor én majd az ő pénzéből akarok egyedül vígan élni? Ennyire sosem aláznám meg magam! Ez az egész annyira megalázó. Soha nem bántott meg ennyire. Boldog voltam, amikor megkérte a kezem, most már abban sem vagyok biztos, hogy hozzá akarok menni. Milyen család leszünk mi így? Mit tanítanánk a gyerekeinknek? Hogy ha házasodnak, akkor legyen egy papír, ami védi aput anyutól, hátha az megőrül? Ennyi erővel szájkosarat is kaphatnék, hátha egyszer harapdálni kezdem az embereket... Bocsánatot kérek, hogy ilyen hosszan panaszkodtam. Minden segítő választ megköszönök.
Mi a férjemmel 8 éve együtt vagyunk, és már az elejétől kezdve mindig racionálisan álltunk a kapcsolatunkhoz. Mi akartunk házassági szerződést mindketten, mert úgy vagyunk, hogy hiába most úgy érezzük, tökéletesek vagyunk egymás számára, sose lehet tudni, 20-30 év múlva nem változunk-e meg, és akkor nem leszünk kompatibilisek. Ez igazából mindkettőnket védene. Végül azért nem kötöttünk ilyet, mert az esküvő idején egyikünknek sem volt semmi különösebb vagyona párszázezer ft megtakarításon kívül.
Ha ez rosszul érint téged, az szerintem olyan, mintha valaki azért nem akarna élet-vagy balesetbiztosítást kötni, mert fáj neki belegondolni, hogy mi lesz, ha valaha megsérül vagy meghal... Pedig ezekre a dolgokra is fel kell készülni. A rózsaszín érzelmek ködén keresztül sem szabad megfeledkezni a valóságról. Nem azt mondom, hogy az ember folyton forgassa magát a balsorsú forgatókönyveken, de ha felmerül a kérdés, nem szabad elhessegetni. Ezek reális dolgok.
A házassági papír is egy szerződés. Minden romantikus cukormázt lesikálva róla.
A házassági szerződés nem az érzelmekről szól. A mostani józan paraszti észről. És nem is az a baj, hogy benned, nem bízik, meg milyen leszel X év múlva, de egy házassági szerződés, ugyanúgy véd TÉGED is, mint őt.
És amikor üzletről van szó (márpedig feleségként törvény által üzleti partnerek lesztek a "férjeddel) akkor az érzelmek másodlagosak.
A legtöbb vállalkozó házaspárnál amúgy van házassági szerződés írva, szóval nem vágom miért kell ezen kiakadni. Ez nem a szerelemről szól és a te minősítésedről. Menj ügyvédhez, és nézesd át vele is. A magán élethez is kell a racionális gondolkodás.
Szerintem ne menj hozzá, ha nincs gazdasagi hasznod belőle akkor felesleges.
Különben ha szereted nem értem a pénz mit változtat az érzéseiden, ha a pénz nem számít akkor meg miért baj ha írásba foglaljatok hogy te őt szereted és nem a fizetését ? Miért baj ha leírva is bizonyítod az őszinte szeretetedet ??
Ma már az adott szó se ér sokat sokaknál---látszik a házasságokon, barátságokon...ugye, akkor miért pont utána lenne máshogy?
Most így szereted meg úgy tiszteled, aztán megutálod és kifosztod...
Éppen ilyesmit dolgozott fel ugye egy klasszikus film, mint a Rózsák háborúja.
Mára már elgondolkodtató e dolog, mert durván kifordulnak magukból sokan az ocsmány és aljas szintig is.Őzikéből Alien lesz mondhatni...ez van.
Nézd meg a filmet!
Nő vagyok, de már bánom hogy nem irtumk szerződést. Pont azért, mert én is azt gondoltam, hogy mindenki tudja mi az övé. Sajnos óriásit tévedtem. Az exem mindent elvett ( még a teljesen személyes dolgaimat sem adta vissza), úgyhogy jöhet a vagyonmegosztási per...
Mindamellett a mostani párommal közös kasszán vagyunk és pl nála abszolút biztos vagyok benne, hogy soha nem venne el semmit. Épp ezért mivel a bizalmam 100%-os, eszembe nem jutna szerződést iratgatni. Úgy tűnik a párod nem 100% bizik benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!