Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Bánt, hogy a vőlegényem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bánt, hogy a vőlegényem házassági szerződést akar. Van itt aki elfogadta? Írjátok le kérlek, hogy ti miért mentetek bele!

Figyelt kérdés

Arra készülünk, hogy a családjaink előtt és örök hűséget fogadjunk egymásnak. Hogy lehet ebbe belevágni, ha már most az elején azzal számolunk, mi lesz ha nem működik? És nem is csak erről van szó. Valóban megtörténhet velünk is akár több tíz év múlva, hogy a szerelem múlni kezd, de mi van a tisztelettel? Az nem múlhat el! Az, hogy tisztelem a páromat, mint embert, a személyiségemből és a nevelésemből fakad. Felnőtt ember vagyok, már kialakult az értékrendem, amit nem fogok csak úgy eldobni. Nagyon bánt, hogy azt feltételezi, képes lehetek olyan aljasságra, hogy kisemmizzem őt! Ha ez lehetőség egyáltalán felmerül benne rólam, miért akar elvenni? Mindezeket neki is elmondtam, a válasz annyi volt, hogy túlreagálom.

Ő jóval többet keres, mint én, de tőlem nem kellene féltenie a pénzét. Nem is értem, hogy gondolhatja, hogy ha egyszer mi nem fogunk jól kijönni, akkor én majd az ő pénzéből akarok egyedül vígan élni? Ennyire sosem aláznám meg magam! Ez az egész annyira megalázó. Soha nem bántott meg ennyire. Boldog voltam, amikor megkérte a kezem, most már abban sem vagyok biztos, hogy hozzá akarok menni. Milyen család leszünk mi így? Mit tanítanánk a gyerekeinknek? Hogy ha házasodnak, akkor legyen egy papír, ami védi aput anyutól, hátha az megőrül? Ennyi erővel szájkosarat is kaphatnék, hátha egyszer harapdálni kezdem az embereket... Bocsánatot kérek, hogy ilyen hosszan panaszkodtam. Minden segítő választ megköszönök.

2017. okt. 14. 21:18
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
76%
Külön kassza is távol áll tőlem,házassági szerződés meg végképp.Nem élnék így együtt senkivel,és nem házasodnék olyannal aki ezt felhozza.
2017. okt. 15. 02:02
 22/38 anonim ***** válasza:
83%

Nincs tisztában a vőlegényed, hogy mi az a házasság. Az egy vagyonközösség. Ha jól értem hiába van magas jövedelme, vagyona nincsen. Ahogy neked se, úgyhogy kvittek vagytok.

Ha volna jelentős vagyona, arról meg amúgyis van papír. Ingatlanról, vállalkozásról mind répapír van állami szervnél. Gondolom nem aranyrudakban tartja a pénzét a fiókban sem sokmilliót nem tart bankszámlán. Ha mégis, akkor el tudok képzelni házassági szerződést, ami a meglévő vagyonotokat dokumentálja.

A házasság után megszerzett vagyonotok viszont közös. Arról én nem alkudoznék. Külön kasszát sem fogadom el (pedig eddig még minden páromnál magasabb jövedelmem volt). Ha mégsem így tennétek, akkor fel kellene számolnod minden eszmei és számszerűsíthető pluszt amit a kapcsolatba tesztek. Ami abszurd: Drágám, ma én mentem közértbe, + 3000 Ft. Drágám neked ma 2 orgazmusod volt, nekem csak 1, +10 000 Ft prostitarifával, de kapsz 30% engedményt mint törzsvendég. Drágám, ma én voltam nyugodt, te meg egy ideges fsz voltál a gyerekkel, +20 000 Ft.

2017. okt. 15. 02:44
 23/38 anonim ***** válasza:
86%

Én alaposan átolvasnám egy ügyvéddel, és ha számomra hátrányos szerződést akarna kötni, szakítanék vele.

Addig oká, hogy védje magát de nemár a te károdra.

Mi az, hogy majd tervez venni magának valamit x év múlva, és az csak az övé legyen? Hiszen házasság alatt szerzett vagyon közös. Pont azért, mert ha elveszti a 2 kezét és rokkant lesz, majd te szépen eltartod jogosan, hisz korábban is minden pénz közös volt, mikor neki mentek jól a dolgai.

Soha nem mennék hozzá olyanhoz, aki házasság után nem akar vagyonközösséget alkotni velem, pedig a házasság erről is szól.

Egyedül abba mennék bele, ha papírt írnánk a meglévő ingó és ingatlan dolgairól, hogy később ne lehessen gond, mennyi pénzzel jött a házasságba.

Esetleg még az oké, hogy a mindenkori bevételének 5%ával csakis ő rendelkezik. Ugyanígy nálam is ez az 5%.

Meg még valami olyasmi a vállalkozásával kapcsolatban, hogyha bedől, engem védjen, de a sikere ugyanúgy jövedelem, amihez nekem is közöm van, hiszen az ugyanúgy munka, mintha alkalmazott lenne.

Természetesen az én dolgaimhoz neki is köze van.

Most még jószívvel aláírod, de gondolj már bele, hogyha lesz egy gyereketek, válnátok és neked kellene elhoznod a gyereket az otthonából egy 30nmes albiba, mert csak ennyire futná a fizudból és apuka minimálra jelentett vállalkozásából származó 10ezerforintos gyerektartásból, milyen képet vágnál.

Vagy neki ítélnék meg a gyereket, a vállalkozásra és a házra, mikor te helyette gondoztad a beteg anyját, mert ő a vállalkozáson dolgozott, mégis csak sajátjának tekintené a sikert. Holott a te segítséged nélkül nem itt tartana.

Megnézetném egy ügyvéddel.

Ha az én káromra védi magát, akkor itt nem lesz lagzi.

Amúgy egy másik kategóriában ugyanilyen szerződést akar egy pasas a feleségével aláíratni. A nő szinte egyedül nevelte a gyerekeket, hogy a férj éjszakázhasson. Gondozta a pasi anyját, hogy az hétvégén dolgozhasson.

Végezte az összes házimunkát a saját munkája a gyerekek és az anyósa mellett, hogy a pasinak legyen ideje magára. Erre aláíratná vele a pasas, hogy dehát az az ő munkája, rá tartozik csak a pénz belőle..

Nem.

Nem véletlen házasság, minden közös és pont.

Ne nagylelkűsködj, mikor neked és a gyerekeidnek talán semmitek sem lesz. Látod, neki már majdnem mindene megvan, mégis félti a pénzét, te meg azt a keveset sem sajnálod tőle, pedig ugyanúgy dolgozol a pénzedért.

2017. okt. 15. 04:16
 24/38 anonim ***** válasza:
77%

"Nalunk meg nem volt lanykeres,de ez mar szoba kerult"

Ez a sorrend a normális. Csak így szabad igent mondani, ha eljut a kapcsolat a lánykérésig, az esküvőig.

2017. okt. 15. 06:24
 25/38 anonim ***** válasza:
84%

"Nő vagyok, de már bánom hogy nem irtumk szerződést. Pont azért, mert én is azt gondoltam, hogy mindenki tudja mi az övé. Sajnos óriásit tévedtem. ... a mostani párommal közös kasszán vagyunk és pl nála abszolút biztos vagyok benne, hogy soha nem venne el semmit. Épp ezért mivel a bizalmam 100%-os, eszembe nem jutna szerződést iratgatni. ... Úgy tűnik..."

... hogy megint mész az óriási tévedés irányába... Vagy az első férjedben eleve nem bíztál meg teljesen? (Akkor minek mentél hozzá egyáltalán - főleg szerződés nélkül?)

Pont az a buktatója az egésznek, hogy akkor kell észnél lenni (és igenis szerződést írni), amikor az ember még 100%-osan bízik a másikban (ezért eszébe se jut).

2017. okt. 15. 06:31
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Így én nem házasodnék. Mivel úgy látszik, hogy a vőlegényednek más a házasságról alkotott fogalma, mint neked. Ráadásul a "túlreagálod" az nem érv. Nem házasodnék olyannal, aki komoly kérdéseknél így érvel és nem is érdekli a véleményem. Mert ez más kérdésnél is elő fog jönni.

Pár napig hagynám a témát végiggondolásra és utána leülnék vele megbeszélni őszintén. Ha még így is ez a véleménye, akkor nem mennék hozzá, de reméljük csak hirtelen felindulásból mondott ilyet és pár nap múlva képes lesz úgy kommunikálni, mint egy érett ember és nem személyeskedve.

2017. okt. 15. 09:35
 27/38 anonim ***** válasza:
88%

Én nem vagyok szerződés ellenes, de amit te elmondtál az már nekem is sok. Nem házasodnék vele. Már most kibukik, hogy eléggé önző és egocentrikus a személyisége. Ez a probléma itt jött elő, de nem ezen a területen fog fájni később.

A házasság vagyonközösség pont. Véleményem szerint egy szerződésben le lehet fektetni, hogy ki mit vitt a házasságba stb. Esetleg bele lehet írni, hogy a házasság alatt megszerzett vagyont például 60-40%-ban fogjátok elosztani. Még ez is rendben van, ha túlságosan nagyok a jövedelembeli különbségek. DE az hogy ő majd valamikor akar vállalkozni a jövőben és az csak az övé??? WTF? Természetesen, gondolom a te munkádat nem fogja nézni, hogy csak a te háttérbeli munkáddal tud majd előre jutni. Te mosod a gatyáját, vasalsz rá, főzöl, takarítasz és gondozod a gyerekeiteket. Tehát, biztosítod a biztos és nyugodt hátteret, azért, hogy ő vállalkozósdit játszhasson. Ne adj isten besegítesz a vállalkozásban. Az eredmény meg majd csak az övé lesz. Az már nem számít majd, hogy nélküled igen nehezen tudná ezt megtenni és azt sem számszerűsíti, hogy évek alatt mennyit fizetne ki ezért, egy takarítónőnek, étteremnek, bébiszitternek stb.

Alaposan gondold át, hogy kivel kötsz házasságot! Nézesd át saját jogásszal a szerződéstervezetét! Addig ne is írd alá.

Én a helyedben megkérném, hogy csináltasson egy ügyvéddel tervezetet ő egyedül. Adja át nekem, hogy elolvashassam. Ekkor felkeresnék titokban egy ügyvédet, hogy részletesen magyarázza el nekem, hogy mi mit jelent. Ha úgy érezném, hogy nem igazságos vagy az én káromra akarna gazdagodni, akkor szakítanék. Ha azt látnám, hogy igazságos és a munka/jövedelem arányában lenne megosztva, akkor zokszó nélkül aláírnám.

2017. okt. 15. 10:23
 28/38 anonim ***** válasza:
28%

Ha így szereted úgy szereted akkor aláírod... kész.

Azt mondják a pénznek nincs szaga... és ez igaz. Ha Orbántól kapsz egy 10-est vagy a legutolsó putris c.ánytól akkor is ugyan az lesz. Ha meg majd azon fog múlni hogy havi 130 helyett mondjuk 180 ból élj (mert ugye a vállalkozás egy része a tiéd lesz) akkor 1 másodpercig se fogsz viccelődni meg a neveltetéseddel törődni.

Vagy ha mondjuk 150-et keresel a férjed 300-at és vesztek 20M ért egy házat akkor is fifty fiftyre fogsz menni nem arra hogy a tiéd meg csak az 1/3-a.

Ha szereted aláírod mert nem a pénzre hajtasz. Ha meg nem akkor nem írod alá. Neked kell megerősíteni a bizalmat hogy nem csak a pénzért vagy vele (ami manapság nem ritka), nem neki hogy bízik benned hogy 20 év múlva is így gondolod.

2017. okt. 15. 11:36
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, de én mindig azt gondoltam, hogy az ember a családjáért dolgozik. Ha te a kis fizudat berakod a közösbe és otthon neveled a gyereket (kiesel a munkából) akkor neki is illene mindenét berakni a közösbe, mert elvileg egy család vagytok, elvileg értetek dolgozik, a gyerekeiért stb.)

Tehát ha ragaszkodik a szerződéshez, mondd meg nekik hogy adjon egy példányt a tervezetből és adjon időt hogy átgondold, majd ballagj el egy ügyvédhez és nézesd át vele.

2017. okt. 15. 13:16
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Én egy nőt ismertem, aki nagyon akarta a szerződést, mert ő akkor nagyon jól keresett.Eltelt 15 év, a házasság megromlott, a srácnak közben nagyon beindult a vállalkozása, több nagyértékü ingatlan, autók stb. Most a nő rinyál, a pasi meg tárja karjait, hogy nem ő akarta a szerződést.
2017. okt. 15. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!