Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én fújom fel vagy jogosan vagyok féltékeny a férjemre? (férj-exnej-kisbaba probléma)
Férjemmel nemrégóta vagyunk házasok, már régebb óta tart a kapcsolatunk, ám a válás nemrégen zárult le közte és a volt felesége között. Sok évig voltak együtt, bár van két idősebb gyermekük, viszonylag csendben intézték el a válást és meg tudtak egyezni mindenben (egyikük sem az a megöli a másikat típus, nyilván ezért). Eddig ez egy teljesen átlagos helyzet lenne, de. Az ex a válás környékén bejelentette, hogy terhes (nyilván volt Dns a vizsgálat és a férjem az apa), akkor abban maradtak, hogy akkor két gyerek után fizeti majd a gyerektartást, de ennyi (a legidősebb gyerekük már felnőtt, utána már nem kell). Meg majd nyilván lesz a láthatás is, ami kötelező, azért nagyobb gyerekkel ezt könnyű megoldani meg nyilván ezzel én is tisztában vagyok, mert olyan férfit választottam, akinek vannak gyerekei, akiket nyilván szeret. De a babára nem számítottam, mármint, hogy ez lesz belőle, ami.
A terhesség alatt nem beszéltek nagyon, csak a fiaival találkozott az apjuk. Egy hónapja felhívta az ex a férjemet, hogy megszületett a baba (sajnos korábban mint kellett volna), most pedig, hogy hazaengedték a kórházból. Na azóta kb. a férjem minden este ellátogat hozzájuk, sőt van, hogy egy fél napot ott is tölt náluk, hogy -elvileg- segítsen az anyukának. A pohár viszont most telt be, amikor tegnap este ott is aludt náluk...Leszögezem, hogy nem szeretném az őrültem féltékeny "új nőt" játszani, elfogadtam, hogy olyan férfit választottam, akinek vannak gyerekei, akikkel nyilván tartja majd a kapcsolatot a későbbiekben is. Viszont nem tehetek róla, de ez után a húzás után tényleg féltékeny lettem. Tisztességesen fizeti a férjem a gyerektartást, a közös házukról is lemondott a nő és a gyerekek javára (az sem vígasztal, hogy oda jár most rendszeresen, az emlékek miatt), a közös vagyon felét nyilván ő kapta és ami azt illeti, a nőnek is van mit a tejbe aprítani, mert egy vezető pozícióban dolgozó orvos, ha jól tudom. Most viszont ezek után nagy a kísértés, hogy ne gondoljam azt, hogy nem "lobbant" fel közöttük újra valami vagy az a nő nem visszahódítani akarja a volt férjét, most a gyerek kapcsán legalább van ürügye rá. Nem gondolnám, hogy lefeküdtek volna egymással, de már ezt az ottalvás dolgot nem tudom mire vélni. Még lehet meg is értettem volna, ha előre szól a dologról, mert a pici a baba meg hogy koraszülött, nyilván sehova nem lehet elvinni még, ez érthető. De így... Meg ez azért egy intim dolog, ha úgy nézzük, szoptat az anyuka, "le van strapálva" és a férjem ott van vele.
Ti mit tennétek, hogy beszélnétek ezt a férjetekkel, hogy ez már egyre jobban zavar engem? Szerintem jogosan vagyok féltékeny már ebben a helyzetben.
Nem is szexelhet az első 6 hétben a nő. Gondolom megviseli az első pár hét, folyton átázik a pólója a szoptatástól, nyúzott az éjszakázástól, tutti nem szőrtelenít, hiszen ott a friss varrat alul..
Nem hiszem, hogy egy frissenszült anyukára begerjedne a férjed vagy egyáltalán akármelyik férfi. Főleg, ha segít neki valóban, ő is nyúzott és kimerült lehet. Pláne akkor, ha még egymáshoz is vágják a régi sérelmeket, vagy a ne úgy csináld/mit csinálsz vitákat is produkálják.
Talán egy picit nosztalgiázik a férjed, de gyorsan eszébe fognak jutni a negatív dolgok is, ha sok időt töltenek együtt.
Én nem aggódnék a helyedben.
Ott az új szerelem: a baba. Az ő gyereke.
Ha neked is van, akkor tudod, hogy az első pillantás elég, és egy életre imádod. Bármit megteszel, hogy vele lehess.
A bármihez képest nem nagy dolog újra összejönni az exeddel, akivel amúgy is jó a viszonyod. ;)
A férjed vissza fog menni, hogy lássa a legkisebb gyerekét is felnőni, ne csak vasárnapi apuka legyen.
Hát köszi, jó volt olvasni mások véleményét is ezzel kapcsolatban. Csak két dolgot fűznék hozzá azon kívül, hogy le fogok vele ülni és meg fogjuk beszélni a dolgot mindenképp, mert ezt tisztázni kell.
1. " a baba altal olyan elonybe kerult a regi feleseg, amit te az eletben nem fogsz behozni."
Ezt mire véljem? Én is tudok neki gyereket szülni éppenséggel, csak én nem vagyok olyan szánalmasan hülye, hogy azt higgyem, ezzel magamhoz tudok láncolni valakit, ahogy azt a drága exneje teszi. Meg ez nem oldana meg semmit véleményem szerint, csak tovább bonyolítaná a helyzetet még egy gyerek, csak senki nem menne vele éppenséggel semmire.
2. Na látom megjelentek a hozzá hasonló féltékeny exfeleségek hadosztálya is :D Tudom én azt, milyen visszásságok voltak ott, mivel már említettem, hogy évtizedek óta barátok vagyunk a férjemmel. A házasságuk kihűlt, tönkrement az egész, most hiába hiszi azt a 10 diplomájával meg azzal, hogy azt a a szerencsétlen koraszülött kislányt használja fel, majd visszahódíthatja a exférjét, mert az nem lesz olyan egyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!