Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy csak 7-10 év együttélés után házasodnak az emberek?
Sokszor látom, hogy mindenki háborog, hogy 1-2 év együttélés túl kevés a házassághoz. Oké, azt aláírom, hogy ne a kapcsolat 1. évében házasodj, mert rózsaszín köd. De úgy tudom, hogy az azért elmúlik 1,5 év után.
Persze itt nem arról beszélek, mikor még kiskamasz korában jön össze a pár... :D
Csak amennyire én tudom, mondjuk gyerekvállalás szempontjából már azért a 30-35 éves korban gondolkodni kicsit késő, amennyire én tudom.
A 30-35-ötöt a nőkre értem.
Egyszerűen elvileg veszélyes a baba és az anya szempontjából is (nagyobb a komplikációk esélye)
Én úgy tapasztaltam, hogy nehezebben is esnek teherbe az ilyen idősen első gyerekkel próbálkozó ismerőseim.
Az én ismeretségi körömben kb egyenlően oszlik el azok aránya, akik 7-10 év együttélés meg akik 2-5 év után házasodtak össze. Nekik így volt kényelmes, más okokat nagyon nem keresnék. Bár a mi társaságunkra igaz, hogy mindazok, akik 7-10 év után házasodtak, ott ultimátum előzte meg a lánykérést (vagy elveszel, vagy elhagylak esete), de bizonyára sokan vannak, akik ennyi idő után látják elérkezettnek az időt, addigra tudták összespórolni a pénzüket a banzájra, esetleg előtte még sok minden (számukra) fontosabb dologgal foglalkoztak inkább. Millió oka lehet, szerintem ezzel kár foglalkozni, ha nekik jó, akkor jó, az ő életük.
Amúgy gyerekvállalás szempontjából a 35+ a veszélyeztetett korosztály, már orvosilag, szóval 30-35 még teljesen ideális a nőknek is. Sőt, ami azt illeti, a mai lehetőségekkel teli világban talán még jobb is, ha kipróbál mindent és megéli a fiatalságát, talán kisebb sokkot okoz a baba születése, mintha még 24 évesen, friss felnőttként érkezik az életébe, azt éreztetve, hogy sok mindenről lemarad azért mert neki a babával kell foglalkoznia. Mondhatni megéri megvárni amíg benő az ifjú anyuka feje lágya, a babának is sokkal jobb dolga lesz, meg a párnak is van ideje kettőjük életét maximálisan kiélvezni és stabilizálni. Plusz azt sem tudhatod biztosan, hogy a házasodó párok közül mindenki szeretne babát, mert egyébként ez baromira nem így van.
Mondom mindezt úgy, hogy fiatalon házasodtam, nem csak, hogy 3 év együttélés, de konkrétan 3 év ismertség után.
Sokmindentől függ az, hogy ki mikor házasodik, ha akar egyáltalán. Manapság nem nagyon szól meg senki, ha házasság nélkül a pasiddal vagy a csajoddal élsz együtt úgy, hogy egyáltalán nem is akarjátok törvényesíteni a kapcsolatot. Ez nagy divat lett az elmúlt években, sokan beálltak a sorba.
Akik ennyit várnak, azok vagy
-nagyon fiatalon, tizenévesen jöttek össze
-vagy az van, hogy úgy érzik már nem találnának jobbat, és megelégednek azzal akivel épp sok éve együtt vannak -van akinek mondjuk fontos a puccparádé esküvő ami milliókba kerül, és sokáig tart összegyűjteni rá a pénzt, hogy aztán elszórják egy bulira
-mások munkaproblémák, tanulás, egyéb magánéleti dolgok miatt várnak az esküvővel
-és vannak olyanok is, akik megszokásból vannak együtt 8-10 évig, aztán hogy feldobják valamivel a kapcsolatot, összeházasodnak. Szóval sok oka lehet.
Mi pl 1,5 év után házasodtunk, fiatalon szerettünk volna esküvőt (22-25), és nem volt mire várni. Őszintén nem akartunk pénzkidobós esküvőt, és megvolt minden aminek meg kellett lennie, hogy egybekeljünk. Biztosak voltunk a kapcsolatunkban és az érzéseinkben, volt otthonunk, együtt éltünk már, volt munkánk, megvolt az esküvőre szánt pénz (mi fizettünk mindent), és vágytunk rá. Ennyi.
Mindenki másképp gondolkodik erről.
A gyerekvállalás 35-felett, de inkább 40-hez közel, vagy az felett kockázatosabb, ez tény. De a huszonéves kor önmagában nem garancia semmire. Egy 23 vagy egy 26 éves is lehet meddő például. A fiatalság nem feltétlen jelent mindenképp termékenységet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!