Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted mindegy, hogy milyen neművel köt az ember házasságot?
Alex Fly nevű felhasználó ezt írta:
Azt kell megérteni, hogy Isten a szexualitás keretéül a házasságot határozta meg. Azon kívül bűn. Ezt nem ember határozta meg így.
A kérdésedre válasz természetesen az, hogy a szeretet győzne. De attól hogy szeretünk valkit, a bűn még bűn marad. Isten szemében a nemi élet csak a házasság keretei között elfogadható, akármilyen nemű is az illető. És a házasság definícióját is ő határozta meg.
-
Ezek szerint akár kivel, mivel köthet házasságot az ember?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
A hàzassàg jogi, törvényes összetartozàs 2 ember között akik egyébként nem rokonok. Jó esetben szeretik egymàst és együtt akarjàk leélni az életüket. Tehàt normàl esetben nem érdekből köttetik.
Isten nem létezik, a Bibliàt pedig ember( ek) írtàk. Ha létezne is, jó nagy szemétlàda mert szenvedést, betegséeket, tetemtett. Gyerekeket, kisbabàkat öl, elveszi a szeretteinket stb. Plusz ugye mivel a melegek is emberek és elvileg az embereket ő hozta létre, teremtett egy olyan màssàgot bizonyos részüknek amiről később eldöntötte, hogy bűn. Szóval az elvileg bűnös dolgot ő maga alkotta, így nem is ìtélkezhetne. Ezt gondolom az amúgy nem létező Istenről.
Hogy ne csak ateista válaszok legyenek, válaszolok én is.
"A házasságkötéssel egy férfi és egy nő olyan teljes életre szóló közösséget hív életre egymással, mely természeténél fogva a házasfelek javára és a gyermekek nemzésére és nevelésére irányul." Innentől kezdve két azonos nemű között eleve nem jöhet létre házasság. Ami nem azt jelenti, hogy ők kevésbé lennének értékesek, csak azt, hogy házasságra nem alkalmasak. Megjegyzem, a heteroszexuálisok között sem lenne mindenki alkalmas a házasságra (értelmileg, érzelmileg).
Az, hogy a hatályos jog egyes országokban mit mond ki, az egy dolog. Országonként eltér, hogy ezt hogy szabályozzák, de gondolom a kérdés nem erre irányult.
Vallásos házasság: nem, nem köthetnek házasságot azonos nem párok.
Azért nem mert ezt egy betegségnek tartják: úgy gondolják, hogy ez egy gyógyítható betegség. A nem helyes szülőkép-fejlődés eredménye. Ez ugye a felnövés közben alakul ki.
Saját véleményem (mielőtt mindenki kiakadna arra, hogy mert milyen buta vagyok): nem egy betegség, a szexualitás amúgy is akkor alakul ki mindenkiben amikor, most annyi, hogy nekik nem a fiúk tetszenek hanem a lányok vagy fordítva.
Mindazonáltal a melegeknek szóló élettársi kapcsolat ugyanazokat a jogokat adja (amennyire én tudom) mint a házasság, csak máshogy hívják.
Szóval egyet értek az előttem szólókkal nem ez a legnagyobb probléma...
jelenleg én kettőt látok: sokan alapból elítélik azokat akik melegek
a másikért le fogtok szavazni, de én nem bírom azt amikor meg akarnak téríteni, hogy jaj de mennyivel jobb melegnek lenni...
szerintem egyiket sem kellene
Aranyosak vagytok, válaszaitokkal.
Talán nem éleztem ki eléggé, a kérdésemet.
Az döbbentett meg, hogy
"házzasságban nem bűn" , házasság nélkül igen.
Tehát, ha álattal él együtt valaki és "házasságban", az oké?
De ha házasság nélkül csinálja, akkor fajtalanság?!
"Az döbbentett meg, hogy
"házzasságban nem bűn" , házasság nélkül igen.
Tehát, ha álattal él együtt valaki és "házasságban", az oké?
De ha házasság nélkül csinálja, akkor fajtalanság?!"
Noha megrögzött ateista vagyok, annyit még én is tudok, hogy isten szemében csak az ő földi helytartói által szentesített házasság érvényes. Ekképpen tehát az állattal nem köthető házasság.
#13: én nem vagyok hívő, de ha már kihangsúlyozod, hogy nem ateista vagy, akkor megkerdeznem, hogy a mindenható Isten miért teremt melegeket, ha az bűn.
És direkt nem azt írtam, hogy ateista vagyok, mert ha valamit tagadsz, az hatással van rád. Nem tagadom Istent, de nem is hiszek benne, főleg abban a formában, ahogy hivatkozni szokás rá.
Utána nézte ,
a házasság az egyedüli "szentség" a katolikusoknál, amit nem a ő "az ő földi helytartói által szentesíte"-nek.
Hanem a két fél - férfi, nő szolgáltatja ki egymásnak, tehát a "pap" csupán mint hivatalos "tanú" van jelen.
Tehát, fontos a fogalmazás, mert csak két ember indulhat egymás iránt szerelemre.
A vágy, a szerelmi vágy, - minden élőlénynél utód létrehozási készséget is megindít.
Az urbanizáció, és az ember által mesterségesen létrehozott környezet deformációkat kényszerít, ami sokakat "bedarál". (az állatot pedig beteg gondolatú emberek hozzák lehetetlen helyzetbe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!