Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kit mentenétek meg, a szerelmeteket vagy a kozos gyereketeket? Miért?
Egy hosszú házasságban ahol van tisztelet nem lehet erről dönteni!
Adott helyzetben azt mentjük aki "menthető"...mert hiába viszel ki egy olyan súlyosan sérült valakit" akin nem lehet segíteni..
Tehát aki bisztosan túléli,utána megpróbálom a másikat is...-ez egy komoly dolog-senkinek nem kívánok ilyet..../N.
Helyzetfüggő.
Azt menteném meg, aki kiszolgáltatottabb helyzetben van. Nyilván párom vs csecsemő esetében a csecsemőt.
De ha a gyerekem mondjuk már 16 éves, a párom meg eszméletlen, akkor a páromat menteném ki mondjuk a folyóból, mert neki van kisebb esélye kijutni egyedül.
Nincs gyerekem amúgy, de szerintem ebben a helyzetben az ember ösztöne azt diktálja, hogy a gyereket kell menteni - sőt, ha a páromnak válastnia kéne köztem és a gyerekünk között, akkor elvárnám, hogy a gyereket válassza.
Felnőtt gyerekeim vannak.
Aki a rosszabb helyzetben van pl egy tűzesetkor....azt kell menteni!
Ez azért elég helyzetfüggő.
Ha autóbaleset, vagy hirtelen katasztrófa, akkor eldönthetetlen. Ha a kórházban vagy és hirtelen kell dönteni, akkor az orvos valószínű mondani fogja, hogy kinek mekkora esélye van a túlélésre, és őszintén az ő döntése jobb mint a miénk, ő objektívebben lát.
Szülési komplikációk esetén pedig ha jól tudom az anyát szokták menteni (gyorsan fellépő, előre nem látható probléma esetén úgy tudom így szokták felállítani a sorrendet)
"Szerelmem meglehet még akárhány is."
Gyereked is lehet még akárhány :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!