Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mit kellene tennem?
Kedves Kérdező!
Két ember akkor házasodjon össze, ha mindkettőjüknek az a célja, hogy a választott és szeretett személyt boldoggá tegyék. Tehát nem az a cél hogy Én boldog legyek és a másik fél mindent tegyen meg ezért. Hanem annyira szeretem ŐT, hogy mindent megteszek annak érdekében , hogy Ő boldog legyen. Érted?
Elfogadjátok egymást a hibáitokkal együtt, és támogatjátok egymást. Ez a boldog és kiegyensúlyozott, jól működő házasság alapja. Így bármilyen problémára megtaláljátok együtt a megoldást.
A gyermekvállalás egy közös életfeladat, amit csak egy jól működő párkapcsolat tud jól "elvégezni". Illetve a jól működő párkapcsolat tud megfelelő szeretetet, biztonságot, és jó azaz követendő példát adni a gyermeknek.
Fontold meg jól mit lépsz, hiszen Te leszel a családfő. A család vezetője, akinek felelős döntéseket kell majd hoznia a családja érdekében.
Ha veszekedés van akkor tisztázni szükséges ki mit képzelt másként, és mi az amiben közös az álláspont. Ilyen esetekben a navigátor újra tervezést javasol. Lehet, hogy nálatok is közös irányváltásra lesz szükség.
Szeretettel 1Léna
Bennem ez két kérdést vet fel:
miért lettek gyakoribbak a veszekedések? lehetséges, hogy egész egyszerűen frusztrált azért, mert úgy érzi te nem szeretnél komolyabb kapcsolatot ő pedig már családra vágyna. Sajnos az emberek néha nagyon nehezen fejezik ki azt, hogy mi a valódi probléma. Ha szeretitek egymást rá tudtok jönni, együtt meg tudjátok oldani, ha nem kérjetek segítséget. Kérdezd meg a legjobb barátnőjét, hogy miért feszült mostanság.
A második: szereted annyira hogy kibírj egy ilyen időszakot? Mert ha összeházasodtok bizony tuti, hogy lesz hiszti, veszekedés... Elkerülhetetlen :(.
Én a helyedben leülnék és megpróbálnék rájönni arra, hogy mi az oka a változásnak. Ha sikerül megbeszélnetek, akkor utána jöhet az eljegyzés :)
Néha jön egy olyan időszakom, amikor ingerültebb vagyok, akkor sokat veszekszem vele, ő szól, én veszek nyugtató teákat és feltérképezem magamban, hogy mi idegesít és hogyan tudnék kiegyensúlyozottabb lenni (pl. jobban beosztom az időmet).
Ő elkényelmesedik, érzem, hogy elhanyagol, szólok neki és másnap már megyünk kirándulni és próbálunk kompromisszumot kötni (elmegyek hétvégére anyukámhoz, ő addig egész hétvégén egyedül tunyulhat, aztán együtt csinálunk programokat).
Mindenkinek vannak hibái, idegesítő dolgai, de akkor működőképes egy kapcsolat, ha ezt a felek meg tudják beszélni és mindenki tenni igyekszik a kapcsolatért.
Mi 8 éve vagyunk együtt és 8 éve vagyunk szerelmesek. De ezért dolgozni kell.
Hosszútávú, igaz szerelem kell a házassághoz (vagy mondhatjuk úgy, hogy fenntartható szerelem). Ha úgy érzed nem ő a nagy Ő, akkor nincs túl sok jövőtök házassággal vagy anélkül sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!