Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek fontos, hogy a nő felvegye a férje vezetéknevét valamilyen formában, ha igen, kifejtenétek miért?
A sógornőmmel beszélgettünk erről. És én eddig úgy voltam vele,hogy nem szeretném majd megváltoztatni a vezetéknevemet semmilyen formában. Mert az az én nevem és a sajátom.
Nem azért,mert szégyellném a majdani férjem nevét és eltitkolni se szeretném. Csak nekem idegen lenne ez az egész. Így szeretem a nevemet ahogy van.
A sogórnőm idősebb nálan,ő már férjnék van. És szerinte fontos,illik valamilyen formábam átvenni.
Vajon önző leszek ha odakerül egyszer a sor,és nem változtatom meg a nevemet.
Nektek ez mennyire fontos? És miért?
Nos, én a saját nevemhez mindenképp ragaszkodok, egyrészt "megszoktam", másrészt elég ritka, és nincs más a családban, aki továbbvinné, édesapámnak nincsenek se tesói, se unokatesói, meg én is egyke vagyok. Szóval lecserélni nem fogom.
Pluszba meg nem veszek fel már semmit, így is van egy hosszú vezetéknevem + két keresztnevem, ha még felvennék elé egy xyné-t, már tényleg 2 óra lenne leírni.
Plusz nem akarom az összes létező iratomat lecserélni.
En felvettem. A ferjem nem ragaszkodott hozza de tudomasomra juttatta hogy orulne neki. De nem nagyon hasznalom a ferjezett nevem es az alairasom is a lanykori maradt meg a szemelyimen is...
Pedig kotojellel vettem fel.
De pl az egyik kolleganom meselte ma hogy a kisfia 12 eves es ot nagyon zavarja hogy azanyukaja nem vette fel az apukaja nevet es mindenkinek azt mondja aki az anyukaja nevet kerdezi hogy pl. Nagy-Szabo Melinda az anyukaja neve. Pedig csak siman Szabo...
Szoval nem bantam meg de csak hivatalos iratokon hasznalom a ferjezett nevemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!